Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szégyellnétek ha a fiatok...

Szégyellnétek ha a fiatok tartana el titeket?

Figyelt kérdés
Anyósomat mi tartjuk el. Havi szinten kell neki utalni, volt olyan is hogy 2 hét alatt "elment" a nyugdíja nagy része. Ezek az összegek változóak, 30-100 ezer között, volt több is. Nekem lesülne a bőr a képemről, főleg ha még bevásárlást is kérnék, azt sem kis összegben. 65 éves sincs, simán élhet még 20 évet. Addig mi vagyunk a bank? Főleg hogy nem szoros a kapcsolat, úgy érzem nem sűrűn érdekeljük őt.
dec. 10. 09:21
 61/100 anonim válasza:
73%
60 felett vagyok, vagyunk. Ha a gyerekeinknek kellene bármelyikünket eltartani akár most, akár a későbbiekben, szembeköpnénk magunkat.
dec. 10. 19:34
 62/100 anonim ***** válasza:
57%

Annyira szánalmas ez a királyi többes folyamatosan, a MI pénzünk, MI támogatjuk, TŐLÜNK kér stb stb. Nem, a párod kizárólag a saját maga által megkeresett pénzéből ad, mert te még csak a felesége sem vagy, egy hivatalos közös számlátok sincs, a helyzet pedig nem most kezdődött, hanem már azelőtt is fennállt, hogy Nagyságod megérkezett. Tehát szépen leléphettél volna akkor, ha nem tetszik, most meg tudomásul veszed, nem pedig nekiállsz szervezkedni, mert nulla közöd van ahhoz a pénzhez, amíg nem neked kell eltartani a párodat vagy amíg házasok nem lesztek.

Az évek óta vele levő egyetlen társát meg még szép, hogy nem hagyja magára, amíg csak teheti és igen, az állatorvosi költségek ennyibe kerülnek. Egy alap oltási csomag+szűrés volt nekünk évekkel ezelőtt 30 ezer, egy diétás táp kb kilónként kerül ennyibe. Neked továbbra sincs beleszólásod, hogy erre mennyi pénzt szán az aktuális pasid.

dec. 10. 20:00
 63/100 anonim ***** válasza:
84%

52, imádom anyósomat, de rohadtul zavarna, ha havonta többször kellene utalgatni neki nagyobb összegeket luxuskiadásokra, mint a macska, plusz még vásároljak is be, de ha elmegyünk hozzá, akkor egy pohár vizet se ad meg másért nem is keres, csak ha pénz kell neki.

62, attól, hogy nincs hivatalosan közös bankszámla, lehetnek közös kasszán. Nekünk is külön van a számla, de a dolgokat együtt fizetjük. Pedig házasok vagyunk gyerekekkel. Na, most mi lesz? Az a pénz a kérdezőé ÉS a párjáé. Ami a mamikára megy el a közös jövő építése helyett. Gondolom te is lemondanál mindenről, ami neked fontos vagy kellemes, csak a párod anyucikájának lehessen utalgatni 100-150ezreket. Hogyne.

A diétás táp hol 30ezer kilónként, te? Vicc vagy komolyan 🤣 Két beteg cicánk van, rájuk nem megy el ennyi pénz havonta, pedig rendelni kell a kaját nekik. De még ez sem 30k egy kiló, mert 20ezerből van meg a 10 kilós… Gondolkodj már, ember. Matekkal nem vagy jóban, mi?

Egyébként javaslom nézz utána mit jelent az élettárs, mint fogalom. Ugyanolyan vagyoni közösség, csak az öröklés másképp megy.

dec. 10. 21:30
 64/100 yzf ***** válasza:
62%
Kedves kérdező!Szerintem 100%-ban igazad van.Egy percig nem tudnák elviselni ilyen anyóst,Te pedig már évek óta.
dec. 11. 07:39
 65/100 A kérdező kommentje:
63 és 64-es köszönöm. Én sem tudom mit szólnának a szapulók, ha havonta menne egy "haszontalan" mamira ekkora összeg, akire még számítani sem lehet. Még 20 évig ez fog menni akár? Nem szégyelli magát? Én elásnám magam. Apukám 70 éves koráig dolgozott a saját vállalkozásában, nem otthon vakarta a seggét. Tavaly is bevásároltunk neki karácsony előtt, egy szelet süteményt nem adott volna (nem mintha kellett volna, csak a gesztus). Ez kinek esne jól?
dec. 11. 09:19
 66/100 anonim ***** válasza:
75%
Teljesen mindegy, hogy te hogyan érzed, meg mit vergődsz magadban, és a te apád milyen, meg ki mit gondol; ez van. A pasid pénzeli, és kész, és amíg ő nem gondolja másként, te két dolgot tehetsz: befogod a szádat, vagy eltolod a biciklit, és keresel olyan pasast, akinem nincsenek ilyen önként vállalt terhei.
dec. 11. 10:11
 67/100 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, maximálisan megértelek. Barátnőm annyi idős, mint anyósod, két felnőtt lánya van, de azt mondta, hogy a bőr a pofájáról leégne, ha bármelyiktől elfogadna pénzt. Ő pl. idős nénire vigyáz, úgy értve, heti háromszor feljár, segít neki megfürdeni, lakását kitakarítja, bevásárol neki. Mellette eseti jelleggel kisgyerekekre vigyáz. És rendszeresen takarít egy fodrászatban, minden nap reggel korán megy, nyitásra kitakarít. (Irodai munkája volt egyébként anno, de a nyugdíja kevés, így nem büdös neki a munka).

Az a baj, hogy amit a párod ad, azt mindet a kettőtök közös jövőjétől veszi el.

dec. 11. 11:57
 68/100 anonim ***** válasza:
91%

Gondolom, akik itt epét hánynak a kérdezőre, ők mind a megsegített oldalon vannak. Ezért védik annyira a nyanyát.

Vagy a csicska oldalon vannak, akik nem mertek/mernek határt húzni:DD

dec. 11. 11:58
 69/100 anonim ***** válasza:
31%

Tévedsz én a segítő oldalon állok, anyámat és anyósomékat is támogatjuk, mert nem sajnáljuk tőlük viszont sokat köszönhetünk nekik.

Nem smucigoskodni kell hanem ha megteheti az ember akkor segíteni őket.

Ez az én véleményem.

dec. 11. 12:06
 70/100 A kérdező kommentje:
67-es, simán elmehetne ő is szerintem, de hülye lenne menni ha elnyikkantja magát és megy az utalás. Legalább elgondolkodhatott volna mióta együtt vagyok a fiával, hogy tök ciki lenne a párja "tudtával", és akár "előtte" is kérni. De nem.... lesülne a bőr a képemről. Még ha egy gondoskodó, segítőkész nő lenne, de a csírája sincs meg benne. Mintha egy feneketlen kútba dobálnánk a pénzt.
dec. 11. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!