Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek ha a nevelő...

Mit tennétek ha a nevelő anyától tönkre tenné a gyerekkorotokat?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok de ez a borzalom 3 éves korom óta tart. Anya és apa szét mentek és apához kerültem. Apa és mama meg én együtt laktunk és minden jó volt. Aztán megismerte a mostani feleségét és ő is oda költözött. Utált engem kicsi koromban is nem szerette ha ott vagyok és elérte hogy hétvégén apa anyához vigyen hogy ne legyek útban. A legrosszabb akkor lett mikor másodikos lettem elköltöztünk mamámtól pedig addig ő mindig kiállt mellettem és apa is jobban viszonyult hozzám mert mama össze tartott minket. Egyszer vittek csak el nyaralni soha többet hanem csak ketten mentek és lepasszoltak addig anyához. Tudták hogy ott nem szeretek anyával egy szobában voltam ágyam se volt nem szerettem ott. Az évek alatt folyamatosan szekált sose hagyott békén ellenőrzött mindent ami velem kapcsolatos és mindig volt valami megjegyzése. Utálom nagyon. Alig várom ezt a két évet hogy elhúzzak onnan. Folyamatosan bedobta a kimosott ruháim az ágyra és elkezdett szidni hogy nem a cselédem és ezt magamtól kellene csinálni. Ezt normálisan is el lehetne mondani. Vagy ha nem mosogattam el azonnal azért is szidott és fél óráig ezen morgott. Mindenért beszól. Nem enged el sehova. Tavaly volt egy barátom és el akartam magunkhoz hívni nem itt aludni hanem nyáron elhívni dumálni meg ilyenek és nem engedte és elkezdett kiabálni hogy ide nem fogok fiúkat hordani meg a könyvekkel foglalkozzak erre bezzeg van eszem. Ha telefonálok hallgatózik. Apának hiába mondom mindig őt védi és én vagyok a hibás. Most meg bejelentették hogy terhes és így nem dolgozik és mindig itthon van és borzalmas elviselni. Nem akarok már 16 évesen testvért. Mikor születik akkor lesz a születésnapom abban a hónapban és mondtam apának akkor tartsuk együtt és azt mondta idén nem lesz születésnapi bulim ne hívjak meg senkit mert akkor fog születni a baba. Előre látom még jobban le leszek tojva és csak a a gyerek számít majd. Mondtam hogy majd 17 évesen el akarom kezdeni a jogosítványt mama azt mondta kifizeti a felét beszéljek apával és a párja egyből rávágta van 500000 ftom? Mert ha nincs akkor menjek el dolgozni és szerezzek. Apa is azt mondta ő nem tudja kifizetni a maradékot majd szedjem össze. Bezzeg a párja most vett új autót. Nem tudom már elviselni mit csináljak még 2 évig?
máj. 18. 07:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 anonim ***** válasza:
43%
Megkeseredett gonosz, irigy emberekké váltak azok, akik szerint ez normális gyerekkor. A szeretetlenség soha nem normális! Sem a ruha odadobása, sem az állandó szidás, zsörtölődés, hallgatózás, sehova el nem engedés, barát meghívásának a letiltása, születésnap meg nem tartása nem normális. 2 évig kibírod, eddig is kibírtad. Ha esetleg bejárós vagy, kollégium nem jöhet szóba? Nagymamád? Utána munkába állsz, szobát bérelsz, persze anyagilag a nyomor szélén, mert a fizetések nagyon alacsonyak. Lehet, hogy az angolra, németre érdemes nagyon ráállni, hogy külföldre mehess dolgozni.
máj. 18. 10:03
 12/87 anonim ***** válasza:
55%
Igen 11# a mai gyerekeket a fénytől is óvni kell. Felém is volt elvárása a saját anyámnak és mégis szeretetben nőttem fel. 15 évesen tudtam mosni, főzni és még teregetni is. Ez a mai gyerekektől nem elvárás, mert akkor már sz*r a gyerekkoruk. Még a szennyest se hajlandóak maguk után kivinni. A szülő meg nem robot. Ezek elvárható dolgok egy ennyi idős gyerektől. Ez csak hiszti a királylánytól semmi más. Tudjuk mindig a mostohákat kell szídni, mert van elvárása és nem kinyalja a gyerek seggét.
máj. 18. 10:16
 13/87 Katona Dius ***** válasza:
72%
Majd ha anyád egy késsel kerget a házban, mert a hangok azt mondják neki a fejében, hogy meg kell halnod neked is és a testvéreidnek is, amikor úgy mész iskolába, hogy tiszta ideg vagy, mire hazaérsz, vajon anyád megfojtotta e az öcsédet? És mikor rendre ráhívják az anyádra a mentőt, az meg eljátsz a mentősöknek, hogy vele minden oké, és el is hiszik neki, és tudod, hogy folytatódik az egész továb... Majd akkor sírj itt egy kis hajtogatás, meg egyebek miatt.
máj. 18. 10:24
 14/87 anonim ***** válasza:
61%
E elég távol van a seggkinyalástól! Milyen érdekes, hogy mind csak a házimunkát vettétek ki, ráadásul szó sincs arról, hogy a kérdező ezeket nem csinálná. De mosni speciel nyugodtan moshat a nevelőanya is, nem családtagonként kell külön-külön megtölteni a mosógépet. Derogál a nőnek a magáé mellé bedobni a gyerekét is? Természetesen ugyanúgy a gyerek is ugyanezt megteheti, ha rá kerül a sor. Ha valakivel együtt élünk nevelőként, azt a gyereket szeretni kell. Ha nem szereti a gyereket, ne éljen vele. Nem kötelező a párkapcsolatban együtt élni. Az apának pedig szülői felelőssége, hogy a gyereke megkapja nemcsak a fizikai ellátást, hanem az érzelmi melegséget is. Ez nem árvaház, hanem elvileg család.
máj. 18. 10:25
 15/87 anonim ***** válasza:
59%

