Miért kell megsértődni amiatt, hogy fodrászt váltok, miután a többedik alkalom volt, hogy nem olyan lett, mint vártam?
Anyukám úgy viselkedik napok óta, mintha a harmadik világháborút robbantottam volna ki minimum... Az egyik régi barátnőjéhez járok már évek óta. Elég felkapott és drága szalon, mióta festetem a hajam és havonta-kéthavonta megyek, elég sok elmegy emiatt a hajamra. Ráadásul nem is olyan sokszor a végeredmény, ami megérné azt a pénzt, amit otthagyok rá... Az utóbbi fél évben 3x lett elrontva a hajam. Ráadásul hiába szólok menet közben, csak nyugtatnak, hogy jó lesz a végeredmény, meg majd ha teljesen kész lesz, akkor tetszeni fog. Ráadásul többször van, hogy nem csak velem foglalkozik a fodrászom, hanem bevállal még 1-2 vendéget. Nem is lenne gond, ha haladna velük, de sokszor ott ülök vizes hajjal 20-30 perceseket, pedig már a klimazon régen kikapcsolt. Úgyhogy most váltottam, átmentem egy másik szalonba. Anyukám megtudta, és elkezdett velem veszekedni, hogy mégis hogy hozhattam ilyen kellemetlen helyzetbe.
Most mit csináljak? Visszamenjek hozzájuk ezek után a békesség kedvéért?
Én ebben a helyzetben elküldeném őt a büdös fenébe. Nagyon nem normális, ha ez ennyire felzaklatja.
Továbbá átmennék a szalonba és fennhangon megértetném a szalont üzemeltető egyénnel az egyik fodrásza magatartását.
Eszembe nem jutna visszamenni csak anyukám kedvéért egy olyan fodrászhoz, akivel nem vagyok megelégedve. Te se tedd.
Anyukádnak meg mondd meg nyugodtan, hogy azért nem jársz hozzá, mert nem dolgozik rendesen, nem tudja megcsinálni normálisan a hajadat. Jogod van eldönteni, hogy kihez mész.
Jogosan neked van igazad. Nem vagy megelégedve a fodrásszal aki számtalanszor elcseszte a hajadat. Most oké anyukád ismerőse bla bla, ha egyszer szarul végzi a dolgát te nem vagy hajlandó többé hozzá járni. Ez nem megsértődés kérdése egyszerűen vegye tudomásul a fodrász és anyukád is hogy nem vagy megelégedve, ráadásul nem is olcsón csinálja amit kellene, meg persze a körülmények is olyanok amik tűrhetetlenek például az hogy vizes hajjal ülsz fél órát a nagy semmire és ezért még fizetsz is. Anyukád meg persze hogy izél rajta mert a barátnőjének egy emberrel kevesebb, meg biztos hogy a barátnő van így megsértődve, csak nem értem mire fel. Én mondjuk a helyedben oda álltam volna hozzá mármint a fodrászhoz és megmondtam volna hogy ez a munka egy nagy nulla. Nem vagy megelégedve, és még ő akarja rád tukmálni hogy majd az tetszeni fog neked. Csak ez nem így van, mert a vevőnek, a fizető vendégnek kell elégedettnek lennie, és nem az eladónak. Én mondjuk megmondtam volna neki szemtől szembe hogy ha legközelebb sem leszek megelégedve keresek mást akinek előbb adnám a pénzem mint neki. Még ha ismeretség révén adott volna némi kedvezményt, akár anyagból ha ő nagykerbe olcsóbban betudja szerezni, vagy munkadíjból faragott volna le legalább ha ennyire ragaszkodik hozzád.
Másrészt én alapból nem engedném hogy egy szalonba egy fodrászra egyszerre 2-3 vendég jusson, mert az már eleve kapkodással jár, meg eleve figyelmetlenséggel, könnyebb hibázási lehetőséggel. Arról nem is beszélve hogy nagyon sok fodrász nem tud rendesen hajat festeni, meg vágni és borzalmas összegeket kérnek el egy semmit érő szolgáltatásért mert ugye helyiségbérleti díj, meg rezsi, meg illeték miatt, de a munkájuk egy kalap nulla!.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!