Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szulok, ti hany alkalom utan...

Szulok, ti hany alkalom utan hagynatok a gyereketeket, hogy egyedul vezessen?

Figyelt kérdés
21 eves, 2 hete szerezte meg a jogositvanyt. 2x volt mar a mi autonkkal vezetni(kombi opel vectra), de azt mondta,hogy szeretne mar egyedul menni. Kozsegben elunk, es be szeretne menni a kozelben levo kisvarosba.
2015. júl. 11. 14:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
70%
Na most nem értem a kérdést. Az én gyerekem miután megszerezte a jogsiját egyedül vezetett. Nem ült senki ölébe és a pedálokat sem nyomkodta helyette senki.
2015. júl. 11. 14:44
 2/18 anonim ***** válasza:
15%

1-es: szerintem arra gondol a kérdező, hogy kíséret nélkül, az autóban egyedül ülve. Azaz, hogy nem ül mellette senki a másik ülésen.

Az én páromnak két éve van jogsija, most 21, nagyon ügyesen vezetett már az elején is, a szülei mégsem engedték két hét után, hogy tök egyedül vigye el az autót - ami ráadásul a sajátja volt, nem is a szülőké.

Egyébként talán van is valami szabály arra, hogy friss jogsit szerzett személyek nem utazhatnak egyedül autóval bizonyos időig.

2015. júl. 11. 14:48
 3/18 anonim ***** válasza:
79%
Gondolom szülő mellette ült eddig :D Igazából, én nem értem, hogy miért ne mehetne egyedül. Vezetni tud? Ha van jogosítványa, gondolom igen. Ha mellette ülsz, és idegesíted, az úgy jó? Merthogy szükség esetén úgysem tudsz mit csinálni- de ez csak az én véleményem.
2015. júl. 11. 14:49
 4/18 anonim ***** válasza:
72%

Onnantól, hogy megszerezte a jogosítványt, alkalmas arra, hogy vezessen!

Egyedül.... mert ha te ott vagy, akkor utasításokat adsz, hogy indexeljen, vagy lassítson, vagy "hé, harmincas tábla volt!"

tudod, milyen idegesítő az?

ha csak nem fizettétek le az oktatót/vizsgabiztost, akkor úgy kapta meg azt a jogsit, hogy képes lesz egyedül, felelősségteljesen vezetni!

21 éves... nem vezethet egyedül????

21 évesen más már gyereket nevel, saját magát eltartja, dolgozik, lakáshitelt fizet, stb.

Felnőtt ember, el kéne engedni!

2015. júl. 11. 14:51
 5/18 A kérdező kommentje:

Nem vezet rosszul, nincs ezzel gond. Csak volt ra pelda, hogy meglatott egy biciklist, megelozni nem tudta, mert szembol jottek, es nem hogy lassal gurult volna, hanem megallt,majd utana jutott eszebe, hogy csak nem kellett volna megallni. Amugy meg nem lett lefizetve a vizsgaztato.

Lenyegeben ha ott ul mellette valaki, aki tud vezetni, elkaphatja a kormanyt, behuzhatja a kezifeket, ha nagy a gond

2015. júl. 11. 15:00
 6/18 anonim ***** válasza:
79%
ahogy megszereztem a jogositványt illetve még aznap, hogy kézhez vettem, apám ideadta a kulcsokat és azt mondta menjek el a nagymamámért, aki 150km-re lakott tolunk (Szolnokon). mellettem soha nem ultek a szuleim, hogy na akkor én csak veluk vezethetek x hétig....
2015. júl. 11. 15:05
 7/18 anonim ***** válasza:
71%

"lenyegeben ha ott ul mellette valaki, aki tud vezetni, elkaphatja a kormanyt, behuzhatja a kezifeket, ha nagy a gond"

ha ehhez kell valaki, hogy ott üljön mellette, akkor a gyerek még nem érett meg arra, hogy jogosítványa legyen.

te jobban félted, mivel a te gyereked, de hidd el, ha a vizsgáztató is így gondolta volna, akkor azt mondta volna, gyakoroljon még, és jöjjön el legközelebb.

vagy az oktató mondta volna, hogy javasol még 20 óra vezetést, és csak utána vizsga.

de ők úgy ítélték meg, hogy tud egyedül vezetni.

azért gondolj bele, nem adják meg akárkinek a jogsit, ha egy szemernyi kétségük van afelől, hogy az illető balesetveszélyes, vagy figyelmetlen, akkor megbuktatják. ezzel a saját és a mi életünket is mentik.

2015. júl. 11. 15:10
 8/18 anonim ***** válasza:
35%
Külön dolog, az hogy valakinek sikerül a forgalmi vizsgája és az hogy alkalmas arra, hogy egyedül vezessen. Ahhoz hogy valaki biztosan vezessen tapasztalat kell, az a pár óra az oktatóval erre nem elég. Tudni kell, mire képes az autó, mikor lehet előzni, mikor férsz be, mikor nem. Mikor tudod biztonságosan megelőzni a biciklist, milyen oldaltávolságot kell hagyni. Bizony vannak olyan emberek, akik mellett jó ha valaki ül és figyelmezteti ezekre a dolgokra. Friss jogsis gyerekemet nem engedném több száz km-t egyedül vezetni.
2015. júl. 11. 15:18
 9/18 anonim ***** válasza:
69%
Ne zavarjon ám benneteket, hogy 21 éves kicsinek akartok valamit megtiltani.
2015. júl. 11. 15:24
 10/18 anonim ***** válasza:
75%

18 évesen szereztem meg a jogsit, ahogy megjött a jogsim anyámék ültettek is be a kocsiba, hogy akkor kocsikázzunk úgy, hogy mellettem ülnek. Egy párszor mentünk így, de 1 hét után már egyedül elvihettem a kocsit.

Mondjuk 1 hónap után egy kisebb koccanást csináltam, de nem haragudtak érte, azt mondták, hogy tudták, vállalták, hogy ez megtörténhet.

2015. júl. 11. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!