Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szégyellnétek ha a fiatok...

Szégyellnétek ha a fiatok tartana el titeket?

Figyelt kérdés
Anyósomat mi tartjuk el. Havi szinten kell neki utalni, volt olyan is hogy 2 hét alatt "elment" a nyugdíja nagy része. Ezek az összegek változóak, 30-100 ezer között, volt több is. Nekem lesülne a bőr a képemről, főleg ha még bevásárlást is kérnék, azt sem kis összegben. 65 éves sincs, simán élhet még 20 évet. Addig mi vagyunk a bank? Főleg hogy nem szoros a kapcsolat, úgy érzem nem sűrűn érdekeljük őt.
dec. 10. 09:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/99 anonim ***** válasza:
82%
Magától nem fog elkezdeni tudatosabban költeni, nektek kell mielőbb leállítani, ha nem akarjátok még 20 évig plusz egy gyerekként eltartani.
dec. 10. 09:30
 2/99 anonim ***** válasza:
68%
Nem tudom, attól függ, hogy önhibámból vagy önhibámon kívül kell eltartania.
dec. 10. 09:32
 3/99 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudhatjuk miért is utalgattok neki.

Kivel lett megbeszélve, mi ok van arra hogy pénzt adtok neki.

A lakása a tiétek lesz?

dec. 10. 09:42
 4/99 anonim ***** válasza:
21%

1. Ha van nyugdíja, akkor nem ti tartjátok el, csak anyagilag segítititek. ( Illetve a férjed)

2. A férjed anyja, és ő szülte, és tartotta el nem tudom hány éves koráig.

3. Valamilyen szinten természetes, hogy a gyerek támogatja a szüleit anyagilag, ha az rászorul.

4. Van ilyen törvény is, hogy szülőtartást kell fizetni, ha az rászorul.

5. Nem lenne jó, ha arra szorulnék, hogy pénzt kérjek a gyerekemtől, de szükség lenne, akkor megtenném, és nem sülne le a bőr az arcomról. Mégis kitől kérnék segítséget, ha bajban lennék anyagilag. Bár én csak azután fordulnék hozzá, ha már megpróbáltam volna máshogy pénzt szerezni. ( Mondjuk elmennék nyugdíjkiegészítő munkát vállalni) De jobban is beosztanám a nyugdíjam, ha meg lehet oldani, és nem nagyon kevés.

dec. 10. 09:43
 5/99 A kérdező kommentje:
Távfűtéses garzonban lakik. Gyógyszerekre is költ, én is szedek gyógyszereket amiket az én orvosom kedvezménnyel ír fel, és 7 ezer forint maximum a 3 havi adagom. Hogy lehet így neki a gyógyszerei 30-40 ezer? Vérnyomáscsökkentő stb. Apámnak se volt ennyi, pedig ő is azokat szedte mint ő. Más nyugdíjasnak nincs 150+ Ft ellátása, mégis eltartja magát. Neki miért nem sikerül? Végülis, hülye lenne spórolni mert ha nyikkant egyet megy a pénz vagy a bevásárlás.
dec. 10. 09:44
 6/99 anonim ***** válasza:
42%
Akkor nagyon nem vagy képben a világgal azóta, mert már ennyibe kerülnek a gyógyszerek. Rabló módon elszállt a gyógyszeripar is.
dec. 10. 09:47
 7/99 A kérdező kommentje:
Igen, a lakás a párom nevén van. Legalább ennyi "haszon" lesz belőle. Még mielőtt összejöttem a párommal, bőven ment ez már. Az én véleményem szerint nem érdemli meg. Van hogy hetekig nem keres minket, amikor mi keressük mikor pl. nem hallottunk felőle napokig (ez általában 4-5 nap) és megkérdezzük hogy van, annyit ír vissza hogy "jól". Nincs meg párom meg közte a tipikus anya- gyermek kapcsolat.
dec. 10. 09:48
 8/99 anonim ***** válasza:
85%
Anyukám szégyelli, pedig nem kellene, szívesen segítünk neki, ahogy tudunk. 150 ezer forint jóformán semmire sem elég, látom mire költ, a gyógyszerek elvisznek sokszor 50 ezret is egy hónapban, hiába kap némi kedvezményt. Tüzelőre nem telne már a nyugdíjából.
dec. 10. 09:51
 9/99 A kérdező kommentje:
Megnéztem kíváncsiságból a gyógyszereket. 384 Ft, 1300 Ft, maximum 5000 Ft egy másik. Ez nekem sehogy sem jön ki 30-40 ezerre....
dec. 10. 09:52
 10/99 anonim ***** válasza:
51%

"Még mielőtt összejöttem a párommal, bőven ment ez már."

Akkor nem zavart? Csak most? Ha zavart, minek jöttél vele össze.

Ha itt puuffogsz - amúgy írtál már ki kérdést erről -, akkor meg fog változni valami?

dec. 10. 09:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!