Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell ezen így megsértődni?

Miért kell ezen így megsértődni?

Figyelt kérdés

Kezdeném azzal, hogy ez az egész nem azért van, mert szüleim nem érnének rá vagy egyáltalàn nincs rá idejük.

Van két húgom (6 és 10 évesek) és konkrétan mindig én foglalkozom velük, még így egész nyáron is. Direkt alig mentem el valahova a barátaimmal több napra. Ilyen csak egyszer volt, hogy pár haverommal elmentünk nyaralni 3 napra és amikor hazaértem, szüleim rögtön azzal jöttek, hogy egy semmirekellő vagyok és mindenféle lusta senkinek elhordtak. Ez volt az a pont, amikor elegem lett és elmondtam nekik, hogy már évek óta ez megy, hogy én beszélek többet a testvéreimmel, én vagyok velük többet, én segítek nekik mindenben amiben tudok. Mindezek ellenére ők még arra sem veszik a fáradtságot, hogy 2 szót váltsanak velük. Semmi rosszat nem akartam ezzel mondani, valamint teljesen higgadtan mondtam nekik ezeket el, de semmit nem értem el vele.

Nagyon rosszul esik, hogy nem értik meg ezeket a dolgokat és hogy megsértődnek, ahelyett hogy próbálnának valahogy változtatni rajta.

17/F

2016. aug. 28. 00:27
 1/8 anonim ***** válasza:
8%
De egyetemre azért elengednek?
2016. aug. 28. 01:00
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Menj el nyugodtan, ahova csak akarsz. Nem te vagy a húgaid apja. A szüleid meg pampogjanak, ahogy akarnak, hagyd ott őket és ne hallgasd végig. Az ő dolguk a gyereknevelés, nem a tiéd. Minek csináltak ennyi gyereket, ha lecarják őket?
2016. aug. 28. 01:05
 3/8 anonim ***** válasza:
89%

Sajnos nem ritka eset, hogy a szülő lepasszolja a kicsiket a nagynak.

Sokan emiatt nem akarnak később saját gyereket, mert az egész fiatalságuk gyerekneveléssel, bébiszitterkedéssel telt.

Mondd meg, hogy a kicsiket ők vállalták, magának szülte édesanyád, nem neked.

Te fiatal vagy, még te is gyerek vagy, most kell élned, mikor máskor?

17 évesen koncertekre jártam, max néha segítettem a ház körül, kiteregettem vagy elmosogattam, de basszus, nem egy 17 éves gyerek a felelős ezekért a dolgokért.

Besegíteni pedig egészen más, mint a komplett gyereknevelést bevállalni.

2016. aug. 28. 01:34
 4/8 anonim ***** válasza:
96%
Fáj az igazság nekik, ennyi. A lelkük mélyén tudják, hogy teljesen igazad van, de eddig nem realizálták, hogy Te sem tartod természetesnek ezt a felosztást, és most a képükbe vágtad, hogy mennyire nemtörődöm, sz..r szülők. Te lassan felnőtt vagy, elmész otthonról vagy ezért, vagy azért, ideje is volt tudatosítani bennük, hogy az, hogy ők túlvállalták magukat gyerekvállalás terén, annak következményeit nem neked kell meginni. Ne is hagyd magadat, nem varrhatják a nyakadba a két húgod nevelésének minden nyűgjét, jó lenne, ha ez tiszta lenne nekik is, és nemcsak a te érdekedben.
2016. aug. 28. 05:39
 5/8 anonim ***** válasza:
88%

Nyugi, pont hogy megértik, ezért ilyenek...

Tudod az igazsàg sokszor fáj...

2016. aug. 28. 07:31
 6/8 anonim ***** válasza:
12%

A legjobb védekezés a támadás.

Most kicsit kiakadál, de azért még nincs örök harag.

2016. aug. 28. 08:02
 7/8 anonim ***** válasza:

6-os, te felfogtad, mait a kérdező ír, vagy beböfögtél valamit, aztán jól van?!

Kérdező NEM kell pesztrálnod a húgaidat - persze, csak ha el tudod nézni, hogy tengődnek magukban, mert a szüleitek leszják őket.

Én nem tudnám, de már RÉG elküldtem volna anyámékat a fxba, hogy ezt hogy gondolják mégis, úgy az első hónap tájékán.

ŐK csinálták, undorító, hogy neked - aki még gyerek vagy, szinte - kell kvázi folyamatosan velük lenned.

2016. aug. 28. 09:10
 8/8 anonim ***** válasza:
60%
Most akkor kinek szültek gyereket, maguknak vagy neked?:,D
2016. aug. 28. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!