Ez bántalmazás lenne?
Ha a gyerek már a láthatás gondolatára kiakad sír dühöng hogy nem akar menni. De te mégis kirakod az ajtó elé a gyereket igy, mert az apanak joga van a láthatásra?
Vagy mit kellene tennem? Ha engedek a gyereknek oké akkor nem menj, az apa rendort hiv. Ha nem akkor kb 1-2 ora mulva hozza vissza a duhongo síró gyereket. De volt h nem volt hajlando az ajtó elöl elmenni a gyerek.
Majdnem 14 éves lány.
A jogszabály értelmében a különélő szülőnek joga van a gyerekével való kapcsolattartashoz.
Anyu nem csak "a saját bőrét vedi", ha elkuldi a gyereket akkor is, ha az nem akar menni. Ha nem küldi, akkor egyre emelkedő pénzbüntetést kap, járhat rendőrségre, bíróságra, elveszitheti a munkáját a sok hiányzás miatt.
A valóságban amúgy konkrétan az történik, hogy a rendőr kimegy a hivasra, megnezi a lathatasrol szóló iteletet és ha kell, akkor konkrétan kiszedi akar Anyu kezéből is a gyereket, igen, akkor is,ha az őrjöng.
A megoldás még mindig az, hogy ha Anyu szerint a gyereknek nem jó a lathatas, akkor indít egy kapcsolattartas ujraszabalyozasa iránti pert. Ennyi.
Az amúgy,ha te a panikrohamot kapo gyerekedhez kihívod a mentőt, pont ugyanez a szint, csak teged nem véd a jogszabály. Külföldön ki se menne a mentő-hidd el, a triage nővér nagyon jól tud kérdezni- de ha mégis, a biztositod kiszámlázná neked az utat és hidd el,nem pár fillerrol van szó.
38
nem az en borom feltem. DE nem akarok tobb 100e forint buntetest mert nem tudom kifizetni. Mafelol leirtam probalok kibuvokat leresni a gyerek szamara. De ezt nem lehet allandoan. Kuzdok h a gyerekem biztonsagban legyen de nem tehetem meg h figyelmen kivul hagyom a birosagi iteletet.
Nalunk ugy van h probalok kifogast keresni. Beteg, megjott, szulinap stb. Ha nem sikerul akkor eljon a gyerek kiabal vele h nem megyek vwled sehova es nem is megy. Erre az apa rendort hov h en akadalyozom a lathatast. Elmondom h nem akadalyozom itthon vagyunk a gyerek mehet ha akar. De nem akar menni. Most "dobjam ki a hazbol"?
A rendor felvesz jegyzokonyet majd mindenki megy.
41.
Te láttál már ilyet, hogy a családi cirkusz közepette az iqtlan rendőr megnézi a papírt és kitépi a gyereket az anyja kezéből?
Hagyjad már a külföldi triage példádat. :D
43.
Erről írtam.
Komolyan mondom, katasztrófa itt ez a sok tudálékos, okoskodó debil.
Beszéld meg a lányoddal, hogy beengeditek apukát és ott lehet azt az egy délutánt. Úgyse szól majd hozzá, a gyereket látja, ennyi. Addig a lányod azt csinál, amit akar. Hozzá se kell szólnia. Ugyanis a törvény nem azt mondja, hogy apuka elviheti a gyereket. Hanem hogy joga van találkozni vele személyesen. Full nyugodtan viselkedjetek, ne nézzetek rá, ne szóljatok hozzá. Meg fogja unni, mert nem kapja meg amit akar: nem leszel ideges miatta. A lányodnak sem kell elmennie vele.
Egyébként pont emiatt kellene a lányodnak megszólalnia. Esetleg egyedül nem hallgatná meg a pszichológus? Nem hivatalosan, csak beszélgetni. 14 felett viszont egyedül is mehetne. Talán valami olyasmi történik ezeken a láthatásokon, amit a gyerek fél elmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!