Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleiteket, nagyszüleiteket...

Szüleiteket, nagyszüleiteket ápolnátok, esetleg magatokhoz vennétek idős korukban, ha már nehezen látnák el magukat?

Figyelt kérdés

nov. 8. 15:26
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
100%
A szüleimmel mar beszéltünk erről. Ők ezt nem akarják, raknak félre intézmémyi elhelyezésre maguknak.
nov. 9. 07:47
 22/55 anonim ***** válasza:
100%
Nem venném magamhoz a szüleimet semmiképp, és ők sem akarnák. Szerencsére nagyon közel lakunk egymáshoz, így ha annyiban kell majd segítség, hogy be kell vásárolni, ügyeket intézni és hasonlók, akkor nem lenne gond, tudok menni hozzájuk bármikor. De ha folyamatosan ápolásra szorulnak, akkor otthonba mennének, van annyi pénzük, hogy jó helyre menjenek és a nyugdíjuk is jó. De most még 75 és 72 évesen teljesen önellátóak sőt dolgoznak is nyugdíj mellett (nem a pénz miatt, hanem mert szeretik).
nov. 9. 08:55
 23/55 anonim ***** válasza:
100%

Kizárt.

Csináltam kamaszként nagyapámmal - nincs az az ég, hogy még egyszer bárkivel.

nov. 9. 11:38
 24/55 anonim ***** válasza:
100%

Nem szívesen. Nagyszülőm már csak egy él, de vele nem olyan közeli a viszonyom.

A szüleimet rövidebb ideig igen, de hosszútávon nem. Nem akarnék 0-24 ápolónő lenni, és ők sem akarnák hogy az legyek. Szerencsére jómódúak, és külön tesznek is félre maguknak időskorukra erre való megtakarításban. De azt mondják amúgy, hogy nem akarnának úgy élni hogy teljesen ápolásra szorulnak. Régebben azt hittem ez csak lózung mindenkinél. De aztán az egyik nagyapám tényleg öngyilkos lett mikor arra került volna a sor, hogy a szüleim magukhoz vegyék mert már nem lehetett egyedül hagyni (fizikai okok miatt, agyilag ép volt). Akkor nagyon haragudtam rá hogy így itthagyott minket mert hozzá álltam a legközelebb a nagyszüleim közül. De basszus, ma már csodálom. Fiatalon mindenki azt mondja hogy ő nem akar teher lenni, és ő valóban nem is lett.

nov. 9. 13:48
 25/55 anonim ***** válasza:
100%

Mamámat ápoltam kényszerből 2 évig, míg meg nem halt. Demens ágyban fekvő volt, kis panellakásban laktunk, ölben vittem fürdeni is, mert a tolókocsi nem fért el, járókerettel egy idő után már nem tudott menni.

Ezek után eldöntöttem, hogy soha többé senkit. Ezzel apukám is egyetért, anyósomék is. Nekünk is van már külön számla rendszeres megtakarítással erre, pedig csak 28 évesek vagyunk, de se a fiam se a lányom ne pelenkázzon meg etessen.

Nem vagyok sem ápolónő, sem orvos. Pláne nem 0-24 ingyen. Azt meg főleg nem akarom, hogy azt lássák a gyerekeim, hogy az anyjuk a nagyszülőket ápolja és emiatt nincs a gyerekekre időm meg energiám. Arról nem is beszélve, hogy karrierem van, nem fogom otthagyni a munkámat ezért.

nov. 9. 14:45
 26/55 anonim ***** válasza:
100%

El lehet adni a házat/lakást, amiben az idős szülő lakik, abból be lehet fizetni. Nem pedig megtartani örökségnek, az öregnek meg marad az elfekvő. Sajnos ezt látni sok helyen. Gondoskodni nem akar a szülőről a gyerek (amit nem is szólok le), de a lakás maradjon meg.

nov. 9. 17:37
 27/55 anonim ***** válasza:
100%
Nem ápolnám őket. A nagyszüleimet már 15 éve ápolni kell, napi minimum 2x el kell menni hozzájuk. A szüleim már 20 éve nem voltak nyaralni, a házasságuk tönkrement, finnyásak, nem esznek meg akármit amit főznek nekik. Én is sokszor segítek nekik, főzök rájuk, viszem az ételt. Ez nem élet, én ebből nem kérek. Én már a nagyszüleim ápolásába is belefáradtam, nem akarom a szüleimet is 20 éven át ápolni ha úgy alakul. Ugyanakkor nem várom el a gyerekemtől azt, hogy kiápoljon. Tanultam a nagyszüleim hibájából (nagyanyám háztartásbeli volt, nagyapámnak nagyon kevés a nyugdíja - nincs pénzük otthonra) és próbálok meggazdagodni, hogy a nyugdíjas éveimben a gyerekemnek ne legyen gondja velem és ne kelljen tönkretennie 10-20 évet az életéből miattam.
nov. 9. 18:52
 28/55 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek 26-al. Mindig ugyanezt mondom. Segíteni kellene az idős embernek az otthonkeresésben, nem pedig magára hagyni és felmarkolni a lóvét a halála után. Már ha akar menni. Ha nem akar akkor megbeszelni vele a lehetőségeket. Mimdenfélekeppen meg kell beszélni, még időben. Nem amikor már demes és nem tud magáról.

Kérdező, nem mindenki alkalmas az ápolasra. Én nem ítélték el e miatt. Ezért vallom azt hogy meg kell beszélni, nem tabukét kezdeni.

nov. 9. 23:17
 29/55 anonim ***** válasza:
100%

Nem, láttam a dédszüleimet így, látom a nagyszüleimet ilyen állapotban.

Nem gonoszság, vonuljanak be olyan intézménybe, ahol gondoskodnak róluk, nagyon remélem, a szüleim így fognak gondolkozni miután végigcsinálják ezt a szüleikkel

nov. 11. 12:18
 30/55 anonim ***** válasza:
100%
Megvolt a nagyszülő és anyám is. Nagyon nehéz volt. Én biztosan nem fogok a gyerekeim nyakán lógni.
nov. 14. 01:47
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!