Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek ha a nevelő...

Mit tennétek ha a nevelő anyától tönkre tenné a gyerekkorotokat?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok de ez a borzalom 3 éves korom óta tart. Anya és apa szét mentek és apához kerültem. Apa és mama meg én együtt laktunk és minden jó volt. Aztán megismerte a mostani feleségét és ő is oda költözött. Utált engem kicsi koromban is nem szerette ha ott vagyok és elérte hogy hétvégén apa anyához vigyen hogy ne legyek útban. A legrosszabb akkor lett mikor másodikos lettem elköltöztünk mamámtól pedig addig ő mindig kiállt mellettem és apa is jobban viszonyult hozzám mert mama össze tartott minket. Egyszer vittek csak el nyaralni soha többet hanem csak ketten mentek és lepasszoltak addig anyához. Tudták hogy ott nem szeretek anyával egy szobában voltam ágyam se volt nem szerettem ott. Az évek alatt folyamatosan szekált sose hagyott békén ellenőrzött mindent ami velem kapcsolatos és mindig volt valami megjegyzése. Utálom nagyon. Alig várom ezt a két évet hogy elhúzzak onnan. Folyamatosan bedobta a kimosott ruháim az ágyra és elkezdett szidni hogy nem a cselédem és ezt magamtól kellene csinálni. Ezt normálisan is el lehetne mondani. Vagy ha nem mosogattam el azonnal azért is szidott és fél óráig ezen morgott. Mindenért beszól. Nem enged el sehova. Tavaly volt egy barátom és el akartam magunkhoz hívni nem itt aludni hanem nyáron elhívni dumálni meg ilyenek és nem engedte és elkezdett kiabálni hogy ide nem fogok fiúkat hordani meg a könyvekkel foglalkozzak erre bezzeg van eszem. Ha telefonálok hallgatózik. Apának hiába mondom mindig őt védi és én vagyok a hibás. Most meg bejelentették hogy terhes és így nem dolgozik és mindig itthon van és borzalmas elviselni. Nem akarok már 16 évesen testvért. Mikor születik akkor lesz a születésnapom abban a hónapban és mondtam apának akkor tartsuk együtt és azt mondta idén nem lesz születésnapi bulim ne hívjak meg senkit mert akkor fog születni a baba. Előre látom még jobban le leszek tojva és csak a a gyerek számít majd. Mondtam hogy majd 17 évesen el akarom kezdeni a jogosítványt mama azt mondta kifizeti a felét beszéljek apával és a párja egyből rávágta van 500000 ftom? Mert ha nincs akkor menjek el dolgozni és szerezzek. Apa is azt mondta ő nem tudja kifizetni a maradékot majd szedjem össze. Bezzeg a párja most vett új autót. Nem tudom már elviselni mit csináljak még 2 évig?
2024. máj. 18. 07:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/87 Katona Dius ***** válasza:
14%

Az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek.

És bár anyám rohangált utánam késsel, és sok szar volt nekem is, nem érzem úgy, hogy tönkre lett téve a gyerekkorom. Max nem volt tökéletes. Amiket kérdező ír, azt sem érzem akkora nagy tragédiának. Oké, nem szép és tökéletes, de még messze van a tönktől.

2024. máj. 18. 13:57
 42/87 anonim ***** válasza:
34%
És a 13 éves akart jogsit szerezni? Hű, de okosak vagytok!
2024. máj. 18. 14:06
 43/87 anonim ***** válasza:
30%

Na idefigyeljetek gyerekek!

Lehet itt szidni a kérdezőt, és igen, van köze hozzá, hogy akar e kistesót ennyi idősen! Ez egy szétbsztt házasság, ahol betolakodik egy idegen nő, és a "férje" édesgyermekét utálja és szidja!

Hol van ilyenkor az édesapa? Természetesen nem várható el tőle, hogy észrevegye, hogy ez a gyermek szenved, ki van téve ennek a görény mostohának, aki persze teszi a szépet az urának.

Tudjátok, nem a válások miatt sérülnek a gyerekek lelkileg, hanem az ilyen mocskos rongyok odapetézései miatt szorulnak ki a szeretetből, családból a korábbi édesgyermekek.

Én maximálisan megértem a kérdezőt, jogos a sértettsége, és szépen le is írta, hogy nem arról van szó hogy nem csinálna házimunkát.

Ez e gc nő, meg fszrt nem keresett egy gyerektelen palit akivel közösen alapítottak volna családot, nem egy olyannal kéne felcsináltatnia magát, aki már régesrégen túl van a csecsemőzésen.

Kérdező, ne hagyd magad, bssszzz ki ezzel a g nővel, mit képzel, hogy odaellik egy idegen kölyköt?

Ne hagyd magad, az élet kegyetlen. Neked is annak kell lenned.

Sok sikert.

2024. máj. 18. 14:10
 44/87 Katona Dius ***** válasza:
53%
Magyarul kedves utolsó. Ha valaki elválik és gyereke van, élje le egyedül az életét, mert nehogymár párja legyen, ha van gyereke is. Értem.
2024. máj. 18. 14:12
 45/87 anonim ***** válasza:
23%

Kedves utolsó!

Hozott gyerekről hallottál már? 😉

2024. máj. 18. 14:17
 46/87 anonim ***** válasza:
84%
Magyarul, nem kedves Katona, aki elválik, az csak olyan párt hozzon a lakásába, aki szereti a gyerekét. Ha az új ember nem bírja elviselni a gyereket, akkor különélő kapcsolatban kell maradni.
2024. máj. 18. 14:33
 47/87 Katona Dius ***** válasza:
47%
Nem mondok ellent 46-os, de ennyi idősen sok mindent nagyobb problémának élönk meg, mint amekkora ténylegesen (tinikor). Én azért kíváncsi lennék az apuka és a nevelő anyuka szemszögére is.
2024. máj. 18. 14:42
 48/87 anonim ***** válasza:
76%
A probléma mindenki számára akkora, amekkorának ő megéli. Most akkor a te késsel kergetős problémád kisebb lenne, ha jönne valaki licitálni, hogy az semmi, te csak ne panaszkodj, mert rajta meg cigarettacsikkeket nyomtak el? Ez itt nem a bíróság, hogy igazságot tegyünk, itt nem kell meghallgatni a másik felet, mert nem az az oldal funkciója, hanem hogy empatikusan tanácsot adjunk a kérdezőknek. Kizárólag az ő szempontjukból nézve a problémát, mert ő a beszélgetőtársad. Aki ezt nem akarja vagy nem képes, az nem válaszol. A kérdező legorombításának, feltételezett rágalmakra alapuló kioktatásának, problémája lekicsinylésének nincs helye a fórumban.
2024. máj. 18. 14:49
 49/87 Katona Dius ***** válasza:
24%
Értelek és igazad van, de én arra akartam kilyukadni, hogy attól, hogy van pár dolog, ami nem úgy történik, ahogy szeretné, akár jogosan, akár jogtalanul, a dolog még elég távol áll attól, hogy azt mondjuk, tönkre ment a gyerekkor, pláne úgy, hogy még nem is ért véget a gyerekkora.
2024. máj. 18. 14:53
 50/87 anonim ***** válasza:
25%

46!

3 éves kora óta neveli a kérdezőt. Ha annyira nem birná, már leleptett volna. A mostani mese szerint 16 éves a kérdező, reggel még 13 volt, tehát minimum 10 éve vannak együtt az apával. A kérdező kamaszodik, egészen biztosan próbálgatja a határait.

2024. máj. 18. 15:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!