Anyám másnak adta az én ajándékomat! Mit csináljak?
Vasárnap reggel összevesztem anyával és mondtam, hogy inkább megyek apámhoz. Mondta hogy anyák napján maradjak otthon. Én erre azt mondtam,hogy mivel 2 szülőm van azzal töltöm a napot akivel akarom. Elmentem apámhoz és este mentem haza. Tegnap este átjött nagynéném meg unokatesóm, és anyám odaadott egy játékot unokatesómnak, ami pont az a játék amit én is szerettem volna és születésnapomra azt kértem (ebben a hónapban lesz a szülinapom). Anyám odaadta unokatesómnak, csak úgy, ajándékba!
Kérdeztem, hogy azt nem nekem szánták inkább szülinapomra, anyám annyit mondott neki van egy unokaöccse is akivel törődnie kell.
De mostohaapám mondta, hogy azt nekem vették és szülinapomra tették el, de anyám direkt azért adta unokatesómnak mert anyák napján nem voltam itthon. Miért csinálta ezt anyám?
Még az is lehet, hogy megérdemelte ezt a kérdező, de basszus, akkor is, a szülőnek az a dolga, hogy bölcsebb legyen, mint a gyerek! A felnőtteknek az a feladata, hogy példát mutassanak a fiatalabbaknak, és emiatt néha bizony illik lenyelni az embernek a dühét és a frusztrációját, és nem kicsinyes bosszúlépésekkel levezetni a feszültséget. Nem volt szép a kérdezőtől, amit csinált, és biztos, hogy fájdalmat okozott az édesanyjának, de hogy lenne erre az a megoldás, hogy akkor ő is fájdalmat okoz a gyerekének? Nem lett volna ennél vajon produktívabb az anyuka részéről leültetni a gyereket és megebszélni vele, hogy rosszul esett neki, ami történt, és kitalálni közösen valami megoldást, hogy bepótolják a kimaradt anyák napját? Esetleg elgondolkozni rajta együtt, hogyan lehetne a későbbiekben elkerülni, hogy eddig fajuljanak a veszekedések? Szerintem de. Tudom, hogy egyeseknek nincs is annál nagyobb élvezet, mint arról olvasni, hogy szeszélyes tinédzsereket hogyan "tanítottak móresre", de ne felejstük már el, hogy gyerekekről van szó, akik nem állnak egyszerűen azon a szinten, hogy felnőttként viselkedjenek minden egyes helyzetben. Néha akkor is szeretettel és megértéssel kell hozzájuk fordulni, amikor borzalmasak. Ezt fogják később továbbvinni, erre fognak visszaemlékezni majd, hogy "milyen hálás vagyok, hogy anyukám akkor is megértő volt velem, amikor egy büdös paraszt voltam vele". Ha beléjük rúgunk, akkor meg azt tanulják meg, hogy az a helyes reakció.
Kedves kérdező! Szerintem beszélgess anyukáddal arról, ami történt. Mondd meg neki, hogy sajnálod, amit tettél, próbáld meg neki elmagyarázni, milyen érzések voltak benned, mire lett volna neked szükséged, és mit csinálnál most már te is másképp. Nyugodtan oszd meg vele a fájdalmadat a játék miatt! Biztos vagyok benne, hogy nagyon kevés szülő van a világon, akit egy őszinte bocsánatkérés a gyermeke részéről ne késztetne arra, hogy maga is elgondolkozzon azon, hogy vajon ő mit ronthatott el az adott helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!