Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt a 14 éves...

Miért csinálja ezt a 14 éves fiam?

Figyelt kérdés
Hétköznap a nagyszülőknél van, mert különben 4-kor kéne kelnie. Péntek délután a párom haza hozza, és mást nem csinál, mint egész hétvégén xboxozik. Amint hazaér, hugit megpuszilgatja, be szalad a szobájába, bezárja magát, és játszik reggeltől estig. Mikor rá szólok, azt mondja, hogy neki is kijár egy kis pihenés, stb... Amikor hazaér a mamáékhoz nem ír, hogy megérkezett, mondván: nem vagyok kisgyerek, nem fogok elveszni. A telefon hívást nem veszi fel, mert akkor azt mondja, hogy nem szeret videóhívásozni, tökre nem értem. Szerintetek?

okt. 9. 22:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/103 anonim ***** válasza:
55%

"Tipikus féleszű vagy, aki csak abszolútumokban tud gondolkodni. Ami nem A, az okvetlenül B"

Mondod ezt te, aki szerint csak az a két véglet van, hogy gépfüggőség vagy füstös kocsmában való csajvadászat sportbunkóként :D

Tudod, mint írod magad is, van középút. A kérdésben szereplő 14 éves viszomt nem azon jár, hanem az egyik végleten. Te sem azon jártál.

Mi igen, és jé, van jó munkank, otthonunk, szép családunk. Meg tök jó emlékeink a fiatal korunkról barátokkal, hobbikkal, élményekkel, nem csak a GTA meg WOW jut eszünkbe, mint sokaknak, akik még 30 évesen is ezt tolják, mert semmi életük nincs a gépen kívül

okt. 10. 13:17
 42/103 anonim ***** válasza:

Igen? Na, akkor olvasd el szépen az amerikai National Institutes of Health kutatását.

[link]

A videojátékokkal játszó gyermekek magasabb pontszámmal teljesítenek minden kognitív teszten. Hoppá. Aztán:

[link]

Egy hivatalos, az Egyesült Államok kormánya által elismert tudományos kutatás a videojátékokban elért teljesítmény és az intelligencia összefüggéséről. Ez is megállapítja, hogy közvetlen összefüggés van az intelligencia és a játékok között.

Akarsz még ilyeneket, vagy jobban szereted a saját tudatlan károgásodat? Mesélj már róla, te mivel töltötted a tizenéves korodat a hallatlan intelligenciáddal!

okt. 10. 13:20
 43/103 anonim ***** válasza:
41-es, azt akartad mondani, hogy te bezzeg jobb ember vagy másoknál, ugye? Mert nekik más élményeik voltak vagy vannak. És még mit nem szabad csinálnom, hogy úgymond "életem" legyen, mint neked, ó, Mester?
okt. 10. 13:23
 44/103 anonim ***** válasza:
39%
Sokat ér az állítólagos intelligenciájával, ha gép előtt cseszi el az életét 😅 Azért érdemes intelligensnek lenni, hogy wowozzon az ember, sokat ad hozza az egyénhez, élethez, társadalomhoz :D
okt. 10. 13:25
 45/103 anonim ***** válasza:

"te bezzeg jobb ember vagy másoknál, ugye? Mert nekik más élményeik voltak vagy vannak."

Nem írtam, hogy jobb vagyok, lehet, hogy gépezés helyett olvasnod kellett volna, hogy a szövegértelmezesed is hozzáfejlődjön a magas intelligencia szintedhez.

De persze, természetesen egészséges, normális mentalitásu emberként semmilyen szintű végletességet nem tartok jónak. Azt sem, hogy egy 14 évesnek annyira nincs élete, hogy semmi nem érdekli a gépezésen kívül, semmi mást nem csinál, ezért szinte kár élni is.

Ez a véleményem, a kérdező meg vélemémyt írt. Ha nem tetszik neked, a te dolgod, attól még nekem jogom van így gondolni. Persze, én felelős, értelmes szülőként írtam erről, akinek hobbikban, élményekben, barátokbam gazdag fiatalsága volt, és nem a témában elfogult antiszociális exfüggőként, aki személyes sértésnek veszi, ha kritizálják, ahogy élt.

okt. 10. 13:30
 46/103 anonim ***** válasza:
0%

44-es, még mindig olyasmiről ugatsz, amiről fingod sincs. Nem cseszi el az életét. Éppenséggel sokkal gazdagabb és érdekesebb életet él, mint amit rá akarsz kényszeríteni. A WoW egyébként már vagy tizenöt éve nem tényező, bár létezni még létezik.

