Egyetemista számára szerintetek milyen az optimális telefonálási szokás a szülőkkel? Napi1/ néhány napi1/heti 1 alkalom?
Az én szüleim elég régimódiak..szóval nincs messenger..de sms :)
Köszi szépen a válaszokat 🤗🤗
Heti egy. Fiús anya vagyok, többszörös. Meg kellett szoknom.
Mondjuk a naponta, csak nagyon kritikus esetben szükséges szerintem, ha mindketten jobban érzik magukat tőle. (betegség, özvegység, ilyenek)
Bár unokaöcsém úgy oldotta meg, hogy a nagymamát, aki nagyon vágyott a napi beszélgetésre, akkor hívta, amikor leszállt a buszról, és addig beszélt vele, amíg a lakáshoz nem ért. Így megvolt a napi hívás, és a napirendjébe is belefért.
Heti egyszer, plusz ha valamit konkrétan meg akarsz velük beszélni, akkor.
Ha két egymást követő hétvégén hazamész, akkor nincs is értelme hét közben telefonálni.
Ezt szülőként írom, habár nekem még kisebbek a gyerekeim, de én ennél gyakrabban semmi értelmét nem látom. Minden este lejelentkezni a szülőknél számomra abszurdum.
Kérdező, ez mindig a szülő érzelmi érettségétől függ.
Ha nekik nincs más örömük az életben, mint esténként a te hangodat meghallani, akkor nagyon nehéz lesz nekik.
De te kezdjed el tudatosítani magadban azt, hogy nem felelsz se a szüleid érzelmeiért, se az életükért. Az, hogy te kiröppensz a fészekből, az élet természetes rendje és ezt a terhet nekik kell elhordozni.
Egyébként a legtöbb családban - vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy nagyon sok családban - a gyerekek távolodása és teljesen jogos határhúzása nem szokott botrányoktól mentes lenni. Hogy mekkora a cirkusz (szemtelen, neveletlen, hálátlan...) az szintén a szülők érzelmi érettségétől függ.
Kezdjed apránként.
Szerdán este szólsz, amikor elköszönsz, hogy puszi, majd szombaton hívlak. De le is ülhetsz velük egyszer, és elmondhatod, hogy szeretnél nagyobb távolságot tartani. Neked ez már sok. De ettől függetlenül szereted őket.
(Közben készülj, hogy lesz érzelmi zsarolás is...Majd túléled.)
És amúgy is, az élet minden területén gyakorold ezt.
Nyugodtan szólhatsz nekik, hogy köszi, ne pakolják fel neked a fél disznót, mielőtt mész vissza az egyetemre. Anyukád se vegyed neked se ruhát, se hajbalzsamot, mert te szeretnéd kiválasztani, megvenni. Ne hívjon fel senkit helyetted, mert te szeretnéd elintézni. Ne szóljanak rád, hogy miért nincs rajtad sapka, mert nem vagy gyerek, el tudod dönteni, hogy fázik-e a fejed vagy sem. Stb.
Heti egy, vagy kétheti egy pl vizsgaidőszak. Akkor nincs időm cseverészni. :D
Az meg, hogy a szüleid megsértődnek-e: 99% igen, mert rákondicionáltad őket, hogy 22 évesen is naponta beszéltek.
Már rég ritkítanod kellett volna. Már nem otthon élsz, nem kell mindenről beszámolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!