Gyermeket várok, de még így is kölcsönkérnek a szüleim. Mit tegyek?
Sziasztok,
kicsit lehet kiakadva írom a kérdésem, nagyon érzékenyen érint a téma, mert a párom is folyton megelégeli, azt, hogy mindig ki kell őket segíteni. Nem nagy összegek, de kellemetlen, mert a pénz mellett segítünk sokszor étellel, gyümölccsel + minden mással...
A pénz egyértelműen cigarettára és alkoholra megy el.
Legutóbbi eset ez volt:
Pénteken kértek 5 ezer ft-ot, szó nélkül adtam.
Szombaton a babának vettünk néhány ruhát, amit meséltem boldogan, mire anyukám azt mondta, hogy ők is vesznek majd neki, csak most nem úgy állnak anyagilag. Majd ismerőstől részletre megvettek egy kanapé ágyat (ami tök felesleges).
Állandóan emlegeti, hogy mivel a születésnapomra én semmit nem kaptam tőlük (- nyár közepén volt-) majd azt is bepótolják. Mindig mondom, hogy már nem kell..., akkor jól esett volna egy szelet sütemény vagy egy képeslap. Vagy bármi apróság...
A legszörnyűbb, hogy 2 naponta részegek, tehát üveg borokat vásárolnak, utána elfogy az utolsó forint és jók vagyunk. Pedig hamarosan érkezik az unokájuk is...
Én eddig ezeken nem akadtam fenn, de most vagy a hormonok, vagy hogy a párom ki van bukva rajtuk ez kinyitotta a szemem és nagyon elkeserít.
Mi a véleményetek? Más is van ilyen helyzetben a szüleivel?
31/N
Mit tegyél?
Ne adj kölcsön mert nektek sincs és kész.
Kérdező, hiába sértődsz meg azon, hogy többen butának titulálnak, sajnos leirásod alapján tényleg az vagy, pláne, mert magadtól nem jut eszedbe, hogy kezeld ezt a helyzrtet, holott egyértelmű.
Az a baj, hogy sajnos a "magadfajtak" maximum abból értenek, ha így szólnak hozzájuk. De azért kíváncsi vsgyok, ha holnap anyád szól, hogy nincs mit enni, kéne egy tizes és elkezd sírni, mit mondasz.
:'( Én ugyanezt tettem, azota nem láttam őket 😔
24, nem élünk együtt szerencsére már sok sok éve. Sajna ezt nem bírtam nézni… amíg otthon laktam rosszabb volt, mert többet kértek.
Van 2 testvérem. Velük is eljátsszák ezt.
27, A magamfajták hidd el, hogy ebből nem tanulnak, amit itt másoknak mondanak Rám, mert egy kis részletet emeltem ki, amire tapasztalatot vártam… pl amit a 23 as és 25 ös leírt. Meg sem sértődtem, csak furcsállom. Az, hogy mit gondolsz ezek alapján rólam, az a Te ügyed. Vagy bárki másé Magamtól is eszembe jut, hogy ne támogassam így őket, de van akihez a lényeg eljutott és kaptam ítéletmentes választ is.
Dehogy jutott eszedbe. Hát te mahad írtad, hogy pénteken kértek megint és szó nélkül adtál.
Akinek eszébe jut, hogy talán nem kene pénzelni a szülei alkoholizmusát, az miért ad szó nelkül? Ha eszedbe jutott már, miért nem lepted még meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!