Ez bántalmazás lenne?
Ha a gyerek már a láthatás gondolatára kiakad sír dühöng hogy nem akar menni. De te mégis kirakod az ajtó elé a gyereket igy, mert az apanak joga van a láthatásra?
Vagy mit kellene tennem? Ha engedek a gyereknek oké akkor nem menj, az apa rendort hiv. Ha nem akkor kb 1-2 ora mulva hozza vissza a duhongo síró gyereket. De volt h nem volt hajlando az ajtó elöl elmenni a gyerek.
Majdnem 14 éves lány.
Nem csinalnam.
DE az apa joga a lathatas amivel elni akar.
A gyerekn nem akarja, de patt helyzetben vagyok hiszen engem citalnak birosag ele h 'akadalyozom a lathatast" nem keszitem fel a gyereket, elidegenitem. Ezek solyos vadak.
Itt vagyok ket ellentetes erdek kozott es nem tudom hogyan oldjam fel.
A kerdes h mit csinaljak?
A "kirakod az ajtó elé a gyereket" nem normális szülöre vall, a gyereket személyesen adom át a másik szülönek! Nem egy csomagról, hanem élö emberröl van szó.
A másik téma meg, miért nem akar a gyerek odamenni? Csak nem szeret az apjával lenni, vagy tényleg te feketíted be?
De, azt csinálod. Eszedbe nem jut beszélgetni a gyerekkel, akár szakértői segítséget bevonva.
Mi az oka, hogy nem akar menni?
Csak a jogot hajtogatod. És a kötelesség? Hogy kötelességed a gyerekeddel empatikusan bánni, kideríteni az okát, hogy miért nem akar menni.
Kirakod az ajtó elé.
Gratulálok.
Ha ez nem kamukérdés, remélem látja valami gyámügyes, IP cím alapján pedig lekapnak a tíz körmödről.
Egyrészt beszélni kellene a lánnyal, hogy miért nem akar menni, ha olyan a dolog akkor újra kellene tárgyalni a láthatást.
Viszont abban igaza van, hogy az apának joga van hozzá. Ez azért fontos, mert egy problémás ex simán panaszt tehet, hogy akadályozzák a láthatást.
A "kirakom az ajto ele" azt kepletesen kell erteni. Nem szo szerint.
Azt ertsetek meg h egyfelol nem tehetem meg h nem adom at a gyereket lathatasra. Akkor rendort hiv jegyzokonyv vegrehajtas birosag gyamugy stb... Buntetes sok 10-100ezer
Ez az ev errol szolt koteleztek ra h adjam at a gyereket. Lathatas az apa joga elni akar vele akkor nem akadalyozhatom.
De kozben a szivem szakad meg a gyerek miatt. Probalok kifogasokat gyartani. Most beteg, szulinapra hivatalos, megjott neki rosszul van stb... De ezt sem lehet vegtelenul.
A gyerek bezarkozik szakbemberrel sem hajlando beszelni. Nem h velem. Ha felvetem a temat egybol duhong hisztizik csapkod sir. A szakemberrel nema koszon es onnantol csend van. Nem valaszol nem hajlando beszelni semmirol sem, nem h errol!
Az apa eltunk 4 evre. Tavaly ilyenkor bukkant fel es egybol rendorseg vegrehajtas stb...
Fordultam gyamugyhoz ugyvedhez csaladsegitohoz annyit ertem el h lecsokkent a lathatas havi 1 delutanra. De kb mindehol azt kaptam h a gyereknek nincs joga. Csak az apanak!
Mar csak ez jutott eszembe h hatha ezzel elerem h megszunjon a lathatas
Nem nem uszitotam a gyereket. Elmondtam neki a jogai vagyyis annak hianyat, az apa jogait, a kovetkezmenyeket de ezeket latja erzi is. 4 evig szoba sem kerult az apja. Nem kerdezte nem erdeklodot a gyerek. Nekem meg eleg dolgom volt h egyaltala eletben maradjunk. A munka a haztartas a gyerek minden segitseg nelkul.
Oke mikor megjelent az apa parszot kiborultam de nem gondolnam h ez miatt ilyen a gyerek. Elege makacs onfeju a gyerek. Ha eldont valamit akkor azt kereztul viszi mindenen ha butasag is.
Én nem értem, miért nem a gyerek érdeke az első.
Ha ennyire kikészül, akkor itthon marad.
A rendőr pedig nem viszi sehova.
A semmirevaló apja meg mehet a bíróságra és akkor mi van?
Gyerek tartást fizeti? Mivel a bíroság megítélte neki a láthatást gondolom igen.
Ha pedig a gyerek látni sem akarja, akkor miért nem mondasz le a gyerektartásról, ő meg a gyerekről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!