Mit tennétek ha a nevelő anyától tönkre tenné a gyerekkorotokat?
Jesszus milyen kommentek vannak...
December 19-én szültem, mondtam volna a nagyobbik gyereknek, hogy bocsi fiam nem karácsonyozunk, mert szültem?
Nem meghal, hanem szül. Egy pár napos-hetes csecsemő meg csak eszik és alszik egész nap.
62# Akár.
Ne haragudj, de attól még szülinapja van a nagyobbiknak.
Ki nem szarja le hogy pont akkor lesz kistesója?
Most lehet, velem van a baj (nem hinném), de megértem valahol a kérdezőt. Lehet, hogy a "tönkre tett" kifejezés nem a legmegfelleőbb, mert van ennél sokkal rosszasbb is, de ez sem ideális.
Kezdve ott, hogy nem együtt mentek nyaralni. Mi mindig családilag mentünk. Akkor is, mikor még nagyon kicsik voltunk. Biztos egyszerúűbb lett volna nélkülünk, de vittek, és nagyon szerettük a tesómmal ezeket a nyaralásokat.
Az elpakolás, mosogatás: oké, hogy ebben a kérdezőnek is részt kell venni, nem ez a baj, hanem a hangnem. Miért nem lehet valamit szépen elmondani ordibálás és zsörtölődés nélkül?
Meg a minden tiltása sem helyes. Az rendben van, hogy 16 évesen ne piáljon, ne hajnalban menjen haza, de azért mindent tiltani nem kell. Inkább örülni kéne szülőként, ha a 16 éves kamasz haza viszi bemutatni a fiút, aki érdekli.
Jogsi: Ha apád nem tudja kifizetni, akkor nem tudja. HOgy a párja autót vett, az nem ide tartozik, az egyedül az ő dolga.
A kistesót kicsit túltolod.
Ja, emlékszem arra, hogy voltunk is nyaralni anyu rokonainál és anyuval aludtam egy ágyban. Nekem nem okozott különösebb problémát, pedig hasonló korú lehettem, mint te most.
Szóval a "borzalom" szó használata azért nagyon nem illik ide, de ideálisnak sem tekinthető. Kicsit túlérzékeny vagy, de ez kamasz sajátosság.
Hátm kérdező, amit leírsz -(a nyaralást leszámítva) leírtál egy átlag, vér szerinti anyát. Nekem inkább ezek azt mutatják, hogy törődik veled a nevelőanyád. 16 évesen meg annyira nem létszükséglet a jogsi, úgysem te fogsz vezetni.
A tesóról az a véleményem, hogy nem a te dolgod (nem neked szüli, nem neked kell gondoskodnid róla), és a közös gyerek igenis fontos egy kapcsolatban.
Kicsit inkább éppen az az érzésem hogy el lettél kényeztetve, nem hogy rossz helyzetben lennél.
Azért 17 évesen lehetne annyi esze, hogy nem tart bulit otthon egy újszülött mellett. Ha a barátaival akar szülinapozni, akkor azt tegye házon kívül, ennyi belátást én is elvárnék a gyerekemtől.
Otthon persze megünnepelnénk, lenne torta meg ajándékozás, de nem hívnánk meg senkit, aki amúgy nem ott lakik. Kivéve persze, ha a gyerek garantálja, hogy ő készít elő mindent a bulira és utána ő takarít. A franc se foglalkozna ezzel a gyermekágy időszakában.
"A frissen szülő nőnek ha derogál, hogy az apának van egy épp szülinapos gyereke, "
Nem a szülinap van kiiktatva, hanem az otthoni bulizás, ami teljesen jogos ebben a helyzetben. Az a baj az egykékkel, hogy azt hiszik ők a világ közepe, nem tanulnak meg másokhoz alkalmazkodni.
Hamupipőke.
Kb. ez a mese az ilyesmi szitukról szól.
Itt a kérdésen felháborodva most oldalakon keresztül több tucat gonosz mostoha típus válaszolt, felnőtt létére...
Valószínűleg nem is felháborodásból, hanem hogy a saját fajtája ocsmány viselkedését igazolja, népszerűsítse. Mert nyilván a saját kis közegében, ahol ő a gonosz mostoha, csupa undok tekintetet kap. Na itt most jól egymásra találtak és hirdetik hogy ők milyen jók, haha.
MOndom felnőttként, ugye...
De felnőttként nem terjed addig az ész, hogy olvassatok a sorok közt is?
Itt most egy tizentökmindegyhányéves gyerek kiált segítségért. Ügyészkedhettek itt a pontos vagy pontatlan, találó vagy nem találó megfogalmazáson, nem ez a lényeg. Az nem jut eszetekbe, hogy nem a mosás, rendrakás, stb miatti megszólás és szidás a legnagyobb baja, hanem hogy nulla szeretetet kap, meg minden csak nem család az, amiben van????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!