Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg felelőtlenek voltak...

Tényleg felelőtlenek voltak szüleim, hogy ilyen idősen vállaltak?

Figyelt kérdés

25 éves közepesen autista srác vagyok, van egy 15 éves közepesen autista húgom. Anyám 52 éves, apám 72.

Apám egyre valószínűtlebb, hogy megéli, hogy húgom leérettségizik. Húgom hívott, hogy bármikor ha mutatkozik apával, mindenki azt hiszi, hogy a nagyapja van vele (ez velem is így volt mindig is mondjuk, de nekem mindegy volt). Egyszerűen minden ismerősi körünk furán náz ránk és sokszor meg is kaptuk, hogy az autizmusunk is emiatt van és hogy szüleink felelőtlenek voltak velünk nagyon és jól kicsesztek velünk.

Tényleg így lenne?

tegnap 15:02
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
0%
Nem volt felelotlenseg, mert boldogan es szeretetben vartak,felneveltek, meg a lanyuk reszerol is megelhetik az unokajukat, boldogok lehetnenek, ha a fiuk sajat elegedetlenseget nem a szulok hibajaban keresne. Azt, hog nem sikerult az elete nem egyszeruen annak tudna be, hogy a szuleink jol kicsesztek velem.Probalj meg talpra allni es tisztelni szereto szuleidet. Hidd el ez az elettol inkabb egy ajandek.
tegnap 15:48
 12/41 anonim ***** válasza:
15%
Még élhet 20 évet is apád, enyém csak alkoholt fogyaszt, III fokú elhízott, mióta az eszét tudja, de semmi baja
tegnap 15:48
 13/41 anonim ***** válasza:
86%
Csupán azért lehet felelőtlenség 60 évesen gyereket vállalni, mert jelenleg a Magyarországon varhato átlag élettartam 79,33 nőknél, 72,86 férfiaknál. Tehát ha 60 évesen vállal valaki gyereket és konkrétan a varhato élettartamot éli le, a gyerek 19 éves lesz, amikor elveszti az anyját és 12, amikor az apjat. Ennyi. De van, aki 25 évesen szül és 30 évesen eluti az autó, meg van aki 40 évesen szül és 96 évet el meg
tegnap 15:51
 14/41 anonim ***** válasza:
25%
Mondjuk az gáz, hogy egy kisgyereknek a tudtára adták, hogy készült a húguk
tegnap 16:11
 15/41 anonim ***** válasza:
80%
Nyilván betegség, baleset mindig jöhet, mindegy hány éves az ember, de ha az embernek 60 év körül lesz gyereke, akkor már annak örülni kell, ha megéli a a gyerekének a 18. születésnapját a szülő. Ezért felelőtlenség, és ezért nem kéne 60 évesen szándékosan betervezni egy gyereket. Ez szerintem felelőtlenség.
tegnap 16:45
 16/41 anonim válasza:
54%

Felelőtlenség.

Hála égnek, hogy a szüleid jó egészségnek örvendenek, de lehetne ez nem így is, a kockázata megvan. (Igen, a fiatal is halhat meg, lehet beteg is, de azért a statisztika 60 év felett rohamosan romlik).

Ha pedig valami történt volna, nevelhetted volna fel szinte gyerekként a kamasz testvéredet. Ez felelőtlenség!!

tegnap 16:59
 17/41 anonim válasza:
23%

Illetve a szüleid ha hirtelen “lerobbantak” volna, akkor szinte gyerekként kellett volna gondoskodnod róluk, ami embert próbáló feladat és teljes embert igényel, neked ilyenkor még a karrieredre, a szerelemre, a szárnyaid bontogatására kellene összpontosítanod. Ennek a lehetőségét elvenni önzőség volt tőled.

Szerencse, hogy nem így alakult, de 70 felett rohamosan romolhat is az egészségi állapot, ne így legyen!

tegnap 17:02
 18/41 anonim válasza:
*tőlük
tegnap 17:02
 19/41 anonim ***** válasza:
45%
Autista vagyok, pedig anyukám 32 éves korában szült. Ehhez a kornak semmi köze sincs. Nem tudom honnan veszik egyes laikusok a bátorságot ahhoz, hogy ki merjék jelenteni mi okozta egy másik egyén autizmusát. Sőt, az én esetben valaki meg is kérdőjelezte, hogy valóban az vagyok-e. Engem már senki véleménye nem érdekel, aki nem gyógypedagógus, neurológus vagy pszichiáter szakorvos.nem releváns a kisboltos Marika néni, a postás Editke, a kertszomszéd Feri meglátása. Javaslom te is tégy így. Autistaként nagyon sok beszólást fogsz még kapni, nem szabad mindet komolyan venni. Én 10 évvel idősebb vagyok nálad. Sok mindent megéltem már az ovitól kezdve a munkahelyig. Nem lehetek autista, mert tudok beszélni, biztos a szüleim leültettek a tv elé 2 évesen, kaptam oltást, stb.
tegnap 17:18
 20/41 anonim ***** válasza:
90%
Tudományosan bizonyított, hogy van összefüggés az apa életkora és az autizmus gyakorisága között. Ez nem azt jelenti, hogy biztos emiatt autista, de növeli a kockázatot.
tegnap 17:25
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!