Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt a 14 éves...

Miért csinálja ezt a 14 éves fiam?

Figyelt kérdés
Hétköznap a nagyszülőknél van, mert különben 4-kor kéne kelnie. Péntek délután a párom haza hozza, és mást nem csinál, mint egész hétvégén xboxozik. Amint hazaér, hugit megpuszilgatja, be szalad a szobájába, bezárja magát, és játszik reggeltől estig. Mikor rá szólok, azt mondja, hogy neki is kijár egy kis pihenés, stb... Amikor hazaér a mamáékhoz nem ír, hogy megérkezett, mondván: nem vagyok kisgyerek, nem fogok elveszni. A telefon hívást nem veszi fel, mert akkor azt mondja, hogy nem szeret videóhívásozni, tökre nem értem. Szerintetek?

okt. 9. 22:33
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/103 anonim ***** válasza:
100%

De ha koliban lenne, akkor sincs otthon. És sok középiskolás van koliban. Akkor az ő szüleik sem biztosítanak struktúrát? Vagy akkor anyu menjen át cselédbe, mert a gyerek nem a sarki iskolába jár, hanem egy messzebbibe? A kérdező gyereke sem azért van a nagyinál, mert utálják otthon, hanem mert onnan van közel az az iskola ahová járni akart.

Aki nincs otthon (mindegy miért), az nyilván nem ül az asztalhoz, ettől még, amikor otthon van, akkor meg igen. Ezt a részt nem is értem.

Te játsszál nyugodtan szobalányt a gyerekeidnek, de törődj bele, hogy nem az az általános vagy akár a normális.

okt. 14. 13:40
 92/103 anonim ***** válasza:
Kérdező, miért nem válaszolsz arra, hogy te ezt miért hagyod, hogy gepezzen egész hétvègén meg ott egyen a játék elött?
okt. 14. 13:57
 93/103 anonim ***** válasza:
Én számítógépeztem is, de nem ez tette ki a szabadidőmet. 6 évesen jártam a lakótelepet, unkert építettem, katlalátunk mindíg valami játékot, felfedeztem a környéket, haverokkal lógtam. És tényleg fejleszti az internet a tudást, de azt is tudom, milyen amikor az embernek emlékei vannak, és boldog életet él. (17F)
okt. 14. 20:16
 94/103 anonim ***** válasza:

91: "És sok középiskolás van koliban. Akkor az ő szüleik sem biztosítanak struktúrát?"

Az attól függ. A legtöbb esetben valószínűleg nem. Amennyiben a gyerek saját akaratából van koliban, akkor a struktúra biztosítva van, csak a gyerek érzi magát elég érettnek, hogy ne éljen vele és önállóbb legyen.

okt. 15. 15:19
 95/103 anonim ***** válasza:
0%
93-as, 17 évesen te még semmiről sem beszélhetsz múlt időben. Ha ebben a korban már nem "számítógépezel", akkor te maximum néha játszottál a géppel, és semmi több. Nem az a kategória vagy, ami a kérdező fia, vagy mások, akik a gépet választották, és így lettek boldogok.
okt. 15. 15:27
 96/103 anonim ***** válasza:
#94: azért elég sokszor nem választás kérdése a koli. És ott szigorúbb szabályok vannak, mint a legtöbb családban. Érettségiző 18(+) éves nagy lovaknak is, nemhogy pisis 14 éves kilencedikeseknek. Ha az nem struktúra, elképzelni sem tudom, mit értesz alatta.
okt. 15. 17:45
 97/103 anonim ***** válasza:
96: A szülő feladata a struktúra biztosítása. Ha kollégiumba KELL mennie a gyereknek, akkor a struktúrát a kollégium biztosítja, NEM a szülő. Ill. a kérdező esetében a nagyszülők vannak a kollégium helyett. Az amit valaki említ, hogy aki otthon van az étkezzen az asztalnál az normál esetben korrekt lenne, de ha rendszerszinten 5 napig nem biztosítják a gyerek otthon lakását, akkor az már nem az otthona, és az egész étkezési- és egyéb elvárásrendszer hiteltelenné válik. Majdnem annyira, mint amikor apa leugrik egy cigiért és 20 év múlva tér vissza.
okt. 16. 20:56
 98/103 anonim ***** válasza:
Nem értek egyet. Már több, mint 10 éve elköltöztem otthonról, de ha hazamegyek egy-egy hétvégére, nem okoz gondot újra betartani a "házirendet", a szabályok pedig nem változtak tinikorom óta (azt kivéve, hogy már nincs lámpaoltás 10-kor, csak csendesebben kell lenni, miután a szüleim lefeküdtek. De az meg magától értetődő.)
okt. 16. 22:15
 99/103 anonim ***** válasza:
98: Megint csak az a lényeges különbség, hogy ha te hazamész, szabad akaratodból teszed. A gyereket pakolgatják akarata ellenére egyik helyről a másikra. Nem korrekt kétféle alkalmazkodást elvárni, ha kényszerből történik.
okt. 17. 20:24
 100/103 anonim ***** válasza:

A gyerek valószínűleg szabad akaratából ment messzi iskolába. Hálás lehet, hogy van lehetősége családtagnál lakni, nem három-öt idegennel kell osztoznia egy szobán. Alkalmazkodni meg muszáj, ha tetszik, ha nem, illetve utóbbi esetben ki lehet költözni egy lakatlan szigetre, ott garantáltan nem lesz más, aki szabályokat hoz.

Túl van ez már tárgyalva.

okt. 17. 20:34
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!