Miért csinálja ezt a 14 éves fiam?
50, 51: Ti ugye égni jártok ide? Tessék, az Aacheni Egyetem kutatása a gamer kultúra és a sikeres karrierek összefüggéséről.
Korrelációs analízis a videojátékokkal töltött idő és a való életbeli képességek fejlődése között:
Ha pedig túlságosan bonyolult számotokra a tudományos dolgozatok elolvasása, itt van összefoglalva közérthetőbb nyelven (azoknak, akik "normális" életet éltek, ugyebár):
Akkor most jön az a rész, hogy bocsánatot kértek. Vagy még van valami fantasztikus elmélet a nagyon normális fejetekben, amit feltétlenül elő szeretnétek adni? Hozzatok forrásokat, vagy ha nincs, készítsetek ki poroltót.
Ez pedig ugyan előfizetős, de számos hivatkozást találtok rá, ha tudjátok, hogy kell használni a Google-t (nem tudom, volt-e időtök ilyen bonyolult dolgokkal ismerkedni a hatalmas barátkozás és hobbizás közepette). Ez a kutatást azt mutatta ki, hogy a kompetitív videojátékok igen erős motiváló erők a STEM területek felé orientálódásban.
Legközelebb hozzatok ti is forrásokat. Sokat segít a tévképzeteitek legyőzésében!
"Miért csinálja ezt a 14 éves fiam?"
Mert van Xboxa, ami nem a bokorban termett, nem is ő dolgozott meg érte, hanem tőletek kapta, odaadtátok mindenféle kontroll és szabály nélkül, most meg csodálkozol nagy kerek szemekkel, hogy függő lett. Gratulálok. A válasz: Azért csinálja, mert te szülőként hagyod.
"Az egész nap gép előtt lógó gyerekek elenyésző részének lesz ez a hivatása, szóval erre hivatkozni elég mély sötétségre vall :D"
A verselemzés és pitagorasz tétel magolás is elenyésző embernek lesz hivatása, mégis erőltetik.
53-asnak piros lap és boomer szégyentábla. Következő órára dolgozatot írsz magadról "Miért vagyok egy ostoba, kontrollmániás, begyepesedett majom" címmel.
54-esnek piros pont.
Hozzátenném, hogy általában pont azok szoktak kezüket tördelve, hisztériázva aggódni hogy "folyton számítógépezik a gyerek", akiket egy jól képzett utászraj sem tudna elrobbantani a naponta nyolc órán át bámult tévéje elől.
Hogy-hogy nem érted?
Ilyennek kell lenni egy normális felnövésben levő 14 éves kamasznak.
Önállósodna, de te nem hagyod.
"Ilyennek kell lenni egy normális felnövésben levő 14 éves kamasznak."
Gepfüggőnek, akinek még az ebédet is az anyja viszi be a szobába? Önállósodna, de azért ki kell szolgálni 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!