Anyám elvett tőlem kérdezés nélkül 2 millió forintot és úgy viselkedik, mintha normális lenne, mit tehetek?
18 éves vagyok, összegyűjtöttem az évek alatt az összes pénzt amit kerestem diákmunkákból és egyéb munkából, hogy majd vehessek egy motort, erre anyám kérdezés nélkül elvette és kifizette a testvére tartózását, hogy neki megmaradjon a háza. Mit tehetek?
Azt mondja, hogy ennyit én is megtehettem volna, hiszen rokonok vagyunk.
"Azt mondja, hogy ennyit én is megtehettem volna, hiszen rokonok vagyunk."
Nem így működik.
Ahoz a tartozáshoz semmi közöd sincs. Az embernek egyedül egy tartozást kell intézni, a sajátját.
Ha nagyon rendes vagy akkor segítesz, de nem tartozol senkinek azzal, hogy azt a tartozást, amit ő felnőtt fejjel összegyűjtött az évek alatt, te alig nagykorúként, a diákmelós pénzedből rendezd, csak mert fiú vagy és rokon.
Nincs semmi alapja ennek a nonszensznek, amit anyukád mondott.
Ha nem akarsz adni valakinek pénzt, akkor nem adsz.
Amúgy az hogy neked mennyi pénzed van az téma a családban? Túrkálnak a zsebedben, vagy csak anyukádnak jár a szája?
Miért nem egyenesen és őszintén, tőled kérdezte meg anyukád tesója hogy tudnál e neki segíteni? Miért kell lopkodni? A hátad mögött sunyulni?
Én a helyedben elmennék a rokohoz, és elmondanám neki, hogy anyád a te pénzedet lopta el és adta neki. Hátha valamennyi még megvan belőle. Egyébként a kedves rokon nem tudott erről, vagy volt pofája elfogadni a tőled lopott pénzt?
Van egyébként hova menned, ha anyád kirak? Mert ilyen undorító viselkedés és hozzáállás miatt elmennék a rendőrségre is, és bejelenteném. A lopás az lopás, ha nem is tudnak vele sokmindent kezdeni, de meghurcolják, legyen csak kellemetlen neki és égjen, mint a rongy! Talán , ha a rendőr magyarázza el neki, hogy mit csinált, akkor felfogja.
Ha máshogy nem tudnék hozzájutni a pénzemhez, akkor meg fognám az otthoni értéktárgyakat, és pénzzé tenném, amit tudok. Nyilván van, amit észre se vennének azonnal, pl. ékszer.Hadd érezze, hogy milyen, amikor visszanyal a fagyi.
Attól hogy ti lustak vagy nyomorékok vagytok és nem tudtatok osszelapatolni az életben sem ennyi pénzt attól még nem lehetetlen.
Nekem is volt ennyi 18 évesen. Tudjátok hogy? Úgy hogy kis országunkban sok törvény pl hogy 16 éves korodtol dolgozhatsz csak amolyan tájékoztató jellegű.
Sőt mondok még jobbat. A diakmunka nem korlatozodik a nyárra. Én pl iskola mellett is dolgoztam. Hétfőtől péntekig suli, csütörtöktől vasárnapig diakmunka, ami hétvégén még jobban fizetett szóval minden hétvégén dolgoztam.
Hulla voltam? Az biztos, évekig. De megdolgoztam azért a pénzért, osszeraktam és 24 évesen hitelmentes házban éltem önerőből amire a sok okos itt anno a gyakorin rögtön kiáltotta hogy "ne kamuzz a kva anyad, az lehetetlen"
Ja még egy dolog, a diakmunkas bejelentesnek sokkal kedvezőbb az adózása mint a rendes munkának, ergo igen, lehet hogy egy diakmunkas kap havi 400 ezret. Ezt csak úgy azért mondom hogy főjjetek még az irigy levetekben egy kicsit.
De függetlenül attól hogy elhiszitek e a sztorit vagy sem, hogy mondhat bárki olyat hogy ha valaki ilyet tesz vagy tenne a gyerekével az rendben van? Nem, semmilyen világban nincs rendben, ez lopás.
Akkor is ha 2 milliót lop el és akkor is ha 2 ezret. Mert 2 ezret sem lophat. Maximum kérhet. Hallottatok már erről?
Addig kell eljutni, hogy behajtsák rajta. Nyilván a rokont is érdemes megkérdezni, aztán ha megy a sunyiság, akkor őt is kikérdezik a rendőrök. Meg persze kiderülhet, hogy semmi nem igaz a fedősztoriból, és épp anyád jól él belőle.
Ha költözöl költözöl, ez így tarthatatlan. Esetleg, ahogy írták is, pár dolgot pénzzé tehetsz meglepiből, utána természetesen az erkölcs élő szobra leszel, hiszen nyilvánvaló, hogy a korábbi tolvaj új fokozatba kapcsolt, és úgy döntött, hogy hálából behajtja rajtad az összeget, amit már egyszer megkapott a családi cuccokért. Ki tudja kitől, ki tudja mennyit.
Persze nem muszáj behajtatni, de néhány ígérgetést követően lehet, hogy mégis az lesz. Az infláció nem áll meg, és ha kvázi ingyen dolgozol hónapokat, abból sose lesz motor.
Ez lopás. Én ezek után anyámmal megszakítanám a kapcsolatot. Igyekeznék mielőbb elköltözni.
Ha tudod bizonyítani, hogy ellopta a pénzedet, tegyél feljelentést, Ha nem, sajnos tanulópénz.
Iszonyúan szomorú, hogy sokan a családtagjaikat is meglopják.
A leginkább az a megdöbbentő, hogy sokan úgy lopják meg a családtagjaikat, hogy azt hiszik, ez oké, valamint idegennel nem merik megtenni, mert akkor tartanának a börtöntől. Az a baj, hogy meg vannak győződve róla, hogy nem jelentik fel őket. Ez ahhoz hasonlít, mint amikor valaki megveri a családtagját. A közelmúltig azt hitték, ez oké a családon belül. Idegennel nem merték volna megtenni.
A másik, hogy sokan azt gondolják, a családon belül minden közös, pedig nem.
Még néhány szösszenet, hogy tovább borzoljam a nagyérdemű publikum idegeit!
Mi a fontosabb? Egy motor ami 2 év múlva a töredékét sem fogja érni? Vagy egy ember (család) lakhatása, hogy nem válik hajléktalanná? Szép összeg amit így összespórolt a kérdező ennyi idősen! Mondjuk kérdés lehet, hogy az egyéb kiadásait ki és miből finanszírozta? Miből tellett menő rucikra vagy épp menő telcsire? Esetleg miből lehetett jókat bulizni a hétvégéken a haverokkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!