Ez bántalmazás lenne?

Figyelt kérdés

Ha a gyerek már a láthatás gondolatára kiakad sír dühöng hogy nem akar menni. De te mégis kirakod az ajtó elé a gyereket igy, mert az apanak joga van a láthatásra?

Vagy mit kellene tennem? Ha engedek a gyereknek oké akkor nem menj, az apa rendort hiv. Ha nem akkor kb 1-2 ora mulva hozza vissza a duhongo síró gyereket. De volt h nem volt hajlando az ajtó elöl elmenni a gyerek.

Majdnem 14 éves lány.

dec. 1. 06:51
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
87%

A jogszabály értelmében a különélő szülőnek joga van a gyerekével való kapcsolattartashoz.

Anyu nem csak "a saját bőrét vedi", ha elkuldi a gyereket akkor is, ha az nem akar menni. Ha nem küldi, akkor egyre emelkedő pénzbüntetést kap, járhat rendőrségre, bíróságra, elveszitheti a munkáját a sok hiányzás miatt.

A valóságban amúgy konkrétan az történik, hogy a rendőr kimegy a hivasra, megnezi a lathatasrol szóló iteletet és ha kell, akkor konkrétan kiszedi akar Anyu kezéből is a gyereket, igen, akkor is,ha az őrjöng.

A megoldás még mindig az, hogy ha Anyu szerint a gyereknek nem jó a lathatas, akkor indít egy kapcsolattartas ujraszabalyozasa iránti pert. Ennyi.

Az amúgy,ha te a panikrohamot kapo gyerekedhez kihívod a mentőt, pont ugyanez a szint, csak teged nem véd a jogszabály. Külföldön ki se menne a mentő-hidd el, a triage nővér nagyon jól tud kérdezni- de ha mégis, a biztositod kiszámlázná neked az utat és hidd el,nem pár fillerrol van szó.

dec. 2. 10:44
 42/50 A kérdező kommentje:

38

nem az en borom feltem. DE nem akarok tobb 100e forint buntetest mert nem tudom kifizetni. Mafelol leirtam probalok kibuvokat leresni a gyerek szamara. De ezt nem lehet allandoan. Kuzdok h a gyerekem biztonsagban legyen de nem tehetem meg h figyelmen kivul hagyom a birosagi iteletet.

Nalunk ugy van h probalok kifogast keresni. Beteg, megjott, szulinap stb. Ha nem sikerul akkor eljon a gyerek kiabal vele h nem megyek vwled sehova es nem is megy. Erre az apa rendort hov h en akadalyozom a lathatast. Elmondom h nem akadalyozom itthon vagyunk a gyerek mehet ha akar. De nem akar menni. Most "dobjam ki a hazbol"?

A rendor felvesz jegyzokonyet majd mindenki megy.

dec. 2. 17:16
 43/50 A kérdező kommentje:
41 a rendor soha nem fogja kiszedni a airo gyereket az anya mezebol!! Ezt megmondtak. Mivel ez nem buneset nem kell eljarniuk, igazabol a intezkedes annyi h jegyzokonyveznek. Beszelnek mind a ket fellel. Feltesznek kerdeseket. Megkerdezik a gyereket is mit szeretne. Kb ennyi.
dec. 2. 17:20
 44/50 anonim ***** válasza:
52%

41.

Te láttál már ilyet, hogy a családi cirkusz közepette az iqtlan rendőr megnézi a papírt és kitépi a gyereket az anyja kezéből?

Hagyjad már a külföldi triage példádat. :D

dec. 4. 09:36
 45/50 anonim ***** válasza:
100%

43.

Erről írtam.

Komolyan mondom, katasztrófa itt ez a sok tudálékos, okoskodó debil.

dec. 4. 09:37
 46/50 anonim ***** válasza:
74%

44

Igen, láttam. Van e még kérdésed?

dec. 4. 13:18
 47/50 anonim ***** válasza:
0%

46.

Nem hiszek neked.

dec. 5. 06:34
 48/50 anonim ***** válasza:
0%

47

Magánügyed.

dec. 5. 06:36
 49/50 anonim ***** válasza:
57%
Inkább közügy, mert rengeteg hasonló kérdés merül fel.
dec. 6. 09:27
 50/50 anonim ***** válasza:

Beszéld meg a lányoddal, hogy beengeditek apukát és ott lehet azt az egy délutánt. Úgyse szól majd hozzá, a gyereket látja, ennyi. Addig a lányod azt csinál, amit akar. Hozzá se kell szólnia. Ugyanis a törvény nem azt mondja, hogy apuka elviheti a gyereket. Hanem hogy joga van találkozni vele személyesen. Full nyugodtan viselkedjetek, ne nézzetek rá, ne szóljatok hozzá. Meg fogja unni, mert nem kapja meg amit akar: nem leszel ideges miatta. A lányodnak sem kell elmennie vele.

Egyébként pont emiatt kellene a lányodnak megszólalnia. Esetleg egyedül nem hallgatná meg a pszichológus? Nem hivatalosan, csak beszélgetni. 14 felett viszont egyedül is mehetne. Talán valami olyasmi történik ezeken a láthatásokon, amit a gyerek fél elmondani.

dec. 10. 14:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!