Gyermeket várok, de még így is kölcsönkérnek a szüleim. Mit tegyek?
Sziasztok,
kicsit lehet kiakadva írom a kérdésem, nagyon érzékenyen érint a téma, mert a párom is folyton megelégeli, azt, hogy mindig ki kell őket segíteni. Nem nagy összegek, de kellemetlen, mert a pénz mellett segítünk sokszor étellel, gyümölccsel + minden mással...
A pénz egyértelműen cigarettára és alkoholra megy el.
Legutóbbi eset ez volt:
Pénteken kértek 5 ezer ft-ot, szó nélkül adtam.
Szombaton a babának vettünk néhány ruhát, amit meséltem boldogan, mire anyukám azt mondta, hogy ők is vesznek majd neki, csak most nem úgy állnak anyagilag. Majd ismerőstől részletre megvettek egy kanapé ágyat (ami tök felesleges).
Állandóan emlegeti, hogy mivel a születésnapomra én semmit nem kaptam tőlük (- nyár közepén volt-) majd azt is bepótolják. Mindig mondom, hogy már nem kell..., akkor jól esett volna egy szelet sütemény vagy egy képeslap. Vagy bármi apróság...
A legszörnyűbb, hogy 2 naponta részegek, tehát üveg borokat vásárolnak, utána elfogy az utolsó forint és jók vagyunk. Pedig hamarosan érkezik az unokájuk is...
Én eddig ezeken nem akadtam fenn, de most vagy a hormonok, vagy hogy a párom ki van bukva rajtuk ez kinyitotta a szemem és nagyon elkeserít.
Mi a véleményetek? Más is van ilyen helyzetben a szüleivel?
31/N
"De ha nem segít nekik anyagilag, akkor az apja el fog menni uzsoráshoz, vagy aláír valami hülyeséget a bankban, és az utána pont ugyanúgy a mi gondunk lesz."
Miért lenne a ti problémátok?
51, ha hiszed, ha nem… így volt :) ugyan nem egyből, de hasonlóan.
Kellett hozzá valamennyi szerencse is… tudom itt kiforgatják az ember szavát és azt hiszik nyertem a lottón😅 vagy hogy jó helyre házasodtam.
Meg mégegyszer mondom, kis részletet emeltem ki az életemből, de valaki itt emlegeti, hogy a férjem és a közös kassza, saját autó, lakás, ház… meg, hogy soha nem mondtam még nemet senkinek és a pénztárcám nyitva van bárkinek… 😅
Nagyon sok a rosszindulatú “eszeske”. :)
Ja meg, hogy költsem a pénzem pszichológusra 😅 honnan tudod, hogy amúgy nem járok? Vagy esetleg én magam nem vagyok e az? :D
Több kommentet nem olvasok, mert ömlik a mocsok a legtöbből, az értelmesebbik felének köszönöm, hogy leírta a tapasztalatait. :)
57.
1. Ha pszichológushoz jársz, akkor keress másikat, mert ha mi józan ésszel és sajnos hasonló háttérrel elmondjuk mit kellene tenned, a szakember meg nem, akkor az egy kontár.
2. Ha te vagy pszichológus, akkor meg pályát tévesztettél, mert neked kellene leghamarabb felismerned anyádék primitív játszmáját.
Azért egy pszichológus okos ám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!