Ez bántalmazás lenne?

Figyelt kérdés

Ha a gyerek már a láthatás gondolatára kiakad sír dühöng hogy nem akar menni. De te mégis kirakod az ajtó elé a gyereket igy, mert az apanak joga van a láthatásra?

Vagy mit kellene tennem? Ha engedek a gyereknek oké akkor nem menj, az apa rendort hiv. Ha nem akkor kb 1-2 ora mulva hozza vissza a duhongo síró gyereket. De volt h nem volt hajlando az ajtó elöl elmenni a gyerek.

Majdnem 14 éves lány.

dec. 1. 06:51
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
95%
10, A gyerektartás és a láthatás között nincs ok-okozati összefüggés. Anyuka nem tilthatja arra hivatkozva, hogy nem fizet; és apuka nem mondhatja, hogy látni sem akarom a gyereket, akkor minek fizessek. Független a kettő.
dec. 1. 09:40
 12/50 anonim ***** válasza:
87%
Akkor apa eltűnt 4 évre, megszuntettetheted volna a lathatast. De holnap is bemehetsz a bíróságra és beadhatsz egy kérelmet a megvaltoztatasara. A 14 éves nem dönthet, és ugyan te kerheted, hogy meghallgassa a bíróság, ők nem kötelesek megtenni. A törvény valóban a szülő lathatashoz való jogát védi.
dec. 1. 09:57
 13/50 anonim ***** válasza:
86%

Köteles vagy biztosítani a láthatás feltételeit, azaz ha megy érte át kell add a gyereket. De!

Hivatkozhatsz a "gyermek véleményére" is hogy nem adod a gyereket. Ez esetben elsőnek gyámhivatalhoz kell fordulj, akik kivizsgálják a dolgot. Megnézik mi az oka hogy a gyerek a normáktól eltérően miért nem akar menni az apjához. kivizsgálják kinek a felelőssége ez.

Az apáé? Bántja lelkileg fizikailag mentálisan, ezért nem akar menni? Esetleg az anyáé? aki biztatja, apa ellen neveli a gyermekét?

Szóval lehetséges a láthatás felfüggesztése ha a gyerek is úgy akarja, és persze a gyámhivatal is úgy dönt.

dec. 1. 10:01
 14/50 sompet válasza:
10%
"Oke amikor párszor megjelent az apa, kiborultam"! Sajnos jól ismerem ezeket a "kiborulásokat", hiszti, őrjöngés, ordítozás, az apa végelláthatatlan "bűneinek" a szajkózása, a gyerek(ek) totális szembefordítása az apjukkal! Te csináltad, oldd is meg magad! Két lányom is végigment hasonlón, mindkettő diplomás, és 50 ill. 46 évesek de még a mai napig hordozzák magukban az anyai "megdolgozás" következményeit!
dec. 1. 10:05
 15/50 A kérdező kommentje:

Semmi ilyen nem volt.

Sirtam es dunhongtem magamban. A gyerek annyit erzekelt h baromi szarul viselem a fenyegetozeset az apanak. A zsarolasait.

Feszult ingerult vagyok turelmetlen.

Ennyit lat. Nem szajkozom az apa buneit holott lenne mit.

Mikor elment vele, haragosan kozolta utana h o bizony tobbet nem fog menni. Azota csak kikabal h hagyjal mar beken! Nem megyek veled sehova. Es racsapja a ablakot. Letiltotta telon, fb-n, messengeren es mindehol. Hiaba oldom fel a tiltast 2 nap mulva ismet.

dec. 1. 10:25
 16/50 A kérdező kommentje:
Bemegyek a gyamugyre megint probalok elerni valamit de nem tudom sikerul e mert eddig mindig lepattantam roluk.
dec. 1. 10:26
 17/50 anonim ***** válasza:
82%
Persze, robot az ember 14-es. Nagyon jó apa az aki 4 évre felszívódik amúgy.
dec. 1. 10:27
 18/50 anonim ***** válasza:
87%
Nos, ez esetben azt javaslom, hagyd, hogy az apa rendőrt hívjon. Azok kötelesek kimenni és akkor ott a gyerek is elmondja, mi a helyzet, apa is és te is. Készül jegyzőkönyv. A jegyzőkönyv bizonyíték a gyamhivatal és a bíróság számára is.
dec. 1. 10:41
 19/50 anonim ***** válasza:
97%

#10 A gyt meg a látogatás között nincs összefüggés. Ha lemondasz a gyerekről, hogy más örökbe tudja fogadni, akkor amíg az nem történik meg, addig fizetni kell tartásdíjat.

#14 Érdekes, hogy az apucik sose hibásak, csak épp az anyuka beszéli tele a gyerek fejét. Csak tudnám, hogy ezt miért mindig az olyan apukák mondják, akikre nem kíváncsi a gyerek...

A kérdezőnél pl a szent fater eltűnt négy évre. Te kíváncsi lennél valakire, aki négy éve szrt a fejedre, aztán meg tudva, hogy nem akarsz vele menni, ráderőlteti "mert joga van"? Gondolom most azt fogod hazudni, hogy igen.

Én is azért utálom apámat, legalábbis apám szerint, mert anyám ellene beszélt, még véletlenül se azért, amit apám évekig leművelt berúgva napi szinten. (És egyébként anyámra is haragszom, mert semmit nem tett, hogy otthagyja azt a férget, aki józanon is rossz apa nekem, rossz társ anyámnak)

dec. 1. 10:46
 20/50 anonim ***** válasza:
75%
A bíróság a kapcsolattartást korlátozhatja, szüneteltetheti, megvonhatja, és erre akkor van lehetőség, ha a nem teljesítette, elhanyagolta szülői kötelezettségeit, magatartása kifogásolható. 14 éves kortól a bíróság ugyanúgy beidézheti a gyermeket és meghallgatja, vagy -ha a gyermek nem szeretne megjelenni a bíróságon -, írhat egy levelet, amelyben kifejti a véleményét. Ha bíróságra viszed a kapcsolattartás ügyét, és te is, illetve a kislány is azon a véleményen van, hogy meg kell szüntenti az apa kapcsolattartási jogát, valószínűleg a bíróság meg is fogja szüntetni. De ehhez jó indokok is kellenek! Ezt azért is mondom, mivel nem mondtál konkrétumokat.
dec. 1. 10:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!