Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lelkisérült lettél, mert neha...

Lelkisérült lettél, mert neha kikaptál néha a szuleidtől?

Figyelt kérdés
Az én anyám nem volt egyszerű eset, tini koromban agyba-főbe vert, úgy hogy kék-lila lettem, vérzett a szám stb... Gyűlöltem is őt ez miatt. De most, nem ez a véglet érdekel, hanem az, hogy ha valakit néha fenéken csapott az anyja/apja, az okozott-e lelki kárt benned?
aug. 6. 22:15
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
83%

Az lettem, de azért, mert az idősebb fiú testvéremet semmiért nem szólta meg anyám. Lopott tőle, a gyógyszereit elszedte, ivott, drogozott, kigúnyolta a haverjaival anyámat amikor az részeg volt, megettek mindent otthon a haverjaival, stb stb

Én mindenért szar voltam. Ha pl nem adtam oda a szülinapokra kapott ébzeimet akkor mindenféle rohadt g3ci voltam. Nem szolgáltam ki anyámat, aki lusta volt kimenni egy pohár vízért? Minek születtél meg! Kutya!

Megverni nem vert meg. Egyszer akart, amikor valami ribi barnőjének a kölykére nem akartam vigyázni. Tanultam. Mindig egész délutánokra rám hagyták a kis tetvet. Nekem akart jönni az anyám, de emeltem a lábamat hogy belerúgok. Na akkor meghátrált, csak átkozódott.

Nem hiszem, hogy rossz gyerek lettem volna, csak nem szeretett.

aug. 7. 10:51
 42/45 anonim ***** válasza:
83%
Én kb semmi ügyekért kaptam rendesen, valszeg nem saját jogon hanem feszült volt a családi légkör és inkább engem vertek szét szüleim valami alibi okból mintsem egymást vagy a berendezést. Engem a járulékos dolgok zavartak mégjobban. Későn érő voltam ezért nem tartoztam a nagyobbak/keményebbek közé az osztályban, mintahogy sokan mások sem. De a célkereszt azért került rám mert nagy volt a megfelelési kényszerem. Nem rendetlenkedtem órán, sírtam a (kevés) rossz osztályzat miatt) stb és ez vörös posztó volt a szekálók számára. Mindenki azt hitte valami lelki kattanásom van pedig csak úgy viselkedtem, reagáltam mint bárki más a helyemben. Ha laza majomszeretettel viseltető szüleim lettek volna akkor én is beilleszkedtem volna a kakaógengszterek közé, mintahogy a laza menőgyerekek is küszöb alatt közlekedtek volna egy olyan útravalóval hogy " nem akarunk semmilyen rossz hírt hallani mert akkor jár egy zsák pofon". Csak miheztartás végett mifelénk a bántalmazott gyerekek is beírást kaptak olykor ha nem hátratett kézzel fogadták az ütlegeket hanem életösztönből ellenállni próbáltak " Nem érdekel ki kezdte, vagy hogy a tyúk vagy a tojás volt e előbb... kettőtöket láttam ott dulakodni ide az ellenőrzőt!"
aug. 7. 13:02
 43/45 anonim ***** válasza:
Engem is elfenekelt néha, de csak akkor, amikor tényleg idióta voltam, ez így nem hagyott nyomot bennem. Viszont amikor bármi olyan gondom volt, ami miatt rosszkedvű voltam, esetleg sírtam is, sosem beszélgetett velem, csak annyit bírt mondani: ne bőgjél már. Vagy mit bőgsz? Az, hogy sosem fordulhattam hozzá érzelmi elakadással komolyabb nyomot hagyott. Felnőttként is úgy érzem, ha engem bánt valami, akkor nincs jogom rosszul érezni magam, nem validak a rossz érzéseim és szarvas hiba lenne bárkivel megosztani őket. Van jó oldala is végülis, mert nem akadok ki, ha baj történik, higgadtan kezelek minden helyzetet, de másrészről nagyon nehéz úgy leélni egy életet, hogy bármi gondom van, egyedül szorongok rajta. A párom az első ember az életemben, aki ezt fel tudta oldani bennem.
aug. 7. 14:36
 44/45 anonim ***** válasza:
Összesen 3x emelt rám kezet, már amire emlékszem, de nem ezektől lettem lelkisérült.
aug. 7. 17:13
 45/45 anonim ***** válasza:
100%

A veréstől nem. Az rosszabb volt, amikor napokig nem szólt hozzám, vagy bezárt a szobába a könyv mellé, mert ötös helyett négyest kaptam. Az, hogy csak akkor szeretett, ha kitűnő volt a bizi, a felnőttek előtt "viselkedtem"(értsd:kussban ültem, műmosollyal válaszolgattam a kérdésre, milyen az iskola és ha sütivel és édességgel kínáltak, nem vettem másodikat).

Az tett lelkisérültté, hogy 16 éves koromig nem engedett sehova, nem volt tv, számítógép, telefon, templomba és hittanra kényszerített, sport helyett hangszert erőltetett rám, bàrmit csináltam, semmi nem volt jó.

Inkább vert volna minden nap agyon, de szeretett volna legalább minimálisan...

aug. 7. 18:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!