Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt a 14 éves...

Miért csinálja ezt a 14 éves fiam?

Figyelt kérdés
Hétköznap a nagyszülőknél van, mert különben 4-kor kéne kelnie. Péntek délután a párom haza hozza, és mást nem csinál, mint egész hétvégén xboxozik. Amint hazaér, hugit megpuszilgatja, be szalad a szobájába, bezárja magát, és játszik reggeltől estig. Mikor rá szólok, azt mondja, hogy neki is kijár egy kis pihenés, stb... Amikor hazaér a mamáékhoz nem ír, hogy megérkezett, mondván: nem vagyok kisgyerek, nem fogok elveszni. A telefon hívást nem veszi fel, mert akkor azt mondja, hogy nem szeret videóhívásozni, tökre nem értem. Szerintetek?

okt. 9. 22:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/103 anonim ***** válasza:
89%

Teljesen kiesik a családi életetekből.

Ez nem merült fel?

És a nagyszülőknél mivel üti el az időt?

Ott nem ül a számítógép előtt?

Kivel beszéli meg a problémáit?

Ki követi a mindennapjait?

A lelki gondjait?

Nem érzed, hogy hol és mit rontottatok el?

okt. 9. 22:36
 2/103 anonim ***** válasza:
85%
Szóval lepasszoltátok a nagyszülőkhöz és csodálkoztok, hogy nem akar/nem tud veletek kontaktot létesíteni...
okt. 9. 22:37
 3/103 anonim ***** válasza:
76%

Kik a barátai?

Milyen oldalakon regisztrált?

Biztos, hogy csak játszik?

Semmit nem tudsz a gyerekedről, és azért nem csak ő a hibás.

okt. 9. 22:37
 4/103 anonim ***** válasza:
80%

Én is ezt csinálnám, ha a nagyiéknál kellene laknom a saját szüleim helyett.

Valamit ti itt nagyon elkúrtatok.

okt. 9. 22:41
 5/103 anonim ***** válasza:
91%
#3 Szerinted tudják? Elvan mamiéknál hétköznap, addig sincs vele gond. De azért hétvégén kéne játszania a nagy családosdit.
okt. 9. 22:45
 6/103 A kérdező kommentje:

1:most van középsuliba, tudtommal nincsenek barátai

2:igen játszik, egy párszor be mentem hozzá hogy vigyek neki valami kaját, mert szinte csak akkor jön ki a szobából ha vécére megy

Mondom hogy csak hétköznap van a mamánál, mert akkor nem kell 4-kor kelnie, hogy be érjen az iskolába

okt. 9. 22:48
 7/103 anonim ***** válasza:
90%
Az nagyon aggasztó ha nincsenek barátai. Egy pokol a suli barátok nélkül. Én ezzel valami kezdenék, mert sokat fog sérülni emiatt az évek alatt. Az sem hiszem, hogy segít, hogy lényegében kettős életet kell élnie. Nektek kényelmes de neki gondolhatod milyen jó elszakadni a megszokott életétől.
okt. 9. 22:56
 8/103 anonim ***** válasza:
37%

Elnézést, milyen évet írunk? 1982? 1990? Azt hittem, az a generáció, amelyik értetlenül áll a videojátékok előtt, már rég kihalt.

Azért játszik, mert élvezi, leköti. Ott vannak a barátai, jól szórakozik velük, ez a hobbija. Megdöbbennél, ha értenéd, milyen fontos személyiségformáló élményeken megy át éppen! A család eközben mit csinál? Gondolom, meghatároz neki egy csomó feladatot és kötöttséget, előírja az időpontokat, elrendeli a megjelenését a családi eseményeken, és nem is érdekli, ki ő, mi jár a fejében, mit szeret és mit szeretne. Ha nem így lenne, akkor többet interaktálna veletek. Nem hiszed? Akkor mondd meg gyorsan, minek örülne karácsonyra. Nem, nem azt kértem, hogy mondj valamit, aminek egy 14 éves fiú általában örülne, hanem aminek _ő_ örülne, ami _neki_ szól. Nem fogsz tudni ilyet mondani, mert nem érted.

Azt javaslom, vegyetek még egy XBoxot, és nőjetek fel a feladathoz. Továbbá azt, hogy a húgára sokkal inkább figyeljetek oda. A kissrác kezd önálló lenni, a húga előtt viszont nincs semmi, ami érdekelné. Ha vele is olyan szinten foglalkozol, mint a fiaddal, akkor pár éven belül egy újabb üresfejű, Instagramot pörgető buta liba lesz, személyiség nélkül. Aztán majd felcsinálják, otthagyják, és tördelheted a kezed, hogy ez hogy történhetett.

Jaj-juj, most megsértődtél, ugye? Hogy írhat egy vadidegen ilyet a te kis angyalkádra? Úgy, hogy már milló kis angyalkát láttam pont így lecsúszni. Miközben a szülők azzal voltak elfoglalva, hogy a fiútestvérét betörjék, leszabályozzák, a kis hercegnő mindenféle kontroll nélkül maradt.

okt. 9. 22:56
 9/103 anonim ***** válasza:
29%
7-es, nyugi, vannak barátai, csak nem azok a kis csírák, akik az iskolában bégetnek körülötte. Valószínűleg bunkókkal van körülvéve, és nem kíváncsi rájuk. Az igazi barátai a képernyőn vannak. Vagy máshol.
okt. 9. 22:58
 10/103 anonim ***** válasza:
70%
#8: Te beteg vagy. Hogy jutsz el két gondolattól egy kislánnyal kapcsolatban oda, hogy szexelnek vele? Vagy csak alapból megveted a nőket?
okt. 9. 23:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!