Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyermeket várok, de még így...

Gyermeket várok, de még így is kölcsönkérnek a szüleim. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

kicsit lehet kiakadva írom a kérdésem, nagyon érzékenyen érint a téma, mert a párom is folyton megelégeli, azt, hogy mindig ki kell őket segíteni. Nem nagy összegek, de kellemetlen, mert a pénz mellett segítünk sokszor étellel, gyümölccsel + minden mással...

A pénz egyértelműen cigarettára és alkoholra megy el.

Legutóbbi eset ez volt:

Pénteken kértek 5 ezer ft-ot, szó nélkül adtam.

Szombaton a babának vettünk néhány ruhát, amit meséltem boldogan, mire anyukám azt mondta, hogy ők is vesznek majd neki, csak most nem úgy állnak anyagilag. Majd ismerőstől részletre megvettek egy kanapé ágyat (ami tök felesleges).

Állandóan emlegeti, hogy mivel a születésnapomra én semmit nem kaptam tőlük (- nyár közepén volt-) majd azt is bepótolják. Mindig mondom, hogy már nem kell..., akkor jól esett volna egy szelet sütemény vagy egy képeslap. Vagy bármi apróság...

A legszörnyűbb, hogy 2 naponta részegek, tehát üveg borokat vásárolnak, utána elfogy az utolsó forint és jók vagyunk. Pedig hamarosan érkezik az unokájuk is...

Én eddig ezeken nem akadtam fenn, de most vagy a hormonok, vagy hogy a párom ki van bukva rajtuk ez kinyitotta a szemem és nagyon elkeserít.

Mi a véleményetek? Más is van ilyen helyzetben a szüleivel?

31/N

szept. 27. 10:10
1 2 3 4 5 6 7
 61/63 anonim ***** válasza:
58%

56.

Nem forgatja ki senki a szavad, csak ilyen családi háttérrel és ennyi ésszel, amiről itt folyamatosan tanúbizonyságot teszel, hihetelen, hogy önálló egzisztenciát elérni képes vagy.

szept. 30. 08:00
 62/63 anonim válasza:
23%

Kérdező ne is foglalkozz a válaszadókkal, a 61 es is, a 62 es is süt róla, hogy buta sz.rr megmondó ember, és még irigy is arra amit ilyen háttérrel elérhettél. Egyikőjük sem tudja mit él át az ember, ha alkoholista családban nevelkedik, aztán ők ítélkeznek... Nyomorékok.

Én is nehezen, de nemet mondtam ilyen kérésekre. Étel-ital van nálunk. Muszáj valahogy megállítani, mert tönkremegy benne az ember. Megértem az érzelmeid. Mások is, sőt sokan vannak így. :( Kitartást!

A többi mocskoló meg szégyellheti magát, egy kiéhezett kis patkánynak tűntök innen. Semmi másnak.

szept. 30. 09:27
 63/63 anonim ***** válasza:
83%

62.

Pont én írtam, hogy én és a férjem is ilyen családból jövünk.

Mindenünk megvan, ami egy jó élethez kell, de rengeteg güri van mögötte.

Aki képes kimászni egy ilyen lehúzó környezetből, annak több esze kellene hogy legyen.

Tehát ez vagy kamu, vagy a kérdező ostoba az élethez, de akkor hogy vitte sokra?

Kérdések tömege.

szept. 30. 19:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!