Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szégyellnem kellene, hogy 25...

Szégyellnem kellene, hogy 25 évesen még a szüleim fizetnek nekem mindent (albérlet, kaja, szórakozás)?

Figyelt kérdés
Mostanáig mindent ők fizettek, és úgy volt hogy innentől már én fogok, de csúsztam 1 évet az egyetemmel, ezért még jövőre nem kezdhetek meg dolgozni. Ciki lenne ha még egy évig támogatnának vagy erre az egy évre vegyem fel a diákhitelt? Sajnos megemelkedett a kamat :(
2022. jún. 30. 13:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/89 anonim ***** válasza:
59%
25 éves nő vagyok én is. Együtt lakunk a párommal albérletben és mellette mindketten dolgozunk. Az egyetemi éveim alatt is dolgoztam és 2,5 millió Ft megtakarítást sikerült összeszednem. Ez azóta is le van kötve így nem nyúlok hozzá. Nem kell mindenkinek így csinálnia viszont fura hogy ennyire a szüleidtől függsz.
2022. jún. 30. 15:27
 22/89 anonim ***** válasza:
74%

"Csak azt érzem egy kicsit cikinek, hogyha el akarok menni pl. moziba, akkor anyutól kérek pénzt. "

Ez tényleg ciki. Én speciel mentálisan sem tartom egészségesnek ezt a szintű szülőktől függést 25 évesen.

Nem tudom, fiú vagy lány vagy-e, szerintem utóbbi, párod volt már egyáltalán vagy azt sem engedik?

2022. jún. 30. 15:28
 23/89 anonim ***** válasza:
91%
Ha a szüleidnek nem jelent olyan nagy megterhelést, akkor nem gáz,és mint írták is szerencsésnek mondhatod magad emiatt. Azért mondhatják, hogy bezzeg nekik dolgozniuk kell, és hogy szégyen ennyi idősen, hogy a szüleid fizetnek mindent, mert irígyek. Más is így tenne, ha lenne ilyen lehetősége. A szülők meg biztos szívesen fektetnek pénzt a jövődbe, hogy utána legyen jól fizető állásod, és ha majd ők szorulnak rá, akkor talán te segíted ki őket. Bár a rendes szülőknek annyi is elég, hogy segíthetnek ha megtehetik, és nincs semmi mögöttes céljuk, hogy netalán eltartod majd őket öreg korukra.
2022. jún. 30. 15:30
 24/89 anonim ***** válasza:
96%
Jobb ez így, mint a diákhitel…
2022. jún. 30. 15:31
 25/89 anonim ***** válasza:
76%

"Ennyire nem haladni az életben"

Hát mondjuk egyetem mellett csak diákmunkát tudok csinálni, nem is értem, hogy egy 25 évestől miért várnak el ennyire sokat, ha még csak most kapott frissen diplomát.

2022. jún. 30. 15:32
 26/89 A kérdező kommentje:
Nem tudnék dolgozni annyit egyetem mellett, hogy mindent én fizessek. De majd eljön ennek is az ideje.
2022. jún. 30. 15:37
 27/89 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem ez nagyon cuki, hogy anyukádtól vagy apukádtól kérsz pénzt úgy, hogy eléjük állsz vagy telefonon és elkéred a mozira, cipőre, tandíjra a pénzt ők meg elküldik neked vagy együtt elmentek egy ATM -hez és kiperkálják azt a summát amire a hercegnőnek szüksége van.(apa és anya ként nincs is megnyugtatóbb mint az, hogy a saját gyermekem kér én meg adok neki amire neki kell, addig amíg nem veri át a fejemet) Ez a legkorrektebb módja a pénzhez jutásnak, kitől ha nem a szüleidtől kérnél?

Szerintem nagyon helyes, hogy tőlük és nem másoktól kérsz az a családod értelme(biztonság, szeretet, TÖRÖDÉS, TANÍTTATÁS).

(Ez a ti dolgotok senkinek semmi köze, hogy anyukád/apukád mennyit és hányszor ad neked pénzt: egészen pontosan annyiszor amennyiszer kell és még egy pár gombóc fagyira is).

Mindig lesznek olyan emberek akik jobban fogják tudni, hogy a pénzért meg kell dolgozni, azoknak ha van türelmed végig hallgatod és egyetértesz velük ha kell a barátságuk/ társaságuk ha nem kell akkor meg elküldheted őket a fészkes fenébe arra hivatkozva, hogy te ilyen családban vagy és ilyen a kapcsolatod a szüleiddel.

Legjobb amikor az apához oda megy a lány és kér tőle pénzt, ő meg ad neki pénzt, és ha ideje engedi még el is viszi vásárolni, ez a család!!!

28/89 anonim ***** válasza:
60%

Én biztos cikinek érezném, de mások vagyunk.

Ha megengedhetik maguknak, hogy ilyen szinten támogassanak, akkor mindenki boldog.

Akármennyi pénzem lehetne, nem fizetnék mindent a gyerekemnek 25 évesen. Életre akarnám nevelni, azt hogy igenis tanulja meg milyen amikor meg kell dolgoznia valamiért.

A oktatását, továbbtanulását kifizetném érettségi után, de ha albérletbe akarna menni, igenis menjen el dolgozni a suli mellett. Ha kocsit akar venni, dolgozzon meg érte, vegyen egy kisebb értékűt és tanulja meg megbecsülni. Ne legyen természetes az, hogy mindent megkap. Ha keveset keres vagy két munka között van természetesen támogatnám, de nem ilyen szinten.

29/89 A kérdező kommentje:
Soha nem költöm hülyeségekre a pénzem, mindig tanulásra, sportra költöttem. Meg a telefonom is már jópár éves, nem vagyok az a típus akinek minden évben új iPhone kell.
2022. jún. 30. 15:41
 30/89 anonim ***** válasza:
33%
Nem válaszolsz, párod volt már? Megengedik? Ő mit szólt ehhez?
2022. jún. 30. 15:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!