Szégyellnem kellene, hogy 25 évesen még a szüleim fizetnek nekem mindent (albérlet, kaja, szórakozás)?
Ha nappalin tanulsz, akkor az a munkád. lesz még alkalmad éppen eleget dolgozni.
Ha a szüleidnek anyagilag belefér, akkor ne vegyél fel hitelt.
"mert gazdag vagyok, vagy hogy a szüleim helyében semmit sem adna nekem, mert nem tudom mi az a munka, és hogy mennyit ér a pénz."
Nabammeg!
Örülj neki, hogy szerencsés vagy. Nem kell azért szívnod, mert másoknak rosszabbak a lehetőségei.
Hogy ciki az relatív, én annak érezném ha 25 éves felnőttként még mindig zsebpénzt kapnék a szüleimtől és valós élettapasztalatok nélkül csöppenék bele a diplomás munka világába. De közben meg jogon vagyok, ahol a nappalos diáktársaim többsége pont így él, és nem ítélem el őket vagy teszem szóvá.
De azért csúszásnál már nehéz úgy forgatnom az agytekervényeimet hogy ne legyen ciki. Miért nem mész dolgozni?
csúsztam 1 évet az egyetemmel, ezért még jövőre nem kezdhetek meg dolgozni
Miért, mi tiltja?
Egyetértek, szerintem csak irigykedik, mert nekem jobb lehetőségeim adódtak, mint neki.
Egyébként vannak céljaim, dolgozni fogok. Csak azt érzem egy kicsit cikinek, hogyha el akarok menni pl. moziba, akkor anyutól kérek pénzt. De neki ez fontos is, mert tudja mire költöm, nem cigire vagy alkoholra. Majd ha lesz munkám, akkor nyilván a saját keresetemből vásárolok majd magamnak.
Hát nézd, a te életed, te dolgod.
Én nem vagyok annak híve, hogy 18 éves kora után küldjük dolgozni a gyereket, de az, hogy valaki 25 évesen még ennyire önállótlan, az szerintem a ló túlsó oldala. Kivétel mondjuk az orvosi, ahol az alapképzés is 6 év.
Én 25 éves koromban már elvégeztem egy egyetemet levelezőn munka mellett, sőt, akkor már épp külföldön dolgoztam, akkor házasodtunk a férjemmel és vettük meg a telkünket, amire aztán építkeztünk. Na, nem azt mondom, hogy mindenkinek így kell csinálnia, mint mi, csak azt, hogy nekem 25 évesen elképzelhetetlen lett volna ennyire gyereknek és önállótlannak lenni, ennyire nem haladni az életben.
Ha neked jó, jó. Csak ha mondjuk szeretnél saját lakást meg családot, akkor kicsit szedd össze magad és haladjál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!