Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleiteket, nagyszüleiteket...

Szüleiteket, nagyszüleiteket ápolnátok, esetleg magatokhoz vennétek idős korukban, ha már nehezen látnák el magukat?

Figyelt kérdés

nov. 8. 15:26
A kérdező szavazást indított:
Igen, de csak ha még napközben magukra tudnánk hagyni.
Igen, akár akkor is, ha 0-24-ben kéne valaki mellé, melléjük, ebben az esetben felváltva lennénk velük többen.
Nem.
78 szavazat
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
96%
Mi már beszélgettünk erről itthon a szüleimmel. Természetesen magamhoz venném a szüleimet és gondoskodnék róluk egészen addig a pontig, amíg a kompetenciahatárom tart. Ha már olyan helyzet állna elő, hogy 0-24-es felügyelet kellene melléjük, vagy bármi egyéb speciálisabb dolog, akkor azt már szakemberre bíznám, így valószínűleg vagy kijárna hozzánk minden nap egy ápoló vagy egy otthonba helyezném őket. Elsősorban az ő érdekeiket nézném, ha most én is el tudom látni őket, akkor nem tenném őket otthonba, de ha már tényleg azt diktálja az érdek, akkor megtenném. Fontosabb szerintem az állapothoz megfelelő ellátás.
nov. 8. 15:34
 2/30 anonim ***** válasza:
95%

Igen, meg is tettük. Előbb apósommal, most anyósommal.

De ettől függetlenül én nem mondom, hogy ez az egyetlen megoldás. A jó megoldás az, amit minden érintett jónak tart. Anyukám ápolta a szüleit, ő pl nem szeretné, ha mi gondoznánk, már nézeget otthonokat, ahova jövőre beköltözik, 70 évesen. Nála ez lesz a jó :)

nov. 8. 15:36
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Még 10 éve én is azt vallottam, magamhoz veszem anyukámat, ha úgy alakul. Csakhogy anyukám önellátásra már képtelen, konkrétan maximum 5 lépést tud megtenni, azt is járókerettel. Na most az kivitelezhetetlen, hogy mellette legyek 0-24ben. Ráadásul állandó kezelésre is szorul heti két alkalommal kórházi körülmények között, szóval akárhogy is csűrtük-csavartuk, maradt az otthon.
nov. 8. 15:50
 4/30 anonim ***** válasza:
91%
Mindenkinek jobb egy idősek otthona. Arra kell gyűjteni, hogy ne egy vidéki kórház "elfekvője" legyen az az otthon, hanem olyan hely, ahol normális körülmények vannak.
nov. 8. 16:03
 5/30 anonim ***** válasza:
74%

Arra hogy normális otthon legyen egy normál keresetű család az életben nem tud összespórolni.

Szomorú valóság ha nincs pénz akkor marad a pusztulat körülmény.

Ez az ország azoknak van csak akiknek pénzük van ha nincs pénzed marad az időseknek a megaláztatás a szenvedés.

nov. 8. 16:28
 6/30 anonim ***** válasza:
89%

Tiniként ápoltam mamámat anyámmal.

Már az is sok volt, köszönöm. Nem akarok egy roncs lenni testileg és mentálisan.

nov. 8. 16:29
 7/30 anonim ***** válasza:
80%

#5 Aki normálisan keres annak az ápolási díj és a rendes fizetése közötti különbözet elég egy normális otthonra. (És akkor még ott van a gondozott nyugdíja)

Én inkább ülök az irodában napi 8 órát és a teljes keresetem egy idősek otthonára költöm, minthogy 0-24 ápolónő legyek aprópénzért.

nov. 8. 16:34
 8/30 anonim ***** válasza:
80%

Az idősotthon akkor jó megoldás, ha az érdekelt maga akar bemenni a saját döntése alapján.

Ha a gyerekek benyomják hogy szabaduljanak egy nyűgtől, akkor úgy is fogja magát érezni, hogy már nincs rá szükség.

A szüleimet le sem lehett volna beszélni róla, hogy beköltözzenek.

Akkor az egész rokonság ferde szemmel nézett rám. Aztán kiderült, hogy a szüleimnek volt igaza.

Önálló lakrészük lett (tulajdonképpen egy komplett garzon).Teljes ellátást, állandó orvosi vagy egészségügyi felügyeletet kaptak.

nov. 8. 16:35
 9/30 anonim ***** válasza:
25%
Elmeséled mennyibe is került ez a szuper otthon a szüleidnek?
nov. 8. 16:45
 10/30 anonim ***** válasza:
100%

Akkoriban 3 millát kellett fizetni a belépésért. (6 milláért akkoriban kétszobás lakást lehetett venni abban a városban ahol laktak)

+ a nyugdíjuk 85 %-a volt az ellátási díj. Ebben benne volt a személyzet, heti egyszeri takarítás, háromszori étkezés, fűtés, hideg meleg víz és az áram.

Aztán ahogy egyre romlott a gazdasági helyzet, az ellátási díj változott. Most a nyugdíj összegétől függetlenül napi 5600 Ft.

És a hozzátartozónak vállalnia kellett, hogy amennyiben a szülők nyugdíja nem takarná be a térítési díjat, úgy kipótolják.

nov. 8. 17:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!