Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt a 14 éves...

Miért csinálja ezt a 14 éves fiam?

Figyelt kérdés
Hétköznap a nagyszülőknél van, mert különben 4-kor kéne kelnie. Péntek délután a párom haza hozza, és mást nem csinál, mint egész hétvégén xboxozik. Amint hazaér, hugit megpuszilgatja, be szalad a szobájába, bezárja magát, és játszik reggeltől estig. Mikor rá szólok, azt mondja, hogy neki is kijár egy kis pihenés, stb... Amikor hazaér a mamáékhoz nem ír, hogy megérkezett, mondván: nem vagyok kisgyerek, nem fogok elveszni. A telefon hívást nem veszi fel, mert akkor azt mondja, hogy nem szeret videóhívásozni, tökre nem értem. Szerintetek?

okt. 9. 22:33
 61/103 anonim ***** válasza:
28%
59, arany középutat nem ismersz? Szerinted normális, hogy valaki akár felnőtt, akár gyerek MINDEN szabadidejét a virtuális világban töltse? Fel kell,hogy homályosítsalak, ha valaki csak az evés,wc, alvás idejére hagyja abba a gépezést, súlyos függő. És ez nem azt jelenti, hogy ha nem gépezhet, akkor tanulnia és dolgoznia kell! Amit ez a konkrét 14 éves gyerek művel, nem normális, és ha a szülő nem tesz semmit, akkor ki fogja megtanítani neki, hogy az ilyen mértékű játékkal elbaxa az egész életét, egészségét? Talán leszáll egy jótündér és megtanítja? Nem, a szülőnek kellett volna kezdetektől korlátokat szabni vagy esetleg meg sem venni az xboxot. Ja, lehet sportolni, olvasni, focizni, programokra menni, ha annyira lövöldözni szeret, íjászkodni, célba lőni. És kövezzetek meg, de egy 14 évestől megkövetelni a házifeladat megírását, minimális segítséget a háztartásbsn, nem ördögtől való.
okt. 10. 19:20
 62/103 anonim ***** válasza:
80%
#59: azért azt nem érzem túlzott elvárásnak, hogy a drága gyermek/kamasz legalább ebédre kimásszon a szobájából és leüljön a többiekhez az asztalhoz. Azt a fél-egy órát csak kibírja a "booomer" szüleivel meg a "dedós" hugival képernyő nélkül. Egyébként az igenis valamilyen szintű függőség, hogy még annyi ideig sem tudja otthagyni amíg eszik egy tál ételt. Ezt nem kéne engedni, akkor sem, ha őméltósága kamasz és éppen haragszik az egész világra és őt mindenki hagyja békén.
okt. 10. 19:59
 63/103 anonim ***** válasza:
0%
#59, te engem csak ne "homályosítgass" fel, mintha valami mindentudó bölcs lennél, mert korántsem vagy az. Elismételted az összes buta boomer szöveget. Persze, menjen sportolni meg focizni, ha akarja, ha nem! Minden más érdeklődés beteg és káros! Jézusom, remélem, nincs gyereked. Ha van, akkor majd meglátod, milyen egyedül megöregedni. A magadfajta "mindent jobban tudok, és mindenkinél jobb vagyok" hülyék szoktak egyedül hörögni a kórházi elfekvőkben.
okt. 10. 20:09
 64/103 anonim ***** válasza:
51%
63# 🤣 Inkább magad miatt aggódj, kezeltesd a pszichés problémáidat, függőségeidet, stb. Nem kicsit vagy számalmas.
okt. 10. 21:28
 65/103 A kérdező kommentje:
62: ki jön enni az asztalhoz, meg ha megkérem hogy segítsen, akkor ki jön, és segít, akár nekem, akár páromnak. Vigyáz a hugira, de mégis ez aggaszt. Ez a rohadt játék.
okt. 10. 21:34
 66/103 anonim ***** válasza:
0%

