Valóban molesztálta a nevelő apja a kislányt?
Az a véleményem, hogy lfasz esélye nincs annak, hogy a kislány füllent, és anyukának is kijárna az életfogyt már csak azért is. Már az anyuka körülményeinek a leírása alapján is teljesen beleillik a képbe, hogy a legnagyobb hulladékot sikerül neki leakasztania.
A pszichológiai okoskodásokat, hogy azért nem elég reális, hogy molesztálták, mert nem látszott rajta semmi, jók lettek a tanulmányi eredményei, valamint tud a bántalmazásról, külön-külön bírságolnám, ha rajtam múlna.
A legjobb lenne, ha elvennék a kislányt ettől az "anyától", és tisztességes emberek nevelnék fel valódi szeretetben.
Nagyon nem kellett volna az anyának erről beszélni a kislánynak! Mindent tud? Minek? Egyrészt nem tudja feldolgozni, másrészt lehet, hogy így próbálja meg feldolgozni, hogy elképzeli és meséli, miközben semmi nem igaz belőle és a nevelőapa ártatlan.
Írom ezt úgy, hogy az én anyámat is molesztálta az apja, amit 20 éves korom körül mesélt el. Nem volt könnyű feldolgozni azt sem, de eszem ágában se lenne a gyerekemet egy életre megnyomorítani egy ilyen sztorival kicsi korában. Általánosságban el lehet neki mondani, meddig mehetnek a felnőttek, a természetes szégyenérzetét tiszteletben kell tartani, nem baj, ha nem akar mások előtt öltözni, vetkőzni.
A gyerekek nagy mesemondók. Ismertem olyan gyereket, aki teljes részletességgel leírta, hogyan hajtott bele épületbe kamion, onnan jöttem rá, hogy mesél, hogy szemtanú létére cseppet sem volt számára trauma, persze az épületnek azóta sincs semmi baja. Ugyanígy mesélt arról, hogy válni fognak a szülei, mondtam neki, hogy már megint mesél. Kérdezte, honnan tudom? Mondtam neki, épp tegnap mesélted, hogy anyukád felajánlotta a veséjét apukádnak. (Tudni kell, hogy apuka veseátültetett.) Volt amikor teljes részletességgel előadta, hogy szerelmi bánatában felakasztotta magát a csillárra, de az leszakadt. Anyukájának aggódva mondtam, hogy hallom, leszakadt a csillár... Nem értette, mert pl.nincs is csillár a lakásban. Akkor elnevettük magunkat, ja, hogy megint mesélt a gyerek....
Mindezt nem hazugságnak mondanám. Bizonyos életkorban van aki így dolgoz fel félelmeket.
Valóban nem talál ki ilyet kislány csak úgy.
Sajnos nem szokták elhinni neki sokszor. Itt nagy plusz pont, hogy komolyan vették és otthagyták azt a férfit.
Bizonyítani nyilván nem lehet, hogyan is lehetne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!