Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szégyellnem kellene, hogy 25...

Szégyellnem kellene, hogy 25 évesen még a szüleim fizetnek nekem mindent (albérlet, kaja, szórakozás)?

Figyelt kérdés
Mostanáig mindent ők fizettek, és úgy volt hogy innentől már én fogok, de csúsztam 1 évet az egyetemmel, ezért még jövőre nem kezdhetek meg dolgozni. Ciki lenne ha még egy évig támogatnának vagy erre az egy évre vegyem fel a diákhitelt? Sajnos megemelkedett a kamat :(
2022. jún. 30. 13:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/89 anonim ***** válasza:
96%

70: egy fillért nem kapnak érte, és a szarpucolást vagy a műtőfertőtlenítést nem feltétlenül hívnám gyakorlatnak, de mindegy is.

69: honnan tudod, hogy kinek milyen gondja van? Szerintem az is épp elég tiszteletreméltó, hogy valaki egyetemre jár. De honnan tudnád, ha te még a közelében sem voltál? Különben tudnád, hogy a stréberség, és a rengeteg stressz nem mindig éri meg azt a pár forintot, amit ösztöndíjként küldenek, főleg ha van lehetősége a szüleitől megkapni.

2022. jún. 30. 23:14
 72/89 anonim ***** válasza:
100%
71, első év után kötelező ápolási gyakorlatuk van (és nem mondtam, hogy azért kapnak pénzt), nálunk 4 hét, heti 30 óra. És igen, annak bizony része a szarpucolás.
2022. jún. 30. 23:18
 73/89 anonim ***** válasza:
18%

Nem azzal van a baj, hogy eltartanak.

Hanem hiányozni fog az a tapasztalat, az az "érzés", hogy milyen, ha saját magad keresed meg a pénzedet. Milyen dolgozni, milyen munkába járni.

25 évesen ez létfontosságú a személyiségfejlődés szempontjából. Tudod, rohadt gyorsan telnek az évek, és manapság rohadt gyorsan élünk.

Olyan ez, mint akit körbeszolgál az anyja, és legdurvább esetben egy tányér ételt nem tud kiszedni magának.

Annak fényében, amit az anyáddal való kapcsolatodról írtál, még inkább az a vélemény, hogy valami köztes megoldást találnod kell. Ha csúsztál egy évet, feltételezem jóval kevesebbet kell majd tanulni, valamilyen munka csak beleférne.

2022. júl. 1. 08:52
 74/89 anonim ***** válasza:
57%

"Ahogy az egyik válaszoló is leírta, egyetem mellett nem lehet dolgozni."

Fura, mégis megy főbb tízezer diáknak. Mi több, sokan rendes munka mellett, levelezőn diplomáznak.

2022. júl. 1. 09:01
 75/89 anonim ***** válasza:
86%
A kérdező nappalin tanul, nem levelezőn.
2022. júl. 1. 09:28
 76/89 anonim ***** válasza:
80%
Annak a sok tízezer diáknak a nagy része pedig szerintem nem jókedvéből teszi. Azt is figyelembe kell venni, hogy az ember hol él (Budapesten térdig jársz a diákmunkában, vidéken sokkal kevesebb a lehetőség, kevesebbet fizetnek, rosszabb munkák vannak), milyen szakon tanul ( gazdasági, műszaki, infós hallgatóknak könnyű szakmai munkákat elcsípni, míg másoknak szinte lehetetlen) és az olyan egyszerű dolgok mellett sem szabad elmenni, hogy kinek milyen az órarendje, mennyit kell tanulnia stb. Én például nem arra a gyakorikerdesek.hu-n emlegetett egyetemre jártam, ahol maximum heti három nap kell csak bemenni, a péntek mindig szabad, az előadásokat ki lehet hagyni, csak a zh-kra meg a vizsgákra kell tanulni, de arra is megvannak a kidolgozott tételek stb. Nekem általában minden nap volt órám, minden órámra kötelező volt bejárni, az óráimra rendszeresen hétről hétre készülni kellett (nem csak a zh-kra és a vizsgákra), magamnak kellett jegyzetet írni, elolvasni a szakirodalmat stb., nem lett volna sem időm, sem energiám dolgozni mellette.
2022. júl. 1. 09:33
 77/89 anonim ***** válasza:
28%

Annak a sok tízezer diáknak a nagy része pedig szerintem nem jókedvéből teszi

Ez egyértelmű. Viszont mutatja, hogy megoldható. És a kérdés nem az volt, rá van-e szorulva, hanem ex katedra kijelentette, hogy egyetem mellett nem lehet munkát vállalni.

2022. júl. 1. 09:36
 78/89 anonim ***** válasza:
96%
77-es Továbbra sem megoldható mindenki számára, illetve kérdés mit áldoz be cserébe azért, hogy dolgozni tudjon és azért neki megéri-e.
2022. júl. 1. 10:36
 79/89 anonim ***** válasza:
22%
78, nem azt írta, ő nem tud dolgozni. Azt mondta, egyetem mellett nem lehet. Pont.
2022. júl. 1. 10:38
 80/89 A kérdező kommentje:

Fura, hogy a gyakori népének nem egyértelmű az a sorrend, hogy egyetem -> állás -> munka. A valóságban ez így van. Jó is lenne, ha az orvos vagy a jogász előbb foglalkoznának ügyfelekkel és állnának munkába, minthogy lediplomáznának. Másrészt az az általános, hogy 24,25 évesen diplomáznak az emberek, vagyis még nem dolgoztak, mert tanultak.

Ha pedig nem vagy valamilyen turizmus szakon, akkor nincs idő dolgozni, mert rengeteget kell tanulni.

2022. júl. 1. 11:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!