Ezen miért kell megsértődni?
majdnem ugyanezt irtam ki pár hónapja,csak az én anyám végignéz mindig minden egyes apróságot is,hiába mondom hogy ne
én eljutottam odáig,hogy nem hivom őt,egyszerűen falramászok hogy soha semmi nem jó
(párom mamája pedig tisztaságmániás,mégse szólna soha egy rossz szót se,magától a fürdőszobán kivül sehova nem megy vagy nyúl be)
átérzem,nem vagy egyedül,de megoldás jó nincs
Nálunk a családtagok nem "vendégek" a másik lakásában.
Az más, hogy pakolászik, azt én sem engedném, de nem kell ilyen durva lenni.
Mondd meg neki, hogy "drága anyukám, érezd magad OTTHON, pihenjél, beszélgessünk, imádlak, szeretlek, de a rendezkedést bízd rám."
A harmadik válaszolónak van igaza. Te vendég voltál ANYUKÁDÉK LAKÁSÁBAN x évig? Felnevelt, és ő a vendég?
Gondolkozz már el.
Nekem a sajat anyosom pakolaszott,gyorsan leszoktattam rola.Mikor nekiallt kiszedni a gepbol a ruhat,ugy hogy meg sem kerdezte.
Mindenre azt mondtam en nem igy szoktam,en maskent csinalom.aztan odajutott hogy semmi nem jo ahogy o csinalja es abbahagyta.
"Felnevelt, és ő a vendég?
Gondolkozz már el."
"Azért kell megsértődni, mert egy bunkó paraszt vagy."
Jajj, miért kell mindig a lehető legnegatívabban értelmezni egyetlen szót, anélkül, hogy elolvasnánk milyen kontextusban szerepel?
Az én olvasatomban a kérdező azért mondta, hogy anyukája _vendég_, mert szeretné Ő kiszolgálni és gondoskodni a kényelméről legalábbis a teljes mondat (nem csak egy kiragadott szó, amibe bele lehet látni a legrosszabbat) erre enged következtetni "üljön le, én meg hozok neki valami üdítőt, vagy kávét, vagy amit kér,"
Én is ugyanígy bánok anyukámmal ha jön hozzánk, leszámítva, hogy ő nem sértődik meg rajta, hanem kifejezetten örül(!), hogy most kivételesen nem neki kell háziasszonyoskodnia és pihenhet egy icipicikét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!