Csak szerintem nem helyes, hogy nem tisztelik az időmet?
Úgy kezelik az időmet, mintha a sajátjuk volna.
Bármiben kell a segítségem, utolsó pillanatban szólnak róla. Ha pedig közlöm, hogy nem tudok segíteni, mert dolgom van aznap, akkor jönnek, hogy miért nem szóltam nekik előre, hogy nem leszek elérhető, amikor egészen eddig a pillanatig, azt sem tudtam, hogy segítenem kellene.
Visszatérő helyzet és többször beszéltünk erről, de ez is csak addig tart.
Én úgy gondolom, hogy ha nekik kell valamiben a segítségem, akkor ők jönnek és szólnak, hogy 5 nap/egy hét múlva szeretnének valamit, ráérek-e.
E helyett viszont ilyenek vannak:
Csütörtök este szólnak, hogy holnap keljek korán, mert kéményt akarnak javítani/vakolni és kell segítsek. Majd most mondták, hogy a szombatomat is szánjam rá és vasárnap meg falura mennek és segítsek ott is.
Eközben nekem szombaton egy interjú keretén belül vizsgám lesz, van elmaradt munkám, a szobámat két hete nem tudtam kitakarítani, mert egyszerűen nem értem rá, lesz még egy megbeszélt találkozóm valakivel, amit egy héttel ezelőtt egyeztem meg. Amikor mondtam nekik, hogy sajnos a szombatom és a vasárnapom foglalt, jöttek, hogy miért nem mondtam nekik előre... hát, mert nem tudtam, hogy tervük van velem. Sose mondanak semmit.
Ne értsétek félre, szívesen segítek, sőt, csak nem így kellene "megkérni" rá.
25 vagyok...
"Csütörtök este szólnak, hogy holnap keljek korán, mert kéményt akarnak javítani/vakolni és kell segítsek. Majd most mondták, hogy a szombatomat is szánjam rá és vasárnap meg falura mennek és segítsek ott is."
Ilyen esetben egyszerüen nem mennék, közölném, hogy már van programom.
Ha ilyen "azonnali követelésre" ugrassz és mégy, akkor természetesen nem fognak elöre szólni.
Másrészt meg tanuld meg, elöször a saját ügyeidet teszed rendbe, és akkor mégy másokhoz, ha van rá idöd, nem a te feladatok az problémáikat rendezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!