Lelkisérült lettél, mert neha kikaptál néha a szuleidtől?
Szerintem ha kiskorától kezdve következetes és a megfelelő helyzetekben szigorú nevelést kap a gyerek, akkor nem lesz szükség testi fenyítésre.
Ha viszont ez valamilyen okból kifolyólag elmarad, akkor úgy gondolom, előfordulhat olyan élethelyzet, amelyben drasztikusabb eszközöket kell bevetni a gyerek fegyelmezésére.
És nem, nem a szülő idegességének a levezetése a fontos, de azért néha jól jönne a keményebb fellépés.
Pl amikor egy gyerek TELJESEN RANDOM a szemembe dobta a homomot, valahogy kicsit komolyabb beavatkozást vártam a "Jaj, kicsi Édenke, nem szabad." csicsergéstől.
Szóval persze, az lett volna az ideális, ha a legelső pillanattól kezdve szorosan fogod a gyereket, csakhogy gyermektelenként a partvonalról ezt nagyon könnyű odaböffentenem. Az elszúrt nevelés megoldása viszont biztosan nem az, hogy továbbra is kitartunk mellette. Legalábbis én így látom.
32
A verés valóban abúzus, egy tasli viszont nem verés. Ahogy vacsi nélkül ágyba küldeni a gyereket nem éheztetés, egyszer-kétszer rákiáltani pedig nen lelki terror.
És ezt úgy mondom, hogy nem támogatom a testi fenyítés semmilyen formáját, de azért odáig ne puhuljunk el, hogy egy fenékre csapásnál rögtön gyermekkínzást kiáltunm.
Nem támogatod ja, de csak egy kicsit....
Mindegy is de szerintem ami fontosabb, a kérdező nem keresi, hogy mi más lehet a probléma hanem az egyetlen eszközhöz nyúlna amit ismer, hogy na akkor fizikai agresszió, nem tudok mást! De nem beszélné meg senkivel, akár egy szakemberrel h mit is kellene tenni, es hogy volt eddig. Félszavakbol itt olyanokat tudunk meg h ő eddig elhitte, hogy nem lehet nemet mondani a gyereknek. Ki es miert mondta ezt neki és miért nem azzal foglalkozunk, h amit rosszul csináltunk, azon változtatunk, de attól még nem verni kezdünk! Miért tabu ámblokk ránezni egy családban a viselkedésekte ahegyett h azt tanácsoljuk, hogy persze most akkor rángasd, csak keveset üss? Nem tűnik szakszerűnek.
Nem tudom, miért kell úgy tenni, mintha egy pofon gyermekbántalmazás lenne.
Konkrétan a gyermekbántalmazást relativizáljátok ezzel.
Egyszer sem ütöttek meg... sokszor kívántam, bár vernének inkább, mert akkor TALÁN komolyan vennének, nem kapásból hiszisnek titulálnának.
Nálunk a szóbeli abúzus ment keményen, hidd el, kérdező semmivel sem jobb, sőt!
Amúgy nem vicc, hogy gyakran egy pofon kevesebb kárral jár, mint a lelki terror.
Én sokszor kikaptam gyerekként. Szar volt, semmit nem tett hozzá a fejlődésemhez és egyébre nem szolgált, mint hogy a rendkívül nehéz élethelyzetben levő anyám levezesse a feszültségét.
De ettől még nem volt rettenetes a gyermekkorom, és mára remek a szüleimmel való kapcsolatom.
Az egyik expasim ezzel szemben egyszer sem kapott a szüleitől, mégis rettegett tőlük. Folyamatosan hazudozott, csúsztatott, titkolózott előttük, mert félt a verbális bántalmazástól és a szeretetmegvonástól. Az ő apja a csenddel verést választotta. Hetekig nem szólt hozzá egy rossz jegy vagy valami piti kamaszos lázadás miatt. Azóta sem találkoztam olyan szorongó, meggyötört emberrel.
És nem, ez nem legitimálja a verést, pusztán kontextusba hekyezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!