Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyermeket várok, de még így...

Gyermeket várok, de még így is kölcsönkérnek a szüleim. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

kicsit lehet kiakadva írom a kérdésem, nagyon érzékenyen érint a téma, mert a párom is folyton megelégeli, azt, hogy mindig ki kell őket segíteni. Nem nagy összegek, de kellemetlen, mert a pénz mellett segítünk sokszor étellel, gyümölccsel + minden mással...

A pénz egyértelműen cigarettára és alkoholra megy el.

Legutóbbi eset ez volt:

Pénteken kértek 5 ezer ft-ot, szó nélkül adtam.

Szombaton a babának vettünk néhány ruhát, amit meséltem boldogan, mire anyukám azt mondta, hogy ők is vesznek majd neki, csak most nem úgy állnak anyagilag. Majd ismerőstől részletre megvettek egy kanapé ágyat (ami tök felesleges).

Állandóan emlegeti, hogy mivel a születésnapomra én semmit nem kaptam tőlük (- nyár közepén volt-) majd azt is bepótolják. Mindig mondom, hogy már nem kell..., akkor jól esett volna egy szelet sütemény vagy egy képeslap. Vagy bármi apróság...

A legszörnyűbb, hogy 2 naponta részegek, tehát üveg borokat vásárolnak, utána elfogy az utolsó forint és jók vagyunk. Pedig hamarosan érkezik az unokájuk is...

Én eddig ezeken nem akadtam fenn, de most vagy a hormonok, vagy hogy a párom ki van bukva rajtuk ez kinyitotta a szemem és nagyon elkeserít.

Mi a véleményetek? Más is van ilyen helyzetben a szüleivel?

31/N

szept. 27. 10:10
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
89%
Ne haragudj, de mit vársz tőlük? Alkoholistát pénzelsz... Ne adj nekik pénzt és ételt se. Akkor kénytelenek lesznek dolgozni és józanodni. Ezzel csak ártasz nekik. Hagyod, hogy érzelmileg zsaroljanak és várod a csodát. A gyerekedtől veszed el amit nekik adsz. Döntsd el mi fontosabb. A jövő és a gyereked jövője, vagy a szüleid akik tönkre teszik az életed. Érten, hogy a szüleid, de közben mégsem. A szülő nem a vértől lesz szülő! Nekik támogatniuk kellene most titeket, babaholmikkal, szeretettel. Helyette feszkó feszkó hátán. Tönkre megy a kapcsolatod a pároddal és az életed plusz a gyerek élete is mert így végül lehet csonka család lesztek. Gondolj a gyerekedre könyörgöm! A világ legnagyobb felelőssége a gyerek vállalás! Felelősséget kell vállalnod! Ennek ellenére te felelőtlen módon az alkoholista szüleid támogatod akiknek semmi jövőjük és a gyerekednek trauma lesz őket ismerni is! Ne tedd tönkre a családod!
szept. 27. 17:23
 42/63 NTBS ***** válasza:
100%

Innentől kezdve ne adj.

És beszéld át velük, hogy mit szeretnél hosszabb távon velük.

Ahogy élnek az rossz példa egy gyerek számára.

szept. 27. 17:55
 43/63 anonim ***** válasza:
83%
Sajnos nem fogsz terápia nélkül eljutni oda, hogy ne adj. Igazuk van azoknak is, akik nyersen fogalamztak, csak nem olyan alpári stílusban kellet volna, ahogy tették. Sajnos téged elég nagy burokban nevelhettek és ebből a burokból nem sikerült kitörnöd érzelmileg. Jobb később, mint soha, és teveled most a később történik, hogy a férjed által rájöttél arra, hogy függetlenedned kell tőlük és nem szabad támogatni az alkoholizmusukat. Támaszkodj a férjedre, várjátok a gyereketeket, kérd szakember segítségét, mert szerintem most csak a felszínt sikerült megkapargatnod. Az érzelmi zsarolás nagyon romboló és nem kéne továbbadnod a gyerekednek.
szept. 27. 19:10
 44/63 anonim ***** válasza:
19%

Mit kellett volna tenni? Addig eszetekbe sem jutni szaporodni, amíg a léhűtő anyádékat tömöd... Ha ilyen tátott szájú palim lenne, biztos eszembe nem jutna vele, nem, hogy gyereket vállalni vele, még összeköltözni sem, úgyhogy csókold meg a párod püspök falatjait a legközelebbi főtéren, hogy van akkora balek, hogy nem hajított még ki egy szál hálóingben éccaka, még az állapotosságod előtt, mert megérdemelted volna...

Meg ha már eddig nem tetted, azonnal eltakarodni egy pszichológushoz, mert a gyerek is meg fogja szívni, ha lenyomjátok a torkán a ti terheltségeteket... Ha nem mész, ide ne gyere nekem panaszkodni, hogy miért van a gyerekednek mindenféle pszichés baja, mert ha nem dolgozod fel a saját szarodat, te is hozzájárulsz ahhoz, hogy majd a mentálhigiénéje menjen a kukába, ahogy van... Egyébként XXI. század van, ha használsz gyakorit, nem vagy luditta, aki tudatosan kerülje a modern technológiát és ne használjon netet, így tetszik, nem tetszik, nincs mentséged, hogy miért szarsz bele a mentális egészségedbe, ráadásul úgy, hogy még gyereket is vársz... Bakker 31 éves vagy, nem 30-35 évesen jött az internet az életedbe először, hogy ne tudd megtanulni normálisan kiaknázni, mert éppen most vagy 50 éves kor felett...

szept. 27. 20:31
 45/63 A kérdező kommentje:

Jesszus :D nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat, nagyon jókat is olvastam, és van amin elgondolkodtam.

