Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek ha a nevelő...

Mit tennétek ha a nevelő anyától tönkre tenné a gyerekkorotokat?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok de ez a borzalom 3 éves korom óta tart. Anya és apa szét mentek és apához kerültem. Apa és mama meg én együtt laktunk és minden jó volt. Aztán megismerte a mostani feleségét és ő is oda költözött. Utált engem kicsi koromban is nem szerette ha ott vagyok és elérte hogy hétvégén apa anyához vigyen hogy ne legyek útban. A legrosszabb akkor lett mikor másodikos lettem elköltöztünk mamámtól pedig addig ő mindig kiállt mellettem és apa is jobban viszonyult hozzám mert mama össze tartott minket. Egyszer vittek csak el nyaralni soha többet hanem csak ketten mentek és lepasszoltak addig anyához. Tudták hogy ott nem szeretek anyával egy szobában voltam ágyam se volt nem szerettem ott. Az évek alatt folyamatosan szekált sose hagyott békén ellenőrzött mindent ami velem kapcsolatos és mindig volt valami megjegyzése. Utálom nagyon. Alig várom ezt a két évet hogy elhúzzak onnan. Folyamatosan bedobta a kimosott ruháim az ágyra és elkezdett szidni hogy nem a cselédem és ezt magamtól kellene csinálni. Ezt normálisan is el lehetne mondani. Vagy ha nem mosogattam el azonnal azért is szidott és fél óráig ezen morgott. Mindenért beszól. Nem enged el sehova. Tavaly volt egy barátom és el akartam magunkhoz hívni nem itt aludni hanem nyáron elhívni dumálni meg ilyenek és nem engedte és elkezdett kiabálni hogy ide nem fogok fiúkat hordani meg a könyvekkel foglalkozzak erre bezzeg van eszem. Ha telefonálok hallgatózik. Apának hiába mondom mindig őt védi és én vagyok a hibás. Most meg bejelentették hogy terhes és így nem dolgozik és mindig itthon van és borzalmas elviselni. Nem akarok már 16 évesen testvért. Mikor születik akkor lesz a születésnapom abban a hónapban és mondtam apának akkor tartsuk együtt és azt mondta idén nem lesz születésnapi bulim ne hívjak meg senkit mert akkor fog születni a baba. Előre látom még jobban le leszek tojva és csak a a gyerek számít majd. Mondtam hogy majd 17 évesen el akarom kezdeni a jogosítványt mama azt mondta kifizeti a felét beszéljek apával és a párja egyből rávágta van 500000 ftom? Mert ha nincs akkor menjek el dolgozni és szerezzek. Apa is azt mondta ő nem tudja kifizetni a maradékot majd szedjem össze. Bezzeg a párja most vett új autót. Nem tudom már elviselni mit csináljak még 2 évig?
2024. máj. 18. 07:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/87 anonim ***** válasza:
52%

Elég rossz lehet, de sajnos nem tudsz mit tenni, meg kell várnod a 18. születésnapodat.

A sok beszólogatós válaszoló meg jó lenne, ha nem itt vezetné le a kisebbsége komplexusait, és a szociális szorongáság.

2024. máj. 18. 13:00
 32/87 anonim ***** válasza:
67%
A kérdező 13 éves, nem 16. Tegnap is kiírta ugyanezt a kérdést, ahol leírta a valódi korát.
2024. máj. 18. 13:01
 33/87 anonim ***** válasza:
19%

Most pedig már nem meri leírni a valódi korát, mert annyit basztattátok.

