Tiszteletlen voltam apámmal?
20 éves vagyok, és az utóbbi másfél évben már két kutyát ütöttem el autóval. Ezután apám kioktató szónoklatára azt válaszoltam, hogy:
-Nincs szerencsém a kutyákkal.
- (apám) Érdekes, hogy én már 20 éve vezetek, mégsincs ilyen szerencsém velük!
-Más meg egy életet leél a feleségével, te pedig az utóbbi 20 évben már háromszor elváltál. Neked a nőkhöz nincs szerencséd.
Ezután valami olyasmit mondott, hogy látszik, hogy anyám nevelt, mert ugyanolyan tiszteletlen vagyok, mint ő, majd sértődötten elment.
Emellett, hogy tiszteletlenség, látszik, hogy a kérdező egy óvodás szintjén áll érvelés szempontjából.
Észérvekkel nem tud vitatkozni ezért jön a könnyelmű mellébeszélés, majd primitív visszatámadás.
A macskák általában úgy szaladnak kerék alá hogy lapít a fűben még oda nem ér az autó és akkor direkt a kocsi elé fut, véletlenül se a másik irányba, így azokat könnyű elutni.
De egy kutya abszolút nem így viselkedik, ők ritkán teremnek ott a semmiből. Legtöbbször már lehet látni őket az út mellett.
Múltkor olyan helyen mentem ahol 60as tábla van, az út bal oldalán jól láthatóan egy kutya szaglaszott. Gondoltam nem rongyolok el mellette 60al mert dönthet úgy hogy elém szalad.
Lelassitottam kB 30ra csak ameg elmegyek mellette, erre egy faszparaszt megelőz vagy 80al, és ugye így közvetlenül a kutya mellett repesztett el.
Gondolom ha a kutya megijed és elé ugrik ő is azt mondaná hogy nincs szerencséje a kutyákkal.
Apádnak a válásai teljesen más téma mint egy kutya elutese. A válás nem feltétlenül elkerulheto és nem is feltétlenül csak az egyik fél hibája. A másfél év alatt két kutya eluteseben viszont jó eséllyel valóban hibás vagy.
És még csak nem is vállalod érte a felelősséget.
19es értem, tehát akkor nálatok hétvégi ebédnél el kell mesélned kivel, hányszor, milyen pózban szexeltél?
Hiszen a szüledinek joguk van tudni, hiszen a rokonaid.
Először is, néhány idióta válaszolónak itt az első oldalon üzenem, hogy az, hogy a kérdező másfél év két kutyát ütött el, semennyire sem az ő hibája! Azoké, akik kib.sszák a kutyájukat az utcára. Gondolom, nem a járdára hajtott fel és ott ütötte el őket. A kérdező sem ölt meg senkit. Azok ölték meg a saját kutyájukat, akik felelőtlenül hagyták elkóborolni őket. Ebből nagyon nem az jön le, hogy a kérdező rosszul vezet.
Másodszor meg, ha valaki nekem mondana ilyen áldozathibáztató szónoklatot, nos, akkor lehet, hogy nekem is lenne hozzá egy-két keresetlen szavam...
#36 elolvastad például az én 33as kommentem? De igen, van amikor a sofőr hibája is. Nem azt mondom hogy mindig minden balesetet el lehet kerülni, de van amit igen. Például ha látod az út szélén a kutyát akkor ne szaguldj el mellette, hanem bírd már ki hogy lelassitasz, mert a kutya nem fog csak azért nem kiszaladni eléd mert "a gazdinak nem kellett volna hagyni koborolni". És akkor már ha látod és el tudod kerülni a balesetet akkor nem próbálod meg hanem azért is elcsapod?
Nem ismerjük a részleteket, lehet hogy a kérdező is ilyen állat módjára vezet.
Egyetértek a 37-es válaszolóval.
Nem tudjuk a körülményeket.
De ha a fiam elüt 2 kutyát is rövid időn belül, és úgy áll hozzá, hogy "nincs szerencsém a kutyákkal", lehet az én zsebembe is kinyílik a bicska, és hírtelenjébe oda szólok.
Illetve szüleink felé tartozunk annyi tisztelettel, hogy nem szólunk vissza nekik egy ilyet.. főleg, hogy ezzel a kedves kérdező, megbánthatta az apukáját.
Amúgy látszik, hogy aki azt írta, hogy: jaaa jól beszóltál, jól tetted, azt felpontázták,
de aki azt írta, hogy: tiszteletlen voltál apukáddal, az meg jól le van húzva...
#37 Nem, nem olvastam el az összes választ. Az viszont biztos, hogy a balesetet a legjobban úgy lehet elkerülni, hogy nem engedjük a kutyát az útra. Lehet lassíthatott volna, lehet, hogy nem, az viszont biztos, hogy én nem fogom a saját testi épségemet kockáztatni más ember felelőtlensége miatt!
Nem ismerjük a részleteket, lehet hogy anyád sorozatgyilkos, apád betörő, a gyereked meg prosti. Ha már mindenkiről a legrosszabbat akarjuk feltételezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!