Azoknak is köszönöm azért, akik azt írták szégyelljem magam, meg örüljek, hogy nem dob ki a párom éjszaka egy hálóingbe, amiért a közös kasszánkból veszek ki pénzt, hogy valakinek a szenvedélyeit támogassam és, hogy ide ne merjek jönni, ha pszichésen beteg gyermekem lesz. :D Erre írtam azt, hogy egy részletet emeltem ki az életemből, de minden meg lett határozva. Szó sincs ilyenekről amik egy- kettő írt, már ha szeretnék tudni.

De ezeknek a válaszadóknak csak egy kis nyugalmat kívánok, mert itt próbálgatják a feszkót levezetni. A nyugalomhoz az talán hozzásegít, ha elmondom, hogy saját magam egyedül megteremtettem egy egzisztenciát, engem nem dobnak ki az utcára az biztos. Szégyellni sem fogom magam, amiért nem egy robot vagyok, vagy tökéletes ember és gyermeket várva a gyakorin kérdezek meg névtelenül ilyet. :)

Csak szerettem volna tudni, hogy másnak is vannak e ilyesmi problémái, miket hogyan élt meg, hogyan tudott nemet mondani a szüleinek, akik függők. :) Vannak akik a kérdésre is tudtak válaszolni. 👌🏻

szept. 28. 07:12
 46/63 anonim ***** válasza:
71%
A férjem van hasonló helyzetben, annyi, hogy pia nincs. Csak cigi, az viszont nyakló nélkül. Én nem várom el tőle, hogy megszakítsa a kapcsolatot. 80+osak a szülők, van érzelmi kötődés hozzájuk, az a probléma velük, hogy borzalmasan életképtelenek, semmit soha nem tudtak megoldani az életben, az anyja egy sérült ember ráadásul, csügg a gyerekein és gyűjtögető, nem lehet lépni a lakásban a szeméttől már. Én megértem, amiért nem tudja sorsukra hagyni őket. Pedig azt kellett volna már rég. Én sem örülök, hogy abból a pénzből bagóznak, amit a gyerekeknek kéne félretennünk, de ez van. Ez most a halálukig már csak rosszabb lesz. Igazából a férjemet sajnálom, mert neki a legrosszabb.
szept. 28. 07:49
 47/63 anonim ***** válasza:
26%
Kérdező, ha van egy felépített egzisztenciád-ami egy tök szép dolog-, a francért nincs benned annyi lelkierő, hogy ilyen léhűtő semmirekellőknek nemet mondj? Nem tellik több lelkierőbe, mint egzisztenciát felépíteni. Tényleg nem gondolsz arra, hogy a férjednek egyszer tele lesz evvel a mindene, pláne, hogy közös kasszával csinálod és ha nem egy olyan világi papucs, hogy azon belül is egy külön modellt képvisel, egyszer sor kerülhet egy elég durva kenyértörésre? Tényleg nem jut eszedbe, amit elfuserálsz anyádék pénzelésébe, azt költhetnéd egy pszichológusra is, aki pszichésen helyre rakna? Csak azért kérdem, mert amilyen az ország össz mentális állapota, én szívem szerint bevezetném, hogy állapotosság előtt minimum 1 év államilag támogatott igénybevehető személyes terápiát, minimum évi 12 alkalommal.
szept. 28. 10:25
 48/63 anonim ***** válasza:
25%
47-es: mondd már meg, kérlek, hogy egy ennyire életképtelen tátott szájú papucsban mit tudsz szeretni? Mit látsz benne, amiért te egy jó apajelöltnek tartod? Vagy "oooolyan cuki, hogy úgy tudom ugráltatni, ahogy én fütyülök"? Ha utóbbi, akkor azt is le kell nyelni, hogy ha magáért sem, érted sem fog soha kiállni, ha meg gyerek sem, azért meg pláne nem. Remélem, aki okosabb egy picivel és itt jár, kicsit elgondolkodik, kell-e neki egy papucs... Ha 10-ből csak 1 elgondolkodik, már tök jó.
szept. 28. 10:28
 49/63 anonim ***** válasza:
68%

46.

Aha, magad építetted az egzisztenciádat, alkesz lehúzó szülőkkel a hátad mögött.

Én és a férjem is ilyen családból jövünk és anyagilag soha nem fogjuk kiheverni azt a hendikepet, hogy mínuszból indultunk, 6 év albérletezés után az életbe.

Persze van házunk, autónk, egyetemista gyerekeink, de keserves, güris élet adatott meg.

Pont emiatt, én teljesen megszakítottam az alkesz férgekkel a kapcsolatot, a férjem alkesz féreg lehuzója meg már beledöglött.

Nem feszkós itt senki, csak értelmes ember, aki ezt elszenvedte, nem érti, hogy lehet valaki ilyen bárgyú, egy kisbabával a pocakjában.

0 felelősségérzettel bírsz, pont mint a semmirekellő alkesz őseid.

Ezt nem lehet eufemizálni, rózsaszín borítós lányregénybe illő mondatokkal.

szept. 28. 10:38
 50/63 anonim ***** válasza:
56%
Igen, gondolom diákmunkán mentél el egyetemre, amiből futotta a szüleid alkoholizmusára is. Majd hirtelen egy olyan jól kereső állásod is lett, hogy saját autót, lakást tudtál belőle venni bebútorozva, kifizetted a hiteled, és mellette még pénzed is volt az alkoholista szüleidet eltartani. 🤣🤣
szept. 28. 14:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!