45-ös, ezek szerint annyira ostoba vagy, hogy nem tudod értelmezni a saját soraidat? De, te pontosan azzal hencegsz, hogy milyen helyesen élted az életed, és mennyivel több vagy, mint azok, akik szerinted nem. Most éppen azt fejtegeted, hogy aki nem olyan mint te, az tuti beteg, bajban van, meg kell menteni. Lehet, hogy ez a véleményed, de nekem meg az, hogy dugulj el, és készülj a holnapi munkanapodra a szalag mellett, ahová a "hobbikban és barátokban gazdag" fiatalkoroddal eljutottál.

Ja, és hogy te is kapj valami tudományos háttéranyagot (amit valószínűleg nem fogsz tudni elolvasni, mert angolul megtanulni biztos nem volt időd a hatalmas hobbizás meg barátozás közepette):

[link]

Ez itt egy kutatás a gamerek szociális kapcsolatairól. A megállapítás az, hogy a gamereknek sokkal kiterjedtebb és sokszínűbb baráti és ismerősi köre van, mint a magadfajta "helyesen élő" beképzelteknek. Már csak azért is, mert akármelyik game lobby-ban összefutnak emberekkel a világ minden tájáról, és beszélgetnek velük. Te meg maximum a helyi kocsmában söröztél a Bélával meg a Sanyival a meccs után.

okt. 10. 13:38
 47/103 anonim ***** válasza:
76%

46, te miért úgy írod a kommentjeidet, mintha ismernél, miközben nagyon jól tudod, hogy nem tudsz rólam semmit?

Vállalkozó vagyok speciel, nem szalagmunkás 😆 Értem én, hogy neked könnyebb azt hinni az emberekről, hogy aki nem gépezéssel töltötte el a fiatalságát, annak most biztos sokkal rosszabb, mint neked, de a lelked mélyén te is tudod, hogy ez nem így van. Látom, van egy ilyen bizonyítási vágyad, milyen f*sza ember lettél a gepezés miatt, csak sajnos szerintem ezt rajtad kívül senki nem hiszi el.

okt. 10. 13:42
 48/103 anonim ***** válasza:
0%
47-es, ne játszd magad, nem vagy te távolban trónoló, kiismerhetetlen sziklafennsík. Nagyon szépen előadtad, kiféle-miféle vagy, amikor elhencegtél a korlátolt életmódoddal, és deklaráltad, hogy márpedig mindenkinek így kell élnie, különben rosszul csinálja. Látod, most is ezzel jössz, hogy nekem biztos rossz, mert "gépezéssel töltöttem a fiatalkorom". Mondtam már, hogy vezető programozó vagyok Németországban, és ezt a számítógépeknek köszönhetem. Szóval igen, fasza ember vagyok. Nálad sokkal komolyabb vállalkozásnál vagyok technológiai kulcsember. (Fentebb írtam, hogy egy nagy nehézipari cég az, Frankfurtban.) Ha hallgattam volna azokra, akik szerint "menjek ki a jó levegőre", most ugyanúgy bukdácsolnék-szerencsétlenkednék az életben, próbálva egyről a kettőre jutni, mint mondjuk a nővérem, aki szintén azt hitte, ő lesz a jani, mert végigbulikázza a fiatalkorát.
okt. 10. 13:47
 49/103 anonim ***** válasza:

Sikeres és tündökletes vállalkozónk kedvéért itt van még némi tudományos tényanyag, bár az előzőt is nagyvonalúan figyelmen kívül hagyta, hogy a hallatlan sikereivel próbáljon villogni:

[link]

Továbbá felhívnám a figyelmet az "e-sport" fogalmára. Azaz videojáték, versenyszerűen. Sok milliárd dolláros iparág. Számos egyetem sportösztöndíjakat is fenntart e-sportolók számára. Tudod, ők azok a buta gyerekek, akiknek nincs életük, és számítógépeznek egész nap. Biztosan az egyetemek is hülyék.

[link]

[link]

[link]

etc.

Most jön az a rész, hogy belátod, mennyire hülye vagy az egészhez, és leforrázva elkullogsz. Majd a barátaid megvigasztalnak hobbizás közben, a vállalkozásod irodában.

okt. 10. 13:54
 50/103 anonim ***** válasza:
Hiszen minden gepező kamaszból informatikus lesz 🤣🤣🤣
okt. 10. 14:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!