Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek ha a nevelő...

Mit tennétek ha a nevelő anyától tönkre tenné a gyerekkorotokat?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok de ez a borzalom 3 éves korom óta tart. Anya és apa szét mentek és apához kerültem. Apa és mama meg én együtt laktunk és minden jó volt. Aztán megismerte a mostani feleségét és ő is oda költözött. Utált engem kicsi koromban is nem szerette ha ott vagyok és elérte hogy hétvégén apa anyához vigyen hogy ne legyek útban. A legrosszabb akkor lett mikor másodikos lettem elköltöztünk mamámtól pedig addig ő mindig kiállt mellettem és apa is jobban viszonyult hozzám mert mama össze tartott minket. Egyszer vittek csak el nyaralni soha többet hanem csak ketten mentek és lepasszoltak addig anyához. Tudták hogy ott nem szeretek anyával egy szobában voltam ágyam se volt nem szerettem ott. Az évek alatt folyamatosan szekált sose hagyott békén ellenőrzött mindent ami velem kapcsolatos és mindig volt valami megjegyzése. Utálom nagyon. Alig várom ezt a két évet hogy elhúzzak onnan. Folyamatosan bedobta a kimosott ruháim az ágyra és elkezdett szidni hogy nem a cselédem és ezt magamtól kellene csinálni. Ezt normálisan is el lehetne mondani. Vagy ha nem mosogattam el azonnal azért is szidott és fél óráig ezen morgott. Mindenért beszól. Nem enged el sehova. Tavaly volt egy barátom és el akartam magunkhoz hívni nem itt aludni hanem nyáron elhívni dumálni meg ilyenek és nem engedte és elkezdett kiabálni hogy ide nem fogok fiúkat hordani meg a könyvekkel foglalkozzak erre bezzeg van eszem. Ha telefonálok hallgatózik. Apának hiába mondom mindig őt védi és én vagyok a hibás. Most meg bejelentették hogy terhes és így nem dolgozik és mindig itthon van és borzalmas elviselni. Nem akarok már 16 évesen testvért. Mikor születik akkor lesz a születésnapom abban a hónapban és mondtam apának akkor tartsuk együtt és azt mondta idén nem lesz születésnapi bulim ne hívjak meg senkit mert akkor fog születni a baba. Előre látom még jobban le leszek tojva és csak a a gyerek számít majd. Mondtam hogy majd 17 évesen el akarom kezdeni a jogosítványt mama azt mondta kifizeti a felét beszéljek apával és a párja egyből rávágta van 500000 ftom? Mert ha nincs akkor menjek el dolgozni és szerezzek. Apa is azt mondta ő nem tudja kifizetni a maradékot majd szedjem össze. Bezzeg a párja most vett új autót. Nem tudom már elviselni mit csináljak még 2 évig?
2024. máj. 18. 07:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/87 anonim ***** válasza:
76%

Mondjuk nálunk már a 11 éves öcsém felfogta, hogy amikor megszületett a kistestvérünk, az első egy-két hónapban nem jönnek át a pajtásai játszani, mert van egy kisbaba, akinek nyugalom kell, nem egy rakat kiskamasz ordítása - ment ő a barátokhoz, és én is a barátnőimhez.

Ehhez nem kell egyetemi diploma, csak alap EQ szint.

A kérdező pedig nem 11 hanem 16, lassan 17 éves.

2024. máj. 18. 10:46
 22/87 anonim ***** válasza:
85%

Minden normális gyerek csinál olyanokat, amiért le van cseszve! Attól gyerek!

(Például nem tanulta meg az általános iskolai nyelvtanleckét, amikor a szólásokat tanulták, köztük azt, hogy vaj van a fején, és nem tud helyesen írni, nemlétező szót talál ki: "lelenne".)

A kérdés messze nem csak a jogsiról meg a mosásról szól, önmagában a jogsiról nem is írt volna ki kérdést, milyen érdekes, hogy a többi részt el se bírjátok olvasni!