14-es, miért, miről szól a kisregény-hiszti? Hogy szegénynek nem fizetik a jogsit, hogy a nő merészelt teherbe esni és nem dolgozik (na, ehhez semmi köze), hogy szegény kis kérdezőnek házimunkát kell végeznie.

És ezt úgy állítja be, hogy a nő mekkora egy szmét, mert ilyenekre "kötelezi".

A csaj 16 éves, nem egy hatéves kislány, bár, megjegyzem, hogy azt már a hatéves is tudja, hogy maga után elpakolja azt, amivel nem játszik.

A nőnek teljesen igaza van. Nem praszt, csak határokat állít fel, nagyon helyesen.

máj. 18. 10:30
 16/87 anonim ***** válasza:
41%
Katona! A saját nyomorod miatt ne egy ártatlan idegenre öntsd a szennyesedet! Mi köze van ehhez a kérdezőnek! Az ilyen mértékű érzéketlenség, empátiahiány mérhetetlen szégyen! A fájdalmakat, sérüléseket nem rangsoroljuk, a másét nem degradáljuk! A gyerekkorodban elszenvedett sérelmekért nem vagy felelős! De hogy felnőttként azt hogy kezeled, és milyen emberré válsz, az abszolút a tied! Önsajnáltatás helyett mondjuk épp hogy mások baja iránt érzékenyebbnek kéne válnod! Hát ez neked nem sikerült!
máj. 18. 10:31
 17/87 anonim ***** válasza:
74%

"Tudták hogy ott nem szeretek anyával egy szobában voltam ágyam se volt nem szerettem ott."

A kérdező még a saját anyját se szeteti, akkor miről beszélünk? Nehezére esik 2 napot eltölteni vele. Itt azt veszem észre, hogy neki van baja mindennel. Miért baj, hogy lesz tesója? Ő lassan nagykorú. Még megse született, de ő már előre leírta a jövőt, hogy mi lesz.

máj. 18. 10:31
 18/87 anonim ***** válasza:
48%
Nem, nem arról szól! Hanem arról, hogy a legkevésbé se veszik emberszámba: nincs barát, nincs születésnap, nincs magánbeszélgetés, nincs elismerés, csak megállás nélküli veszekedés van. Ezek szerint titeket is így neveltek. Hát meg is látszik az eredménye az érzelmi intelligenciátokban!
máj. 18. 10:33
 19/87 Katona Dius ***** válasza:
78%
Abban a hónapban fog szülnia nevelő anyu. Egy frissen szült nőhöz, újszülötthöz had ne legyen már odacsördítve a fél osztály.
máj. 18. 10:35
 20/87 anonim ***** válasza:
69%
A leírtak alapján a kérdező meg olyan mint hamupipőke. Elvárja, hogy a jogsiját is fizessék ki. Szerintem az ő füle mögött is van elég vaj.(irigykedik arra is, hogy a nő a keresetéből vett magának autót és nem a jogsijába rakta bele) A mamája is állandóan kiállt érte, szóval itt elég régóta baj van a gyerekkel. Egy normális gyerekért nem kell kiállni, mert nem csinál olyan dolgokat amiért lelenne cseszve.
máj. 18. 10:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!