Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleiteket, nagyszüleiteket...

Szüleiteket, nagyszüleiteket ápolnátok, esetleg magatokhoz vennétek idős korukban, ha már nehezen látnák el magukat?

Figyelt kérdés

nov. 8. 15:26
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
93%

Nem. Apám lelépett még gyerekkoromban, anyám meg olyan borzasztó szülő volt, hogy a kaocsolatot sem tartom vele évek óta. Nem gondoznam.

Az anyósomat viszont, aki amolyan anyám helyett anyám volt, befogadnám abban az esetben, ha segíteni kellene, de azért nen 0-24es ápolás kellene. Az nyilván kivitelezhetetlen, hiszen dolgozni kell. Apósomat nem fogsdnám be, neki borzasztó a természete.

nov. 8. 17:05
 12/55 anonim ***** válasza:
93%
Már csak anyám él, de nem. Viszont nem is tartom a markom az örökségért, tudomásul veszem, hogy a lakása (megyeszékhelyen) erre fog rámenni majd (a nyugdíja pedig átlag felett jó).
nov. 8. 17:12
 13/55 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp megpróbálnám megoldani, hogy tudjak róla gondoskodni, ha olyan az állapota hogy én el tudom látni.

Testvéremmel beszéltük már, ő lényegesen jobban keres, úgyhogy ő inkább anyagilag tudna beszállni, de nem akarnánk otthonba rakni, ha nem kell hozzá szakápolói felügyelet.

nov. 8. 17:44
 14/55 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Anyámmal nem tartom a kapcsolatot neki ott a húgom az egyetlen akit emberszámba vesz majd ő meg ápolja ha akarja.

A mamámat viszont nem tudom

a helyzettől függ. Most még jó állapotban van fizikailag és szellemileg is annak ellenére hogy már 87 éves. De ha eljön az idő hogy romlik az állapota nem tudom hogy mi lesz. Anyám nem foglalkozik vele, a fia sem törődik vele senki

nincs aki vállalná az ápolását. És otthonba sem tudna menni mert nincs rá pénze, a lakását eladta annak az árát meg anyám

( a lánya ) elvette tőle.

Neki nincs mit eladnia.

Szóval eléggé aggódok emiatt

hogy mi lesz a jövőben..

nov. 8. 19:32
 15/55 Szabobianka3 ***** válasza:
54%
Én Meg tettem. 20-25 éves korom között. Mellette dolgoztam és gyereket neveltem. 25 évesen eltemettem. És házat örököltem mert a saját gyerekei nem tették semmit
nov. 8. 20:10
 16/55 anonim ***** válasza:
10%
Az idősotthon nem mindenkinek jó, mert ahogy Nusi néni mondta: az öregek a fiatalok társaságát keresik, nem az öregekét. A legjobb megoldás talán az olyan "két generációs" (nagy) lakás, ahol rá lehet nézni az öregre ill, az öreg is részese a fiatalabb generáció életének, de különálló lakrészekben élik az életüket és nem lógnak egymás nyakán.
nov. 8. 20:34
 17/55 anonim ***** válasza:
100%
Anyám úgy lett ágyhoz kötött beteg, hogy még otthon laktam. Egy évig ápoltam, munkából kiestem addig, de apám még dolgozott, így anyagilag nem volt lehetetlen, de anyám csak engem fogadott el. Tönkrementem az egészbe. Apám végig nézte, segített, ahogy tudott, de neki pont amiatt, hogy látta, hogy ez heti hét nap 0-24, ő kijelentette, hogy ha ápolásra szorulna, azonnal küldjem otthonba, ő nem akarja, hogy megint végig menjek ezen. Azóta már ő sincs, de nem került erre sor. Anyósom meg apósom más tészta. Mivel egyedüli menyük vagyok, lányuk sincs , többször megpendítették már, hogy nekem kötelességem lesz majd róluk gondoskodni, ha arra kerül a sor. A férjem viszont nem engedné, és én sem mennék bele.
nov. 8. 20:57
 18/55 anonim ***** válasza:
100%

A nagyszüleim már nem élnek.

A szüleimet magamhoz venném, de nem tudom. Egyedülálló vagyok és épphogy kijövök a keresetemből. Az ápolás mellett nem bírnék dolgozni, az ápolási díjból pedig éhen halnánk mind.

nov. 8. 21:24
 19/55 anonim ***** válasza:
82%
Én a szüleimet mindenképp. A mai napig annyi mindenben támogatnak, hogy ez lenne a legkevesebb. Plusz emellett imádom őket, úgyhogy ez nem is lenne kérdés.
nov. 8. 23:50
 20/55 anonim ***** válasza:
100%

Mamám amit szerettem sajnos kórházban halt meg, 1 évig napi szinten mentem be hozzá.

Papám és anyám nem engedné, inkább bemenne valami otthonba. Én se engedném lányomnak. Éljen ne engem ápoljon.

Mamám aki még él...ő meg nem érdekel abszolút.

nov. 9. 02:24
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!