2024. máj. 18. 10:52
 23/87 Nincstovább ***** válasza:
42%

Kedvesem, azért kerültél apukádhoz, mert nyilvánvalóan anyukádnak nem telik rád is, ha még egy külön matracot se tud számodra biztosítani. Bármily meglepő a felnőttek is emberek és igen, elfáradnak, főleg ha ilyen kis hisztis, elnyalt egykéről van szó, aki sérelmezi, hogy a házimunka az bizony az ő feladata is. Most csúnya leszek, de ha pasizni tudsz, akkor nem törik le a körmöd, ha elmosogatsz, kimosol és kiteregetsz :) Az életre nevel, ugyanis az annyira vágyott nagykorúságod után, amikor majd “felszabadulsz” te fogod ezeket magadra csinálni. És bizony szarul fog festeni, hogy egy mosást nem tudsz odatenni. Mondjuk nem tudom miből szeretnéd fenntartani magadat, ha egy jogsira nem tudsz összegyűjteni :) Csak mert onnantól, hogy te nagykorú vagy és nem tanulsz senki se köteles eltartani, de gondolom ez meg sem fordult a fejecskédben :)

Na most a nyaralás… tudod hány gyerek van, aki még a szomszéd falu tópartján se volt, nemhogy nyaralni? Anyukádon miért nem kéred számon, hogy nem vitt nyaralni? Ha ilyen bugris lányom lenne, én se vinném sehova, nem hogy nyaralni :)

Ellenőriz? Nyilván okot adtál a bizalmatlanságra, bár ezzel a viselkedéssel örülj neki, hogy nem szobafogságban töltöd a nyarat.

Az a baj, hogy sokszor elfelejtik a gyerekek, hogy nem csak jogaik, de kötelességük is van, az egyik a tanulás a másik pedig a ház körüli teendőkbe való besegítés ;)

Veszekszik veled, mert nem tanulsz, hanem helyette pasiznál, micsoda borzalom xD

Apukád nem védi, hanem tudja, hogy nagyon nehéz veled, így gondolom próbál téged jól nevelni, amit te támadásnak veszel :) Amikor felnőtté válsz agyilag, nagyon fogod magad szégyellni emiatt :)

Nem te döntöd el, hogy lesz-e testvéred vagy sem :) És ha az én lányom vágna ilyesmit oda, hogy neki nem kell testvér, lehet leadnám én is a másik szülőnek, hogy akkor ott éljen :) Nem te tartod el őket, hanem fordítva és amíg ez a helyzet, addig szépen szólva is “csitt” a neved :)

Szülinapi buli? Más gyermeke még tortát sem kap, nemhogy bulit tartson :) Miért nem mész és tartod meg anyukádnál? Ő biztos örülne neki :)

Nos szerintem a következő két évben járj el diákmelózni, gyűjts össze annyi pénzt, amennyit tudsz. Majd két év múlva gyere vissza és mond el nekünk mennyi pénzed van a nagy szabad életedre :)

Vagy megemberelheted magadat, jó gyereke lehetsz apukádnak, jó testvére a születendő tesódnak. A te döntésed milyen felnőtté válsz. Olyanná akire büszke lehet az apukája vagy kis suttyó maradsz :)

2024. máj. 18. 12:02
 24/87 anonim ***** válasza:
48%

Milyen alapon cseszed itt le és sértegeted kis suttyónak meg bugrisnak a tanácskérő kérdezőt, 12:02-es, mikor egy büdös szót nem írt a házimunkáról, csak annyit, hogy nem mossa ki magának külön a holmijait, ami egy családban meglehetősen logikus. Rosszindulatúan feltételezgetsz minden alap nélkül! Te most ettől jobban érzed magad? Silány boldogság! Nyilvánvalóan abban nincs részed, különben nem lennél ilyen önigazolásra rászorulva!

Mi az, hogy "más gyereke még tortát se kap"? Az abnormális, ha egy gyerek még tortát se kap, nem azzal kell példálózni! Mindjárt jöttök az afrikai éhezőkkel, mi? És az se normális, hogy egy iskolás gyereknek a tanulás és a gyerekkor mellett dolgoznia kelljen! A tanulás pont elég munka neki, többet dolgozik, mint te! Örülne, ha 40 órával megúszná!

2024. máj. 18. 12:12
 25/87 Katona Dius ***** válasza:
53%

Úgy néz ki 25-ös nem sokat járt a való világban, ha ilyeneket állít.

Na megnézd már meg a legtöbb gyerek mennyit tanul. A munkahelyem mellett van egy szabadtér, ahol napközben, ISKOLAIDŐBEN! tucatjával lógnak a kölykök.

