Szégyellnem kellene, hogy 25 évesen még a szüleim fizetnek nekem mindent (albérlet, kaja, szórakozás)?
Hazudni kell (sajnos), mert az emberek nem elfogadóak. Eleg csak mondani, hogy diákhitelt vettél fel, ha valaki kérdezi, nem kell ténylegesen felvenni.
Ha pedig az önállósodni vágyás ég benned, akkor keress valami melót. Elsősorban gyakornoki helyeket nézz, mert annak van leginkább értelme.
Ha nagyon önállósodni szeretnél, utánanézhetsz, mi a menete a levelező munkarendre váltásnak. (Át lehet nappaliról jelentkezni.) Ha átvesznek, akkor teljes állást tudsz vállalni mellette.
Inkább az a gáz, hogy még úgysem vagy képes csúszás nélkül elvégezni az egyetemet, hogy semmi dolgod nincs mellette
És nem valami nagy szám szakról beszélhetünk a leírásod alapján
45: lol, ezt biztosan olyan mondja, aki még nem járt egyetem közelében.
Honnan tudod, hogy a kérdező milyen oknál fogva csúszott? Nem feltétlenül a tanulmányok miatt lehet csúszni, hanem magánéleti dolgok miatt. Honnan tudod, hogy semmi dolga nem volt? Nem teregette ki ide az egész életét. Valaki csúszhat a covid miatt, mert inkább passziváltatott egy félévet az online oktatás miatt, nekem sok szaktársam ezt tette.
Ja és hozzátenném, hogy szerintem nagyon sok dolog, ami itt felmerült a válaszokban ( pl. család, autó, saját ingatlan stb.) teljesen idegen a korosztály számára… Én 23 évesen nem gondolkozom ilyenekben, mert pontosan látom, hogy ilyen helyzetben (de sajnos még főállásban dolgozó emberként is) ezeknek semmi realitása nincsen. Eleve nem vágyom még ezekre, szeretnék még tanulni, karrier stb., nem szeretnék mondjuk gyereket szülni amint kikerültem az egyetemről. Persze ez az én véleményem, de a környezetemben is ezt látom jellemzőnek a korombeliek körében.
Valamint sokan írják a szórakozást is, hogy legalább annak a költségeit fedezhetné. Na most nekem talán az a legkevesebb kiadásom egy hónapban… Nem abból kell kiindulni, hogy minden egyetemista fejét vesztve bulizik, utazik stb., én örülök, ha van időm megnézni egy filmet vagy elolvasni egy könyvet. Szóval ez is nagyon egyénfüggő, hogy kinek milyen és milyen mértékű kiadásai vannak.
Nyilván, akit eltartanak, abban fel sem merül, hogy egy kicsit abnormális dolog 24-25 éves felnőtt emberként ennyire önállótlannak lenni. Saját magát mindenki másképp látja, a saját helyzetét mindig másképp ítéli meg.
Szerintem meg az, hogy ennyi idősen még egy mozira vagy gombóc fagyira is a szüleitől kér valaki pénzt, az valahol gáz. Mondjuk, én a szülőket se értem, hogy lehet ilyen élettelenre nevelni a gyerekeket.
Ja, és amondó vagyok, alapvető, hogy egy szülő 18 éves kora után is támogassa a gyerekét, csak van ennek egy normális mértéke, és ez már szerintem nem az. Mellesleg, mielőtt jönne az irigyezés, mint ilyenkor mindig, nem vagyok az, én 30 évesen a saját házamban lakom a saját családommal, a saját válllalkozásom csinálva, tehát nincs rá okom.
De fix, hogy rosszul is éreztem volna magam, ha 25 évesen ilyen önállótlan és életre nem való vagyok, nekem ez abszurd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!