Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szégyellnem kellene, hogy 25...

Szégyellnem kellene, hogy 25 évesen még a szüleim fizetnek nekem mindent (albérlet, kaja, szórakozás)?

Figyelt kérdés
Mostanáig mindent ők fizettek, és úgy volt hogy innentől már én fogok, de csúsztam 1 évet az egyetemmel, ezért még jövőre nem kezdhetek meg dolgozni. Ciki lenne ha még egy évig támogatnának vagy erre az egy évre vegyem fel a diákhitelt? Sajnos megemelkedett a kamat :(
2022. jún. 30. 13:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/89 anonim válasza:
70%
Èn 21 évesen albérlet laktam,a munkàmbòl fizettem,23 évesen pedig vettem házat.Szeretek a magam ura lenni,nővérem pl.folyton kölcsön kér 35 évesen szüleinktől és ő a nagymamàmmal lakik.Hugom egyetemre jár,neki is fizetik,viszont ő most dolgozik nyáron.Igazàbòl szerintem akkor ciki,ha valaki se nem tanul,se nem dolgozik,csak élősködő.A te esetedben nem mondanám cikinek,te tanulsz,építed a jövőt.
2022. jún. 30. 14:49
 12/89 A kérdező kommentje:
Hú, köszi a válaszokat! Meglepődtem, hogy nem lettem elítélve. Csak nagyon sokszor megkapom, hogy mások dolgoznak és hogy én élősködöm. Van egy barátnőm, akinek rossz családi háttere van, már az egyetemen is dolgoznia kellett, mert nem támogatta senki, és rendszeresen beszólogat (viccesen), hogy én ne panaszkodjak, mert gazdag vagyok, vagy hogy a szüleim helyében semmit sem adna nekem, mert nem tudom mi az a munka, és hogy mennyit ér a pénz.
2022. jún. 30. 14:54
 13/89 anonim ***** válasza:
92%

Ha nappalin tanulsz, akkor az a munkád. lesz még alkalmad éppen eleget dolgozni.

Ha a szüleidnek anyagilag belefér, akkor ne vegyél fel hitelt.

2022. jún. 30. 15:12
 14/89 anonim ***** válasza:
98%

"mert gazdag vagyok, vagy hogy a szüleim helyében semmit sem adna nekem, mert nem tudom mi az a munka, és hogy mennyit ér a pénz."

Nabammeg!

Örülj neki, hogy szerencsés vagy. Nem kell azért szívnod, mert másoknak rosszabbak a lehetőségei.

2022. jún. 30. 15:14
 15/89 anonim ***** válasza:
61%
Nekem fura, ha valakinek ennyi idősen nincs igénye arra, hogy legalább minimális szinten önellátó legyen.
2022. jún. 30. 15:20
 16/89 anonim ***** válasza:
73%

Hogy ciki az relatív, én annak érezném ha 25 éves felnőttként még mindig zsebpénzt kapnék a szüleimtől és valós élettapasztalatok nélkül csöppenék bele a diplomás munka világába. De közben meg jogon vagyok, ahol a nappalos diáktársaim többsége pont így él, és nem ítélem el őket vagy teszem szóvá.

De azért csúszásnál már nehéz úgy forgatnom az agytekervényeimet hogy ne legyen ciki. Miért nem mész dolgozni?

2022. jún. 30. 15:21
 17/89 anonim ***** válasza:
62%

csúsztam 1 évet az egyetemmel, ezért még jövőre nem kezdhetek meg dolgozni

Miért, mi tiltja?

2022. jún. 30. 15:21
 18/89 A kérdező kommentje:

Egyetértek, szerintem csak irigykedik, mert nekem jobb lehetőségeim adódtak, mint neki.

Egyébként vannak céljaim, dolgozni fogok. Csak azt érzem egy kicsit cikinek, hogyha el akarok menni pl. moziba, akkor anyutól kérek pénzt. De neki ez fontos is, mert tudja mire költöm, nem cigire vagy alkoholra. Majd ha lesz munkám, akkor nyilván a saját keresetemből vásárolok majd magamnak.

2022. jún. 30. 15:23
 19/89 anonim ***** válasza:
71%

Hát nézd, a te életed, te dolgod.

Én nem vagyok annak híve, hogy 18 éves kora után küldjük dolgozni a gyereket, de az, hogy valaki 25 évesen még ennyire önállótlan, az szerintem a ló túlsó oldala. Kivétel mondjuk az orvosi, ahol az alapképzés is 6 év.

Én 25 éves koromban már elvégeztem egy egyetemet levelezőn munka mellett, sőt, akkor már épp külföldön dolgoztam, akkor házasodtunk a férjemmel és vettük meg a telkünket, amire aztán építkeztünk. Na, nem azt mondom, hogy mindenkinek így kell csinálnia, mint mi, csak azt, hogy nekem 25 évesen elképzelhetetlen lett volna ennyire gyereknek és önállótlannak lenni, ennyire nem haladni az életben.

Ha neked jó, jó. Csak ha mondjuk szeretnél saját lakást meg családot, akkor kicsit szedd össze magad és haladjál.

2022. jún. 30. 15:24
 20/89 anonim ***** válasza:
55%
Én nem értem, hogy ha most 25 éves vagy, akkor 6-7 éve leérettségiztél, ennyi idő alatt nem voltál képes elvégezni egy egyetemet? Az egyetlen dolgod, hogy tanulj, és még akkor is csúszol?
2022. jún. 30. 15:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!