Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni, hogy anya ne...

Mit tudok tenni, hogy anya ne faggasson a szexről?

Figyelt kérdés

Anyukám mostanában állandóan, de tényleg folyton a pasi ügyeimről, szexről, és minden ilyesmiről faggat.

Nem világosított fel soha, még a menetrációról sem beszéltünk sokat. Annyit mondott el, hogy “fáj, de ez normális, azért figyeld a ciklusod.” (Ki tudja 11 évesen mi az a ciklus?)

Én nyilván ezek miatt nem éreztem szükségét, hogy erről neki meséljek, biztosan ki is borult volna, hogy nem mély szerelemben, egy okos, ambíciózus, rendes, keresztény sráccal történt az első.:D

Viszont azt tudja, hogy fogamzásgátlót szedek, mert mikor nálunk volt, látta az asztalomon és rákérdezett, kb azóta kérdezget. Meg olyanokat mondogat, hogy vigyázzak magamra nagyon. Meg hogy a fogamzásgátló mellett is el lehet kapni betegségeket, és ne csináljam bárkivel és mindenkivel. És néha simán felhív este 10kor és mikor felveszem, mindig ilyen megjátszottan kérdezi, hogy “szia, zavarok? Egyedül vagy?”. Még mikor úgy is volt, sem mondtam neki, hogy nem, éppen fekszik mellettem valaki. Mit vár őszintén? Ma este is hívott, de nem vettem fel neki, már kezd nagyon bosszantani. Nem tudom most hirtelen mi változott benne, de én még mindig nem osztanám meg vele az életem ezen részét, nem véletlen költöztem el 18 évesen otthonról… 20L (köszi:))

jún. 15. 23:49
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
0%
Milyen betegséget lehet elkapni fogamzásgátló mellett is? :D Ugye tudod, hogy az nem arra van?
jún. 16. 08:11
 12/45 anonim ***** válasza:
0%
11-es válaszoló vagyok. Megírom az igazat erre le vagyok pontozva :) Nem vagyok meglepődve édesanyád aggodalmán, miközben azt sem tudod miért szedik a nők a fogamzásgátlót. Szerintem ne élj szexuális életet addig ameddig ilyen alap fogalmakkal nem vagy tisztában.
jún. 16. 08:36
 13/45 anonim ***** válasza:
12%
Valószínűleg félt tégedet, kicsit bizalmatlan, kicsit helikopterszülő, de nem rosszhiszemű. Udvariasan tereld el a szót, mondd meg, hogy köszönöd szépen az aggódást, megoldod. Vagy másik: menj elébe, néha kérdezd meg ő, hogy ezt vagy azt hogy tenné, mit csinálna, pl használ-e fiatalon spirált vagy mittudom, valami banális, de a témába vágó dolgokat. Ekkor ő magáról fog beszélni, és téged kihagy.
jún. 16. 08:38
 14/45 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem nem úgy értette a kérdező, hanem hogy a terhesség ellen véd, de betegséget elkaphat úgy is.

Én is azt mondom hogy kérdezgessen vissza minél intimebb dolgokat, hátha akkor kapcsol az anyuka. 20 éves, nem egy 15 éves kis kamasz, ne felejtsük el.

jún. 16. 08:40
 15/45 SZTANN ***** válasza:
8%

Azt gondolom, az anya - kissé megkésve - rájött, hogy nem megfelelően kezelte ezt a kérdést a lányával. (Talán más kérdéseket sem?) Most bántja a lelkiismeret, ráébredt, hogy hibázott, elmulasztott valami fontosat, ami már soha nem pótolható. Szeretné picit szorosabbá tenni a kapcsolatot a lányával, de ilyen korban ez már nagyon nehéz lesz. Nem érdemes durván elutasítani, de nem is kell belemenni a másra nem tartozó részletekbe. (Ha idősebb leszel, esetleg neked is lesz lányod, talán jobban meg tudod majd érteni anyádat.)

De ez az egész attól is függ, más tekintetben mennyire van köztetek bizalom. (18 évesen nem költöztél volna el, ha igazán szoros lenne a kapcsolatotok).

jún. 16. 08:45
 16/45 anonim ***** válasza:
26%

Mondjuk nem veszed fel a telefont, nem reagálsz a célozgatásaira, és ha úgy van, ott hagyod.

Ha nála élsz, akkor a szobádba mész, ha már elköltöztél akkor oda.

jún. 16. 08:56
 17/45 anonim ***** válasza:
42%

Ja, oké, nem élsz otthon. Akkor nem kell kommunikálni vele.

Amikor NEKED jó, felhívod, és ennyi, amint elkezdi mondani a hülyeségeit, kinyomod a telefont.

11-esnek, a szövegértés az nagyon nem megy :D

jún. 16. 08:57
 18/45 anonim ***** válasza:
94%
11-12-s, te nem leírtad az igazat, hanem oltári hülyeséget írtál, ráadásul duplán. Nemi betegséget lehet elkapni, és pont arról van szó, hogy a kérdező tudja, hogy nem arra való.
jún. 16. 09:00
 19/45 anonim ***** válasza:
5%

"nem mély szerelemben, egy okos, ambíciózus, rendes, keresztény sráccal történt az első.:D"

Elröhögcsélheted, de nem vele szúrtál ki, hanem saját magaddal.

"Mit tudok tenni, hogy anya ne faggasson a szexről? ... tudja, hogy fogamzásgátlót szedek, mert mikor nálunk volt, látta az asztalomon és rákérdezett, kb azóta kérdezget"

Azt tudod tenni, hogy nem hagyod elöl az intim szférád részleteit, hogy észrevehesse, ha meglátogat.

"Mit vár őszintén?"

Miért nem kérdezed meg tőle? Felnőtt nő vagy. Ha a saját anyáddal nem tudsz őszinte lenni, mennyire lehetnek őszinték azok a kapcsolatok, akik az ágyadban fekszenek?...

jún. 16. 09:06
 20/45 anonim ***** válasza:
0%
17-es nekem nem megy a szövegértés ember? Hol élsz te? :D A kérdező a világáról nem tud. Még azt se tudja leírni hogy menstruáció.
jún. 16. 09:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!