Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szégyellnétek ha a fiatok...

Szégyellnétek ha a fiatok tartana el titeket?

Figyelt kérdés
Anyósomat mi tartjuk el. Havi szinten kell neki utalni, volt olyan is hogy 2 hét alatt "elment" a nyugdíja nagy része. Ezek az összegek változóak, 30-100 ezer között, volt több is. Nekem lesülne a bőr a képemről, főleg ha még bevásárlást is kérnék, azt sem kis összegben. 65 éves sincs, simán élhet még 20 évet. Addig mi vagyunk a bank? Főleg hogy nem szoros a kapcsolat, úgy érzem nem sűrűn érdekeljük őt.
dec. 10. 09:21
 31/100 anonim ***** válasza:
58%

Kérdező, nem kellene ennyit segíteni neki, nektek kellene az a pénz programokra, gyerekre.

Zárjátok el a pénzcsapot a mamitól kegyetlen így kimondani de meg kell húzni a határokat a macska az ő baja ő vállalta. Szerintem kihasznál titeket.

A párodnak meg mondd meg ha más nem segít hogy vagy ti vagy az anyja mert te erre nem akarod elpocsékolni az idődet gondolom.

Ha az anyja pénzelését válassza akkor neked jobb is hogy külön vagytok.

Illetve azt nem értem hogy a te pénzed hogyan megy a mamira? Ne legyetek közös kasszán, és akkor arra költöd a pénzed amire akarod, az pedig gondolom nem probléma hogy a párod nem csak rád költi a sajátját.

dec. 10. 12:40
 32/100 anonim ***** válasza:
39%
A kérdésre is válaszoljak, nem engedném hogy a gyerekem tartson el, annyi bőr meg nem is tudom hogy kehet valakinek az arcán hogy ezt el is várja.
dec. 10. 12:43
 33/100 anonim ***** válasza:
83%
A pároddal kellene ezt első körben tisztázni. Egyszer összeülni és nagyjából átszámolni a kiadásait, bevételeit. Aztán kicsit tisztábban láttok majd és eldönthetitek, hogyan tovább.
dec. 10. 12:54
 34/100 A kérdező kommentje:

170 ezer a nyugdíja. Rengetegszer beszéltünk már erről, azt mondta hogy ő rég elengedte ezt a szülő-gyermek bensőséges kapcsolatot, így azt nézi hogy "rászorul". Szerintem meg baromira nem.... szívesen megnézném a bankszámlakivonatát, lehet érne minket meglepetés.

Párom a saját számlájáról utalja neki a pénzt, én még az ATM-ből se lennék hajlandó levenni neki az én számlámról. De mivel "közös" kassza van (vagy én, vagy ő fizeti ki a számlákat, fele-fele arányban vásárlunk be veszünk dolgokat stb), úgy érzem az "én" pénzemből is megy, mintha a fogamat húznák amikor utalni kell a vénasszonynak....

dec. 10. 13:00
 35/100 anonim ***** válasza:
36%
Anyagias vagy. De ha a végén rátok hagyja a lakást, akkor jól jártok. Csinálhatjátok azt is, hogy nem küldtök neki pénzt, ő meg köt eltartási szerződést valakivel vagy bankkal egyezik meg, és végül nem lesz a tietek lakás. Vagyis már a férjed nevén van a lakás, akkor meg illik neki segíteni.
dec. 10. 13:02
 36/100 anonim ***** válasza:
78%
Figyu, azt írod, mikor összejöttetek, ez ment, a párodnak ez a puttonya, amit elfogadtál. Nem a te pénzedet költi továbbra sem, hanem a sajátját, neki ez egy állandó kiadás, ami ellen nincs láthatóan kifogása. Ez a párod és az anyja dolga, amit akkor, amikor közös kasszára váltotok, akkor kell leülni és átbeszélni, hogy kinek milyen állandó kiadásai vannak, ami viszi a pénzt a közösből. Nálatok ilyen nincs, mert nagyjából felezgettek, nem írod, hogy te arányaiban többet költenél a közös dolgokra, és a párod sem áll többet, így pedig nagyon úgy fest, hogy csak irigy vagy arra a pénzre, amit az anyjára költ, mert...csak. Te nem tudod rátenni a kezedet, de azért az anyjára ne költse. Megteheti, ad, az anyja meg él vele, az ő dolguk. Neked ehhez most őszintén, de mi közöd van? Rád költse inkább? Még csak a felesége se vagy, és máris bele akarsz pofázni abba, hogy ne adjon pénzt az anyjának, mert szerinted nyomorogjon csak a kis nyugdíjából, azt ossza be, és ne tartsa állandóan a markát a fiának? Mert te kívülről úgy ítéled meg, hogy nem érdemli meg? Lehet. De közöd?
dec. 10. 13:18
 37/100 anonim ***** válasza:
82%
170 ezer forintból nem lehet megélni! Basszus, még jó, hogy segít neki.
dec. 10. 13:37
 38/100 anonim ***** válasza:
44%

170 ezer forint az semmi te szerencsétlen.

Te mennyit költesz pl rezsire?

Gondolkozz már, még szép hogy támogatja a férjed az anyját.

Fogalmad nincs micsoda gondjai lehetnek szerencsétlennek, ritka egy irigy ember vagy.

Neked kellene annyiból élned.

dec. 10. 13:52
 39/100 anonim ***** válasza:
70%

Bocsi, de mi a (€:”€:84?!!

Két beteg cicánk van, sajnos havonta kell gyógyszer is, de az két cicára 25ezer! Gyógyszerek neki 40-50ezrek?! Milyen gyógyszerek?

Nem kellene bemondásra utalgatni, hanem el kell vele menni megvenni. Vagy kiváltani a recepteket és mindjárt látjátok, hogy mire megy el.

Már ne is haragudjatok, de albit nem fizet, rezsit nem fizet, a párod nevén a lakás, de még ti vásároljatok ja meg még költőpénz 150-200ezrekért? Ez rengeteg.

Nem, nem kérnék a gyerekeimtől. Nem is fogok soha, nem azért szültem, hogy legyen aki majd eltart meg gondoskodik rólam. Ők nem az én életem meghosszabbítása vagy az bankszámlám…

Mi lesz, ha kisbabátok lesz? Nem futja majd pelenkára, vagy nyaralásra, mert mamucinak kell utalgatni?

dec. 10. 13:53
 40/100 anonim ***** válasza:
43%

“Vénasszonynak”

Te micsoda egy rohadt önző ember lehetsz.

dec. 10. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!