Ez bántalmazás lenne?

Figyelt kérdés

Ha a gyerek már a láthatás gondolatára kiakad sír dühöng hogy nem akar menni. De te mégis kirakod az ajtó elé a gyereket igy, mert az apanak joga van a láthatásra?

Vagy mit kellene tennem? Ha engedek a gyereknek oké akkor nem menj, az apa rendort hiv. Ha nem akkor kb 1-2 ora mulva hozza vissza a duhongo síró gyereket. De volt h nem volt hajlando az ajtó elöl elmenni a gyerek.

Majdnem 14 éves lány.

dec. 1. 06:51
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
10%

"Elege makacs onfeju a gyerek. Ha eldont valamit akkor azt kereztul viszi mindenen ha butasag is."

Nem gondolom hogy az apa bántja. Úgy hangzik mintha egy elkenyeztetett gyerek lenne, fuggetlenul attol hogy most mi a helyzet az apával. Elmkndtad neki hogy a törvény irja elő hogy menni kell 1 hónapban egy delutant, különben büntetést kapsz. Egy 13 éves ezt felfoghatná. De nem tudja elviselni hogy nem az van amit ő akar, ezért toporzekol mint egy 3 éves. Értem hogy nem akar menni, meg azapja idegen neki,de a reagálása akkor se normális. Véletlenül nincs gond vele az iskolában is? Máskor is kap hisztéria rohamot?

Egy szakembert kérdezz meg hogy hány éves kortól dönthet a gyerek. Itt a gyakorin mi csak találgatunk.

dec. 1. 11:10
 22/50 anonim ***** válasza:
97%

#21 Milyen nem normális reakció, meg elkényeztetett gyerek? Ember, normális vagy?

Te örülnél, ha a szabadidődben egy idegennel kéne lenned kötelező jelleggel?

Az apa aktívan szrik arra a gyerekre. Négy évig leszrta, mert rá se nézett. Most is leszrja, csak eszköznek használja a gyereket ahhoz, hogy fenyegethesse a gyerek anyját. Jó, hogy már nem azt mondod, hogy ugrálnia kéne a gyereknek örömében.

Gondolom te is ez az apuka-típus vagy... :)

dec. 1. 11:14
 23/50 anonim ***** válasza:
15%

"Egy szakembert kérdezz meg hogy hány éves kortól dönthet a gyerek. Itt a gyakorin mi csak találgatunk."

Nem kell találgatni. Akkor dönthet a gyerek, amikor minden masban: 18 évesen, amikor nagykorú lesz. Addig kötelező a lathatas, ami alapvetően a különélő szülő joga. Ha a gyerek nem akar menni -és ebből a szempontból tökmindegy, hogy jó oka van e rá, vagy sem- akkor is mennie kell, ha a szülő élni akar a kapcsolattartasi jogaval.

Amennyiben a gyereknek jó oka van, vagy az őt gondozó szülő látja úgy, hogy valami miatt probléma a gyerek számára q kapcsolattartas, akkor a gondozó szülő indít egy kapcsolattartas újra szabályozása iránti pert. Ott ő szépen elmondja, mi a probléma. A gyerek 14 évesen kerheti, hogy meghallgassa a bíróság, de nem kötelesek meghallgatni, betöltött 16 éves kortól viszont kötelesek meghallgatni. Ha q bíróság úgy ítéli, az ok, ami miatt a gyerek nem akar menni megfelelő, akkor kétféle dontest hozhat. Az egyik q felugyelt lathatas, ekkor egy a bíróság alltal kijelolt helyen, általában a csaldsegito egyik irodájában, egy csaladsegito vagy szociális munkás jelenlétében találkozik a szülő és q gyerek. Ezzel a szülők többsége nem nagyon szokott élni. A második a kapcsolattartas megszüntetése, de erre igen ritkán kerül sor.

dec. 1. 11:17
 24/50 anonim ***** válasza:
3%
Ezt nem tudom miért nekem címezted burkoltan. A kérdezőnek van szüksége segítségre nem nekem. En legalabb azt irtam hogy memjen szakihoz aki felvilágositja. Mert itt már a sokadik verziót irtátok. Tehát inditson pert, menjen a bíróságra ahol meghallgatjak a gyereket ha már lesz 14 éves. Mert jelenleg még 13.
dec. 1. 11:34
 25/50 anonim ***** válasza:
83%
Rossz szakemberhez került. Csak ő tudna segíteni. Sajnos nincs olyan ember a gyerek körül akiben meg tudna bízni.
dec. 1. 11:42
 26/50 A kérdező kommentje:

21.

Semmi masban nem ilyen csak ebben a kerdesben. Kozepes/jo tanulo. Van ami jobban megy neki van ami kevesbe.

1 honap mulva 14 lesz. Ha ez szamit.

dec. 1. 12:06
 27/50 A kérdező kommentje:

A szakemberhez nem tudok hozza szolni. Nem tudom mitol jo vagy nem.

Nekem alapvetoen jo a kapcsolatom a gyerekkel. Nagyon ritkan vannak balhek. Ha duzzog is elfogadja azt amire komolyan megkerem. A nem lenyeges dolgokban donthet, a lenyegeseket atbeszeljuk. Probalom minnel onnallobbra nevelni, tanuljon meg mindent amit lehet itthon.

dec. 1. 12:10
 28/50 Socorro ***** válasza:
87%

Szerintem jol neveled.

Hetfon hivd fel a gyamhivatalt, kerj segitseget/idopontot. (Szemelyesen talan meg jobb lenne.) Ha meghallgatnak benneteket, magyarazd el a gyereknek, hogy nemcsak a te, de az o erdeke is, hogy a gyh beavatkozzon, ezert fontos, hogy egyuttmukodjon veluk, ne burkolozzon hallgatasba.

A helyedben mindenkeppen kernem a felugyelt kapcsolattartast - szerintem ezzel ti vedve lennetek, az exed meg hamar raunna, hogy rendszeresen csak uljon egy szobaban a duzzogo gyerekkel egy vadidegen tarsasagaban.

Lehet, hogy pont az okoz neki oromet, hogy a lanyod tiltakozik, te meg gyotrodsz miatta, de nem tudsz mit tenni. Igy te megnyugodhatnal, hogy bantani nem tudja, nem lenne ellened tamadasi felulet, a gyerek biztonsagban van, es igy neki is elviselhetobb valoszinuleg ez a forma. (Beszeld meg vele elotte.) Ha minden kotel szakad, es exed megse adna fel (amit nagyon valoszinutlennek tartok), igy kihuzhatja 16 eves koraig, onnantol nem kotelezheto a talalkozasra.

dec. 1. 12:32
 29/50 anonim ***** válasza:
80%
6 ezt mondjuk csinálhatná az apja is, fizethetne ő szakembert, bizonyithatna ő a gyereknek..nehogymár még anyuka legyen a sz.r ...
dec. 1. 12:35
 30/50 anonim ***** válasza:
15%
23. vagyok, nem értem a nagy lepontozást, lévén konkrétan így működik a lathatas ujraszabalyozasa.
dec. 1. 13:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!