Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szégyellnem kellene, hogy 25...

Szégyellnem kellene, hogy 25 évesen még a szüleim fizetnek nekem mindent (albérlet, kaja, szórakozás)?

Figyelt kérdés
Mostanáig mindent ők fizettek, és úgy volt hogy innentől már én fogok, de csúsztam 1 évet az egyetemmel, ezért még jövőre nem kezdhetek meg dolgozni. Ciki lenne ha még egy évig támogatnának vagy erre az egy évre vegyem fel a diákhitelt? Sajnos megemelkedett a kamat :(
2022. jún. 30. 13:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/89 A kérdező kommentje:
Amúgy nyáron mindig dolgoztam diákmunkát, most is fogok.
2022. jún. 30. 13:58
 2/89 anonim ***** válasza:
91%
Ha megtehetik minden gond nélkül, nem ciki. Minek ugranál fejest a hitelbe, ha megvan rá a keret. Ha nem vagytok olyan anyagi helyzetben, akkor kicsit az, mert - bármilyen undorítóan hangzik, hogy mások - mások emellett dolgoznak heti néhány órában, nem csak nyáron.
2022. jún. 30. 14:01
 3/89 anonim ***** válasza:
65%
Hát ez így együtt nekem nagyon iki. Minimum a szorakozast qllhatnad magadnak. Nem csak nyáron lehet ám dolgozni....
2022. jún. 30. 14:01
 4/89 anonim ***** válasza:
89%
Ez attól függ, a szüleid hogyan állnak hozzá. Csak rajtuk múlik, őket zavarja-e, szóval ezt az egészet velük kellene megbeszélned, nem a Gyakori népével. (Itt amúgy a legtöbbek szerint már az is ciki, ha valaki 5 éves kor után nem keres saját erőből havi 10 milliót.)
2022. jún. 30. 14:05
 5/89 anonim ***** válasza:
90%

Én dolgoztam az egyetem mellett. De tudom hogy nem minden szakon egyszerű. Ha fizetik gond nélkül akkor fogadd el a segítségüket. Ne azzal kezdd majd az önálló életedet hogy már hiteled van.

25N

2022. jún. 30. 14:10
 6/89 anonim ***** válasza:
34%

Fu en mar 18 eves korom ota szegyelltem hogy a szuleim barmit is fizettek.

Miutan elkezdtem dolgozni onalloan 23 eves korom ota, azota kifejezetten megtiltom nekik h barmit is fizessenek, nem hogy alberletet vagy barmi szorakozast...

2022. jún. 30. 14:11
 7/89 anonim ***** válasza:
92%

A kérdés jó és szerintem addig rendben van támogatásuk amig ők és te jónak érzed és ha van érte elvárás akkor teljesíted, ha nincs akkor is rendben van mert nem máshoz fogsz ragaszkodni az anyagitámogatás miatt hanem a szüleidhez. Ez a későbbiekben nekik az 1.000x -en fog megtérülni ha idősek lesznek, mert alap lesz nálad(remélem) az önzetlen segítség nyújtás a szüleidnek.

Mások autót, házat, lakást kapnak vagy örökölnek.

Egyébként is a legjobb befektetés önmagunkon kívül az az ha a szeretteinkbe fektetünk be.

Szerintem megérdemled ha már a kérdés is megfogalmazódott benned = tisztában vagy az értékével. Az ne zavarjon meg, hogy másokat nem feltétlen támogatnak, ettől te nagyon is rendben vagy!

Kb. senkinek semmi köze a családi dolgaitokhoz.

2022. jún. 30. 14:16
 8/89 anonim ***** válasza:
83%
szerintem ameddig nappalin tanulsz addig nem ciki
2022. jún. 30. 14:25
 9/89 anonim ***** válasza:
95%

Ha belefér nekik, akkor nem ciki.

Engem 24 éves koromig eltartottak, mert betegség miatt csúsztam mesteren és akkor csak az ösztöndíjam volt.

Aztán ahogy lediplomáztam, kaptam munkát és önfenntartó vagyok.

Később mondjuk a lakásban is támogattak minket.

Cserébe a kisbabánknak már most rakunk félre, hogy mi is tudjuk támogatni majd egyetemben/lakásban.

De mi ilyen család vagyunk.

2022. jún. 30. 14:43
 10/89 anonim ***** válasza:
88%
Diákhitelt ne vegyél fel soha. Idén fizettem vissza teljesen. Átverés. Az ügyleti kamat magasabb volt egy évre az elején, mint amit egy év alatt törlesztettem.
2022. jún. 30. 14:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!