Örülsz neki? Büszke vagy magadra? :)

2024. máj. 18. 13:03
 34/87 anonim ***** válasza:
83%
16 év az oldal korhatára. Visszatérve, én egy szóval sem basztattam, az egyetlen komment amit írtam ide, az a #33-as volt. És abban is csak kifejtettem az észrevételemet..
2024. máj. 18. 13:08
 35/87 anonim ***** válasza:
71%
Mellesleg ha kiírja a valódi korát, az oldal is letiltja. Előző kérdését is pont ezért törölték, mert jelentve lett hogy csak 13 éves.
2024. máj. 18. 13:16
 36/87 anonim ***** válasza:
23%
Ti attól jobban érzitek magatokat, hogy "jelentetek" valakit, akinek alapból is problémái vannak? Elég gáz, hogy ebben élitek ki magatokat.
2024. máj. 18. 13:21
 37/87 Katona Dius ***** válasza:
77%
Itt is vannak szabályok, ahol mindenhol. Az oldal témái és a kommentek milyensége miatt be van határolva 16-ra a minimum kor. Ha kiírja, hogy csak 13 éves, jelenthető igen. Az más tészta, ha 16nak hazudja magát.
2024. máj. 18. 13:43
 38/87 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem is sok gáz rész van a sztoriban. Pl az elmaradt szülinap. Igen, egy csecsemő mellé nem való buli, ez tény. Attól még lehetne tartani máshol, ki lehet bérelni helyeket. Nagyon szar hozzáállás, hogy ha megérkezik a kisebb gyerek, akkor a nagyobbik már le van szarva rögtön. Így lehet azonnal rossz testvéri kapcsolatot kialakítani. Ez is csak alap EQ kérdése. Normális szülőnek egyértelmű lenne, hogy ilyenkor még inkább oda kell figyelni az ilyen fontos dolgokra mint egy szülinap.

A másik meg hogy nap közben nem lehet áthívni barátot. Hát gratulálok, normális szülő inkább szeretné megismerni hogy kivel van a lánya, nem még tiltani. De úgy néz ki a nevelőanyukának kényelmesebb sunyiban kutakodni.

Az is, hogy nem viszik nyaralni soha, mekkora görénység már. Nem azt mondom, minden szülőnek járna néha kettesben is egy kis pihenés (bár most egy csecsemővel ezt cseszhetik évekig, vagy majd őt sem viszik majd?), de hogy soha a büdös életben nem viszik a kérdezőt sem, az nagyon gáz, és egyáltalán nem jellemző a normális családokra.

A házimunka az persze más dolog, abban igaza is lehet a nelevőanyának.

Attól hogy most minden szerencsétlen ideokadta a saját szar gyerekkorát, még nem lesz jobb a kérdező helyzete. Igen, nyilván nem hasonlítható ahhoz hogy valakit késsel kergetnek, de ez most hogy a fenébe jött ide meg kit érdekelt? Ezek szerint akit nem késsel üldöznek annak már jó gyerekkora van? Remélem aki így gondolja az nem szaporodik, mert ezek szerint nem tette túl magasra a lécet. Rendes családokban a gyereket is viszik nyaralni (ha nem is mindig), megünneplik a szülinapját, és hívhat át barátot. Azért kíváncsi lennék hogy a saját gyerekével is így viselkedik-e majd a nő. Gyanítom hogy nem.

2024. máj. 18. 13:44
 39/87 Katona Dius ***** válasza:
36%
Én nem azt mondtam, hogy az normális, vagy rendben van. De azoktól, amiket kérdező leírt, még erősen messze van a "tönkretétel".
2024. máj. 18. 13:47
 40/87 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ez simán tönkretétel. Már csak az szomorú, hogy az anyját annyira érdekli a csaj, hogy tizenX év alatt egy ágyat nem volt képes venni neki. Erre meg még rájön, hogy az apja is csak tartja, de nem szereti. Akit szeretnek, annak jár a családdal nyaralás és a szülinap. Nyilván írom ezt én, akinek tényleg szerető szülei voltak, és elképzelhetetlen volt hogy ilyen szinten le legyek szarva. Mások szerint meg ezek szerint ez így tök normális. Tényleg rossz ezt olvasni. Valahogy nagyon szabályozni kéne hogy ki szülhet.
2024. máj. 18. 13:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!