Szégyellnem kellene, hogy 25 évesen még a szüleim fizetnek nekem mindent (albérlet, kaja, szórakozás)?
Igen, ez a mondat is árulkodó a beteges függőségről:
"anyutól kérek pénzt. De neki ez fontos is, mert tudja mire költöm"
Szerintem itt a szülők teljesen gyerekként kezelik a kérdezőt, nekik megfelel, hogy függésben vsn tőlük, és még el is számoltatják. Mármint nyilván, az, ő pénzük, tudni akarják, mire megy el, na, de akkor is, nem egy 18 évesről vna szó, hanem egy 25 évesről. Az már évek óta felnőtt.
Egy ilyen 25 éves amúgy hogy él párkapcsolatban? Anyunak szól, hogy adjon pénzt gumira, gyógyszerre, vagy hogy meghívhassa a csaját/pasiját valamire, még ezt is a szülők pénzelik?
Azért nem vagyok 30 éves, aki semmit sem csinál. Ahogy az egyik válaszoló is leírta, egyetem mellett nem lehet dolgozni. Ha lesz munkám, akkor megváltoznak a dolgok.
De abban van némi igazság, hogy anyum élvezi a helyzetet, mert rosszul viseli, ha elhagyják, amióta elváltak apummal, azóta kicsit elveszett, és mintha így akarna a markában tartani. Nekem persze kényelmes a helyzet, de már megfordult a fejemben, hogy változtatni kellene ezen, ezért is írtam ki a kérdést. Az még normális lenne, hogy fizeti az albérletet meg a kaját, ameddig még nincs annyi keresetem, hogy teljesen önálló legyek (bár mindig mondja, hogy keressek diákmunkát), de az már nem jó, hogy ilyen függő viszony alakult ki, és nehezen enged el. Lehet kicsit visszaélek ezzel… Hamarosan viszont úgyis lesz bevételem.
Ahogy az egyik válaszoló is leírta, egyetem mellett nem lehet dolgozni.
De, lehet. Nekem egy fogorvos fiam van, biológiából korrepetált végig az egyetem alatt. Nem azért, mert muszáj volt. Azért, mert neki fontos volt, hogy legalább a zsebpénze ne tőlünk legyen.
Lehet kicsit visszaélek ezzel…
Ez tökéletesen látszik abból, amit írtam korábban, hogy neked ciki kérni, de kényelmes, mert addig se kell dolgozni.
Hagyjuk már ezt a mesét, hogy "fogorvos fiam volt, aki dolgozott". Kamu az egész. Aki az orvosira jár annak szórakozni sincs ideje elmenni, arról nem beszélve, hogy nyáron kötelezően önkénteskedni kell a kórházakban. Egy korrepetálással pedig max. aprópénzt lehet megkeresni, sokszor meg sem éri.
Ha van pénz, akkor addig kell támogatni, ameddig tanul. Utána úgyis visszafizetődik, ha lesz állása.
65
Legalább belátja, és nem full tagadásban él, nem mentegeti magát feleslegesen
Szerintem ez mindenképpen becsülendő
Sok sikert kívánok kérdező! Segítség nélkül is meg fogod állni a helyed hamarosan, csak egy kis akaraterő kell. Hajrá!
nyáron kötelezően önkénteskedni kell a kórházakban
Az gyakorlat, nem önkéntes munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!