Hihetetlen, hogy még mindig itt károg ez a sok beszűkült, buta némber, és a kérdező is itt "rohadtjátékozik". Egyszerűen féltek attól, hogy valami olyasmivel szembesültök, amit nem értetek, és amiből úgy érzitek, ki vagytok rekesztve. Minden olyasmi, amit nem értetek, értelemszerűen veszélyes, beteg, "függőség", meg ilyenek. Meg persze rohadtul zavar az is, hogy nem áll az ellenőrzésük alatt. Úristen, van egy hobbija a srácnak! És nem olyan, amit te parancsoltál meg neki! Most mi lesz?!

Ahelyett, hogy odaülnél mellé, és megpróbálnál részt venni benne. Nem tűnt fel, hogy csak ez hiányzik? Hogy az összes "elfogadható" tevékenység, amit az ostoba némberek kórusa hajtogat, mind attól elfogadható, hogy az ostoba némberek értik, mi történik? A képernyőn túli világ félelmetes és titokzatos, ezért hőbörögnek ellene.

Utoljára mondom, hagyd békén a fiadat. Se nem "függő", se nem beteg. Kaptál egy raklap tudományos szakmunkát arról, hogy nemhogy káros lenne, hanem kifejezetten előnyös a jövőjére nézve. Sokkal inkább, mintha a labdát kergetné valami debil prolikkal.

Ülj le egyszer az Xboxhoz, és próbáld ki. Nem öt percig, aztán eldobni a kontrollert, hogy "hú, ez nem nekem való", és keresni valami ürügyet, hogy miért nem. Kérd meg a fiadat, hogy hadd próbáld ki a játékot te is. Például mondd meg neki, hogy láttad valahol a Rocket League-t, és megtetszett. Fontos, hogy ne úgy menj oda hozzá, hogy rárúgod az ajtót, és ráparancsolsz, hogy azonnal mutassa meg, mit csinál. Ha jól csinálod, nagyon fog örülni, hogy érdekel, ami őt foglalkoztatja, és te is érteni fogod. És ne két mosogatás között ülj le mellé, hogy két perc múlva már pattanj is fel.

okt. 10. 22:36
 67/103 anonim ***** válasza:
Az sem mindegy, mit játszik. Ha valami agyatlan lövöldözős hülyeséget (amiben más nincs is), biztos jobban aggódnék, mintha valami logikai vagy másokkal csapatban együttműködős játék lenne.
okt. 10. 23:44
 68/103 anonim ***** válasza:
0%
67-es, "agyatlan lövöldözős játék" nem nagyon van. Minden játéknak van története, játékmechanikája. Ha valóban olyan agyatlan, nem sokáig játszik vele bárki is. A legtöbb lövöldözős egyébként pont az általad leírt "másokkal csapatban együttműködős", mint pl. a Call of Duty.
okt. 11. 00:06
 69/103 anonim ***** válasza:
30%

"A telefon hívást nem veszi fel, mert akkor azt mondja, hogy nem szeret videóhívásozni, tökre nem értem. "

Miért kell állandóan videóhívast csinálni? Ha nem szereti hívd fel video nélkül.

Nem mintha ideális lenne a helyzet, de ha nálatok lakna akkor még hétközben is játszana. Így csak hétvégén játszik.

Jo lenne családi programot csinálnotk hétvégén. Ha nem tudtok akkor valamilyen szintem érthető hogy ő ezzel üti el az időt. Mert valljuk be egy falu elég ingerszegény környezet.

okt. 11. 05:11
 70/103 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem a 66-os kommentelőt felesleges figyelembe venni, túlgondolja nagyon, láthatóan mentálisan sincs rendben.

Kérdező, te miért hagyod ezt neki amúgy, ezt nem írtad le? Miért nem szabsz határt?

Oké, hogy pihennie kell, de azèrt ne már...azért csinálja, mert mdgtehti.

okt. 11. 05:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!