Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szégyellnem kellene, hogy 25...

Szégyellnem kellene, hogy 25 évesen még a szüleim fizetnek nekem mindent (albérlet, kaja, szórakozás)?

Figyelt kérdés
Mostanáig mindent ők fizettek, és úgy volt hogy innentől már én fogok, de csúsztam 1 évet az egyetemmel, ezért még jövőre nem kezdhetek meg dolgozni. Ciki lenne ha még egy évig támogatnának vagy erre az egy évre vegyem fel a diákhitelt? Sajnos megemelkedett a kamat :(
2022. jún. 30. 13:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/89 anonim ***** válasza:
62%

Azértaz, hogy te magad is cikinek tartod, hogy kérned kell, mégsem próbálod legalább a mozid árát összehozni. Semmit nem teszel azért, hogy a kellemetlenséget kiküszöböld.

Ha nem írtad volna, hogy ciki kérni, akkor azt mndtam volna, tök jó, hogy ezt megteheted. Így viszont nem mondom.

2022. jún. 30. 20:29
 52/89 anonim ***** válasza:
76%
Privát dolgotok szvsz, nem tartozik senkire.
2022. jún. 30. 20:39
 53/89 anonim ***** válasza:
31%
51: ha te sem látod cikinek, akkor miért gondolod, hogy a kérdező a lutri?
2022. jún. 30. 21:04
 54/89 anonim ***** válasza:
14%

Itt nem a havi szórakozás összegéről van szó, lehet az csak havi 5000Ft vagy még kevesebb, lényegtelen szerintem. Inkább az elv, hogy anyukád elé állsz mint egy 15 éves, hogy tudnál egy kis pénzt adni mozi/koncert jegyre légyszi?

Nekem ez már 18 évesen is ciki lett volna, de kinek mennyi az önbecsülése

2022. jún. 30. 21:24
 55/89 anonim ***** válasza:
21%
54 Nem tudom, hogy ez a kérdező esetében hogyan működik. Nálunk ez nem így működött, hanem szimplán adtak pénzt, amivel azt csináltam amit akartam. Bár, ha kérnem kellett sem éreztem cikinek soha.
2022. jún. 30. 21:26
 56/89 anonim ***** válasza:
83%

53, ő maga írta, hogy ciki kérni mozira. Ha nekem kellemetlen valami, teszek ellene.

Ennek nem érdekel, hogy mindent megkap, jó, hogy van ilyen.

Csak ez idáig jó, ha minden érintettnek az. A szüleinek oké. A kérdező maga vallja be, hogy neki meg nem.

De be nem vállalna semmi munkát, inkább legyen ciki? Ez az, ami "gázzá" teszi.

2022. jún. 30. 21:28
 57/89 anonim ***** válasza:
17%

54 vagyok

A 18as válaszban ezt írta a kérdező

"Csak azt érzem egy kicsit cikinek, hogyha el akarok menni pl. moziba, akkor anyutól kérek pénzt. De neki ez fontos is, mert tudja mire költöm"

Ebből szerintem egyértelmű, hogy hasonló módon működhet, mint ahogy én is leírtam.

Az is más lenne, ha adnának neki egy havi összeget, hogy kisfiam ennyi van, ezt oszd be úgy ahogy szeretnéd, de jusson mindenre

Erre még azt mondanám hogy oké

De hogy részletesen tudni akarják hogy mikor mire költ...

Ez egy iszonyat mértékű gyermeki függés ami messze nem egészséges már 25 évesen.

2022. jún. 30. 21:33
 58/89 anonim ***** válasza:
35%
Mióta ciki koncertre kérni pénzt? Ha tudnád, hogy hány fiatal kér új macbookot, airpadet, márkás ruhákat, autót, akkor meglepődnél. Nézz körül a jogi egyetemen, vagy az orvosin és ott mindenhol elkényeztetett kölköket fogsz látni, gyakran a szüleik fizetik ki az önköltséges képzésük díját is. Ha kap valaki zsebpénzt, az nem a világvége. Ha átjön a lányom, akkor mindig kap tőlem egy húszast, vagy néha azt mondja, hogy hétvégén színházba mennek a barátaival, akkor adok pénzt.
2022. jún. 30. 21:40
 59/89 anonim ***** válasza:
20%
Igen
2022. jún. 30. 21:43
 60/89 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem valahol a szülő is élvezi ezt a helyzetet, mert úgy érzi, hogy uralkodhat a gyerekén, irányíthatja, nem nagyon akarja elengedni felnőni. Az még beleférne, ha kapna havonta egy összeget, és arra költi, amire szeretné, nem kellene rá engedély.
2022. jún. 30. 21:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!