Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szégyellnem kellene, hogy 25...

Szégyellnem kellene, hogy 25 évesen még a szüleim fizetnek nekem mindent (albérlet, kaja, szórakozás)?

Figyelt kérdés
Mostanáig mindent ők fizettek, és úgy volt hogy innentől már én fogok, de csúsztam 1 évet az egyetemmel, ezért még jövőre nem kezdhetek meg dolgozni. Ciki lenne ha még egy évig támogatnának vagy erre az egy évre vegyem fel a diákhitelt? Sajnos megemelkedett a kamat :(
2022. jún. 30. 13:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/89 anonim ***** válasza:
86%
Nyáron azért két hónap alatt lehet annyit keresni, hogy elég legyen szórakozásra
2022. júl. 1. 11:30
 82/89 anonim ***** válasza:
31%

Kérdező, te most kit akarsz győzködni, minket vagy magadat? Ha neked megfelel ez az élet, hát éld, csak nem tudom, minek tetted fel akkor ide ezt a kérdést, ha nem bírod elfogadni, hogy egyeseknek más véleménye van, mint neked. Azt vártad, hogy mindenki azt írja majd, normális 25 évesen még mozira is anyukádtól kérni a pénzt?

Nem, ez már a nemnormális szint szerintünk, de nektek megfelel, akkor nem mindegy?

Mellesleg, nem csak a szakterületén dolgozhat diákként az ember, én voltam gyárban közgazdász-képzés mellett, nem derogált, mondjuk 25 évesen nem is kellett úgy élnem, mint egy sz*ros kisgyereknek. El se tudtam volna képzelni, és örülök is neki, hogyan te korodban nem voltam ilyen semmire való, különben ma biztos nem tartalék ott, ahol tartok.

2022. júl. 1. 11:33
 83/89 anonim ***** válasza:
32%

58as, sok orvosi egyetemen jártál már igaz? vagy jogin?

Lehet meglepődsz de bizony, orvosin is dolgoznak az emberek, aki megteheti.

Barátnőm korrepetál, én bébiszitterkedem, a párom szintén korrepetál, egyik szaktársam éjszakai ügyeletben segéd.

2022. júl. 1. 15:27
 84/89 anonim ***** válasza:
26%

66, korrepetálásból aprópénzt? Mikor 4 ezer 45 perc?:-D Szerintem nem olyan rossz óradíj. Párom hetente 6X45 percet vállal, szombat és vasárnap délelőtt 3-3 ügyféllel.

Nem szakad meg, élvezi mert friss marad az anyag a fejében, és azért így megvan havi 100 ezer körül.

Én bébiszitterkedem, 2500/óra, nekem is megvan havi 60 ezer úgy hogy én sem szakadok meg, és élvezem. Főleg estéket vállalok, így tanulni is tudok altatás után.

Ha van kedvünk dolgozunk, ha nincs, akkor nem. De hatalmas mítosz hogy orvosin semmire sincs idő. Mi is járunk bulizni, túrázni, a családdal, barátainkkal vagyunk stb. Igen, tanulni kell, de nem teljesíthetetlen. A vizsgaidőszak valóban nagyon kemény.

2022. júl. 1. 15:33
 85/89 anonim ***** válasza:
21%
84, egy rakás orvosis szekundál vagy sbo-zik. Csak hát mindig lesz, aki jobban tudja az érintetteknél.
2022. júl. 1. 16:15
 86/89 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező azt mondod nyáron dolgozol. Azzal azért 2-3 hónap alatt meg lehet keresni párszázezer forintot, ami aztán elég a következő 1 évben szórakozásra. Nem értem akkor hogy nincs pénzed.
2022. júl. 1. 23:14
 87/89 anonim ***** válasza:
96%

Hát én most voltam negyedéves orvostanhallgató és az ismeretségi körömben nem tudok olyanról nagyon, aki dolgozott volna . Én se dolgoztam( kivéve a kirendeléseket, ami ugye kötelező volt), az volt 2*1 hét ( az egyik vizsgaidőszakban). Tanulni ezek mellett én nem tudtam, mert pisilni nem volt időm a klinikán, otthon meg aludtam. Tavaly tavasszal voltak ezekből amúgy gondok, mert sokan csesztek a munkára , tanultak inkább akkor . Segédápolói munkát nem nagyon vállalnak amúgy , mert kakit pucolni rohadt kevés pénzért nem jó móka. Mentőzni , sbo-ra menni meg csak protekció útján lehet. Az órarend miatt össze-vissza lehet amúgy is csak munkát vállalni …( marad a hétvége , én akkor szoktam főleg tanulni , kikapcsolódni, családommal lenni)

A vizsgaidőszak nagyon húzódós, ha jó jegyeket akar valaki. Az ösztöndíj pedig ehhez képest vicc kategória . Egy hónap nyári gyakorlat van első , harmad és negyed év végén . Én ezen a héten fejeztem be a vizsgaidőszakot, három hét pihi, majd augusztusban sebészeten leszek egy hónapot. Ebben az évben csináltam meg a jogsimat és nyelvet tanultam .

Szerintem az orvosisok nagy része amúgy sem szorul rá a diákmunkára, nem nagyon dolgoznak mellette. Én nem érzem cikinek, hogy a szüleim támogatnak.( lakás, nyaralás, ruhák, stb.) A barátnőim is ugyanúgy élnek , mint én . Akitől megjegyzést kapok, az valószínű irigy … tudom, hogy a szüleim sokat dolgoztak azért , hogy így éljünk . Értékelni tudom a segítségüket. Édesapám is ugyanígy volt egyetemista korában, ma mindent is megad a mamámnak.

2022. júl. 2. 09:13
 88/89 anonim ***** válasza:
18%
87, protekció??? Kb az nem jön hozzánk szekundálni, aki nem akar.
2022. júl. 2. 09:35
 89/89 anonim ***** válasza:
79%
Ez melyik egyetem?
2022. júl. 2. 09:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!