Szégyellnem kellene, hogy 25 évesen még a szüleim fizetnek nekem mindent (albérlet, kaja, szórakozás)?
Én dolgoztam az egyetem mellett. De tudom hogy nem minden szakon egyszerű. Ha fizetik gond nélkül akkor fogadd el a segítségüket. Ne azzal kezdd majd az önálló életedet hogy már hiteled van.
25N
Fu en mar 18 eves korom ota szegyelltem hogy a szuleim barmit is fizettek.
Miutan elkezdtem dolgozni onalloan 23 eves korom ota, azota kifejezetten megtiltom nekik h barmit is fizessenek, nem hogy alberletet vagy barmi szorakozast...
A kérdés jó és szerintem addig rendben van támogatásuk amig ők és te jónak érzed és ha van érte elvárás akkor teljesíted, ha nincs akkor is rendben van mert nem máshoz fogsz ragaszkodni az anyagitámogatás miatt hanem a szüleidhez. Ez a későbbiekben nekik az 1.000x -en fog megtérülni ha idősek lesznek, mert alap lesz nálad(remélem) az önzetlen segítség nyújtás a szüleidnek.
Mások autót, házat, lakást kapnak vagy örökölnek.
Egyébként is a legjobb befektetés önmagunkon kívül az az ha a szeretteinkbe fektetünk be.
Szerintem megérdemled ha már a kérdés is megfogalmazódott benned = tisztában vagy az értékével. Az ne zavarjon meg, hogy másokat nem feltétlen támogatnak, ettől te nagyon is rendben vagy!
Kb. senkinek semmi köze a családi dolgaitokhoz.
Ha belefér nekik, akkor nem ciki.
Engem 24 éves koromig eltartottak, mert betegség miatt csúsztam mesteren és akkor csak az ösztöndíjam volt.
Aztán ahogy lediplomáztam, kaptam munkát és önfenntartó vagyok.
Később mondjuk a lakásban is támogattak minket.
Cserébe a kisbabánknak már most rakunk félre, hogy mi is tudjuk támogatni majd egyetemben/lakásban.
De mi ilyen család vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!