2024. máj. 18. 12:16
 26/87 anonim ***** válasza:
49%

És mit szóltak a rendőrségen, ahol fiatalkorúak veszélyeztetettsége miatt állampolgári kötelezettséged értelmében bejelentést tettél? Illetve az egészet nem értem: mivel rögtön, mikor megláttad őket, bejelentetted, utána többször már nem fordulhatott elő!

(Csak tájékoztatásul, mert nyilván fogalmad nincs: 10 óra igazolatlan hiányzás miatt az iskola bejelentést tesz a jegyzőnek, és az önkormányzat megteszi a lépéseket.) Amúgy meg a kérdező helyett kérem ki magamnak: már azzal is megrágalmazod, hogy lóg az iskolából? Ha pedig nem ő, akkor ez most hogy jön ide?!

2024. máj. 18. 12:24
 27/87 Katona Dius ***** válasza:
66%
Nem a kérdezőt rágalmazom, félre értesz. 25-ösnek jeleztem, aki szerint MINDEN gyerek mint a gép úgy tanul, hogy nem minden esetben igaz a dolog. Amúgy a rendőrség ott van vele majdnem szemben, látják azok a saját szemükkel.
2024. máj. 18. 12:30
 28/87 anonim ***** válasza:
25%
Nekem bearanyozta a fiatalkoromat az biztos.... :D
2024. máj. 18. 12:34
 29/87 anonim ***** válasza:
72%
Ezt már kiirtad reggel egyszer, csak akkor még 13 éves voltál...
2024. máj. 18. 12:37
 30/87 Nincstovább ***** válasza:
65%

Véleményt kért, így elmondtam a véleményemet arról a picsogásról, hogy számára ez szar gyerekkor :)

Ott van feketén fehéren, hogy nem lehet benne megbízni, folyton ellenőrzés alatt kell tartani, mert nem a tanulással foglalkozik, ami ugye kötelessége lenne, ugyanúgy, mint a tiszta ruháinak az elpakolása :)

Melyikünkre nem morgott a szülő, ha nem csináltuk meg azt, amire kért? De úgy őszintén? Sérelmezi, hogy nem tarthat bulit 16 évesen, mikor kis testvére fog születni. Ugyan melyik szülő szeretné, ha frissen született csecsemő körül dajdajoznának? Nem mellesleg, még mindig ott tartunk, hogy bulit nem tarthat, azt nem mondta, hogy nem is lesz megünnepelve. Ha meg ennyire elégedetlen az apjával, mivel elmúlt már 14 kérheti az anyjához az áthelyezését. Jaaah, hogy ott meg azért nem jó, mert nincs saját szobája? :) Önigazolást keresek? xD mégis mire? xD A kislány keres itt önigazolást, bár nem jogosan :) Nem rosszindulatú voltam, hanem őszinte :) Ez csak picsogás, ahhoz képest, amin rengeteg gyermek átmegy, nem Afrikában, hanem akár itt Magyarországon is. Tudod te hány állami gondozott gyermek még arról sem álmodhat, hogy normális körülmények között tanuljon? Vagy, hogy egy jót egyen elalvás előtt? A szülő minden kötelességét teljesíti a gyermek felé. Van lakhatása, sőt külön szobája, van mit ennie, biztosítva van a tanulása, sőt odafigyelnek rá, másképp nem “figyelnék” hogy mit csinál. Egy gyermeknek nem csak jogai vannak, hanem kötelességei is.

A diákmunka miért ne lenne normális? xD ne idegesíts már xD Nem mindenki teheti meg, hogy jogsit, kocsit toljon a gyereke segge alá, nem mellesleg, legalább megtanulja értékelni a pénzt :) úgy dobálózik itt fél misivel, mintha ennél természetesebb dolgot nem is létezne, mikor most jön egy baba a családba. Őszintén, te mennyit dolgozol 500K-ért? Mennyit dolgozol ennyi “felesleges” pénzért? Mert nyilván nekik van hova tenni, nem hogy egy 16 éves elnyalt kislánynak szponzorálják a jogsit, aki még csak nem is tanul és inkább a fiúk érdeklik, mint a tanulás :)

2024. máj. 18. 12:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!