Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért talál mindig...

Anyám miért talál mindig valamit amivel piszkálni tud?

Figyelt kérdés

8 éves koromban kellett diétáznom anyámmal együtt. 8 évesen nem volt semmi bajom sem, egész normál alkatú kislány voltam. De mivel neki diétáznia kellett ezért nekem is, nem volt más választásom. Norbi Update termékeken éltünk kb. egy évig és én konkrét kétszer akkora lettem mint voltam. Innentől kezdve én lettem az osztály "dagadt disznója" ami meghatározta a tinédzser éveimet. Evészavaros voltam nagyjából 12 éves koromtól 18 éves koromig. Mai napig nem tudok ránézni egy kajára se úgy hogy ne matekoznám ki mennyi kalória van benne. Voltak olyan napjaim kb 13-14 éves koromban amikor 3 csésze kávén éltem egy nap. Anyám ezidőben cukkolt engem hogy fogyjak le, nem fog senki se szeretni, szép lennék ha nem lenne ekkora hasam, stb... Apám sem maradhat ki, ő volt az első aki 12 éves koromban ledagadtozott. A következő az, amikor már egész jól lefogytam úgy 16-17 éves koromra (kb -15 vagy -20 kg) és hirtelen jól néztem ki. Hirtelen lett önbizalmam, nem kellett már zsákruhákban járkálnom. Ekkor jött a sok dicséret, hogyan csináltam. Anyám már nem tudott engem szidni, hogy úgymond elértem azt amit ő akart. Ekkor elkezdte szidni a bőrömet, az arcomat. Mennyire ki vagyok pattogva, mennyire ragyás az arcom meg ilyenek. Vettem drágább fajta arclemosót, kitisztult az arcom, ismét anyám nem tudott miért szidni. Mostanában ha menstruáció előtt állok felborulnak a hormonjaim és kipattogok, akkor is csak szidni tud hogy hogyan néz ki az arcom.

Miért kell állandóan csak szidni és piszkálni hogy ez nem jó meg az nem jó velem? Lelkileg ez nagyon megviselt, mostanában próbálom azt, hogy "egyik fülemen be a másikon ki" de közben azért bánt.

jún. 1. 12:44
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Nem sok idő van már az önállósodásodhoz, onnantól kezdve rá se kell nézned. Nem minden ember jó.
jún. 1. 12:54
 2/8 A kérdező kommentje:

tudom, szeptembertől tervezek kiköltözni.

csak sosem értettem miért kellett ez. most már pepcos gyerekruhák rámférnek és arra is csak fintorog. nem értem miért kell egy anyának a saját gyerekének az ellenségének lennie.

jún. 1. 12:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem jó ember. Valószínűleg ugyanezt kapta a saját szüleitől. Nincs önbizalma.
jún. 1. 13:03
 4/8 A kérdező kommentje:
a szülei alkoholisták voltak, bántották egymást és anyámat nem szerették. traumatizálhatta őt persze.
jún. 1. 13:04
 5/8 anonim ***** válasza:
20%
Boztos nem az update-től lettél kétszer akkora
jún. 1. 13:07
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom az okokat. Sajnos jelenség. Az én anyám (tegnapi konkrét példa) egy életen át piszkált, hogy miért eszem éretlenül a piszkét. Tegnap elszólta magát, hogy ő is úgy ette.

Ha sovány voltam az volt a baj, ha kövér, akkor az. Még nem tudtam úgy megjelenni nálam, hogy ne kötött volna bele a ruhámba (hogy áll a gallérod, gyűrött az inged...). A hajam fodrásztól jövet is lehet hosszú...

Nála ez (ha jól értem) a félrecsúszott "gondoskodás".

Én már nem vagyok fiatal, olyan 50 év kellett hozzá, hogy a belekötéseit a helyén tudjam kezelni.

Ami (költözés után) bejött, hogy amikor "rájött a 10 perc" felálltam és távoztam. Apu megértette (őnála az volt a "rend", hogy ha valaki felhúzta, engem piszkált addig, míg visszapofáztam, onnantól fogva rám neheztelhetett), anyu a mai napig nem.

Nem tudok okosat mondani. Próbáld meg valahogy kezelni. Ha valamit tilt, akkor nem előtte csinálod, ha valamivel elkezd piszkálni, neked dolgod van...

jún. 1. 15:13
 7/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
51%

Nárcisztikus Magyar, szavazd le.

Norbit is:

[link]

jún. 1. 21:27
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Mert ő ilyen.

Az enyém is. Mindenbe bele tudott kötni, és amibe lehetett, meg is tette.

Úgy nőttem fel, hogy bármit csinálok, biztosan szr.

Tipikusan ha van sapka az a baj, ha nincs az, szóval édesmidnegy volt elmosogatok-e, akkor azért hisztizett, amikor meg nem, azért.

De ment a pörgés a súlyomon (normál súlyú voltam - szerinte túlsúlyos), a ruházkodásomon (miért nem szoknyázok), a hajviseleten, a kajáláson, a barátaimon...

21 évesen elköltöztem, 14 év alatt kétszer láttam őt.

jún. 2. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!