Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell ilyenen ennyire...

Miért kell ilyenen ennyire megsértődni?

Figyelt kérdés

A probélmám a következő lenne. Van egy srác akit egy közös barátunk által ismertem meg. Ők onnan ismerik egymást, hogy ez a közös ismerősünk egyszer volt kint nála, de előtte ők csak neten beszélgettek. (Amerikai a srác amúgy). Holnap fog jönni Magyarországra és a közös ismerősünknél fog lakni. A srác mondta, hogy szeretné, ha velem is találkozna, így belementem. Megbeszéltük, hogy mind a hárman elmegyünk ide-oda az országon belül is akár, de inkább főként maradnánk Pesten.

Szüleimnek is beszéltem erről, akik minden erejükkel azon vannak, hogy lebeszéljenek róla. Tudniillik kb minden külföldire "ellenségként" tekintenek, így erre a srácra is, akit még csak nem is ismernek. Csak nem szeretném tovább folytatni ezt a mindennapos veszekedést és nem szeretném ha a kapcsolatunk emiatt menne tönkre.

18/l

2016. júl. 29. 00:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Mi lenne,ha skypon bemutatnád őt? Vagy amikor idejön,akkor egy pár óra erejéig hozzátok jönne bemutatkozni?
2016. júl. 29. 00:46
 2/9 anonim ***** válasza:
27%

Miért kéne bemutatnia a fiút a szüleinek? Nem járnak. A szülei xenofóbok és ezen az sem változtatna ha személyesen találkoznának vele.

xenofób=idegengyűlölő.

2016. júl. 29. 00:53
 3/9 anonim ***** válasza:
57%

Nem akarják, hogy külföldi pasi behálózzon esetleg. Főleg cserediákoknál és nyári iskolákon fordul elő, hogy az ide nagyon távolról (India, USA, D-Afrikai Köztársaság, Kanada, stb.) külföldiek egy része, hogy is mondjam, erősen a nem tartós kapcsolatokra mennek rá...

Nekik relatíve sok pénzük van (az oda-vissza út sem kottyan meg), relatíve rövid ideig vannak itt és nagyon-nagyon távol vannak a lakóhelyüktől, ismerőseiktől így bátrabbak. Mivel még tisztában is vannak vele, hogy ők itt "menők" (pl. az USA-t, úgy teljességében, még ma is sok magyar ember nagyon menő helynek képzeli el) és pénzesek hozzánk képest, így kihasználják helyzeti előnyüket...

Aztán a szerencsétlen magyar fiú, vagy lány, ha belemegy ilyen kapcsolatokba, jó eséllyel nagyot koppan, mert szó nélkül fog eltűnni az életéből a megismert személy. arról nem is beszélve, hogy egy indiai, vagy D-afrikai bármilyen (nemi) betegséget hordozhat is, főleg, ha a fenti szabatos módon képzeli el itt tartózkodását is.

Tisztelet a számos rendes kivételeknek!

Lehetséges, a szüleid többek között a fenti esetektől féltenek.

2016. júl. 29. 00:54
 4/9 anonim ***** válasza:
52%
Felnőtt vagy, oda mész ahova akarsz.
2016. júl. 29. 01:07
 5/9 anonim ***** válasza:

1# vagyok.

Azért írtam a bemutatást,mert a kérdező írta hogy nem szeretné ha emiatt megromolna a kapcsolata a szüleivel.

Mondhattam volna azt is,hogy hazudjon hogy pl. egy barátnőjével megy el ide-oda,és így tagadja le azt a srácot,de nem hiszem hogy szívesen hazudna a szüleinek akikkel eddig jó a kapcsolata.

2016. júl. 29. 01:12
 6/9 anonim ***** válasza:
58%
És a külföldre látogató, szintén jól szituált magyar fiatalokról vajon nem gondolják ugyanezt? Vagy csak azok sz** szemét szoknyavadász nemibetegek, akik más országból jönnek ide?
2016. júl. 29. 03:51
 7/9 anonim ***** válasza:
42%
18 éves vagy. "Sziasztok, este jövök."
2016. júl. 29. 07:46
 8/9 anonim ***** válasza:
49%

Ha elmondod hogy elmész találkozni vele = szüleid haragszanak

Ha hazudsz valamit de utána kiderül = ugyanaz

Nem muszáj beszámolni az egész napodról, mondj annyit hogy "elmentem, majd jövök", apám is folyton ellenőrizgetni akar/akart 19 éves létemre, mindig megkérdezi hova megyek, mit csinálok, én meg már csakazértsem mondtam meg, állandóan betegesen kíváncsi és bele akar szólni mindenbe, 18 évesen te sem tartozol már magyarázattal hogy mit és hol csinálsz.

2016. júl. 29. 07:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Menj el. Nem kell tudniuk hogy hova mész. Így elkerülhető a sértődés.
2016. júl. 29. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!