Tiszteletlen voltam apámmal?
20 éves vagyok, és az utóbbi másfél évben már két kutyát ütöttem el autóval. Ezután apám kioktató szónoklatára azt válaszoltam, hogy:
-Nincs szerencsém a kutyákkal.
- (apám) Érdekes, hogy én már 20 éve vezetek, mégsincs ilyen szerencsém velük!
-Más meg egy életet leél a feleségével, te pedig az utóbbi 20 évben már háromszor elváltál. Neked a nőkhöz nincs szerencséd.
Ezután valami olyasmit mondott, hogy látszik, hogy anyám nevelt, mert ugyanolyan tiszteletlen vagyok, mint ő, majd sértődötten elment.
Valószínűleg apukád kiakadt, hogy ilyen könnyedén veszed, nem sajnálod, hogy elütötted őket.
De hogy ide a házassága, a kapcsolatai?
Akkor neked is csak egy barátnőd volt és nem is lesz soha más, ugye? :D
Szokták mondani, hogy amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek.
Véleményem szerint tiszteletlen voltál apukáddal.
Tény nem volt szép, hogy így beszólt, de az ő válásai hogy jöttek ehhez a témához?
#22:
Te valami 16 éves hülyegyerek lehetsz ilyen hozzáállással, aki tipikusan az #utálomafelnőtteket típus. Inkább fogd be, mielőtt még nagyobb segglyukat csinálsz a szád helyén. Már így is elég nagy.
Nem hiszem hogy jogod lenne bírálni apád életét ilyen téren. Ő is csak a boldogságát keresi, neki is csak egy élete van.
Ha szerencséd van a kutyákkal, ha csak rosszul vezetsz.
Jól tetted, vén pinahajhász, mit okoskodik?
Skorpió vagy, vagy vízöntő mi?
Az én apám egyébként pont ugyanilyen volt. Mindig ő volt az okos, csak neki lehetett igaza, bárkinek a vonatkozásában (ahogy egyébként az ő apjának is, úgyhogy ez egy hozott minta volt a részéről). Szavajárása volt, hogy "bárcsak én csináltam volna mindenkit", a valóság ellenben az, hogy 1 embert csinált ő, azt is nagy ívben leszarta, meg hülyének nézte. Nálam is volt egy ilyen vezetéssel kapcsolatos példa; a KRESZ vizsgám 72 pontos lett, erre ahelyett, hogy örült volna, visszatromfolt, hogy az mégsem 89, amit ő csinált... Lehet, hogy a 89-re nem emlékszem pontosan, de a történethez hozzátartozik, hogy neki ittas vezetésért elvették a jogsiját, így neki valami nehezített tesztet kellett csinálnia, amin több pontból többet kellett elérnie. De lehet, hogy erről is szimplán hazudott, mert szokása volt ez is. Velem pedig kb. semmit nem foglalkozott (ha véletlenül mégis igen, annak rendszerint ordibálás lett a vége), mert a haverok, a seggrészegségig piálás sokkal fontosabb volt neki mindig is, aztán amikor anya elvált tőle, személyesen fel volt háborodva, hogy én azt mondtam, anyával akarok maradni, merthogy "ellene nevelt" engem. Ezen kívül kb. semmit nem tudott az életében felmutatni, de lenézően szónokolni ő is nagyon tudott.
Szóval én teljesen át tudom érezni a kérdező helyzetét.
A kutyás dologra nem tudok mit mondani, mert életemben 3 olyan eset volt, amikor majdnem elütöttem állatot, és a jó reakcióm miatt szó szerint centiken múlt, hogy nem ütöttem el őket, szóval tényleg csak a szerencsén múlt, hogy nem 1 tizedmásodperccel később léptek a kocsi elé.
Azért álljon már meg a menet, kedves kommentelők.
Nem tudjuk, hogy milyen körülmények között ütötte el a kutyát a kérdező. Nem mindegy, hogy csak úgy, for fun, véletlenül, vagy nem volt más választása, mert amúgy nagyobb baleset lesz.
Ha nem szándékos volt, és bsztatna valaki, lehet én se lennék jó kedvemben, akkor lehet lenne egy nem túl kedves reakcióm.
Mellesleg nem tudom ki, hogy ki mit tapasztalt vezetésoktatásom, de rám rendszeresen rámszólt az oktató, hogy ha random lefékezek, mert ott egy állat, akkor az veszélyes, ne csináljam, mert belém jönnek hátulról, nincs idő szétnézni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!