Anyám másnak adta az én ajándékomat! Mit csináljak?
Vasárnap reggel összevesztem anyával és mondtam, hogy inkább megyek apámhoz. Mondta hogy anyák napján maradjak otthon. Én erre azt mondtam,hogy mivel 2 szülőm van azzal töltöm a napot akivel akarom. Elmentem apámhoz és este mentem haza. Tegnap este átjött nagynéném meg unokatesóm, és anyám odaadott egy játékot unokatesómnak, ami pont az a játék amit én is szerettem volna és születésnapomra azt kértem (ebben a hónapban lesz a szülinapom). Anyám odaadta unokatesómnak, csak úgy, ajándékba!
Kérdeztem, hogy azt nem nekem szánták inkább szülinapomra, anyám annyit mondott neki van egy unokaöccse is akivel törődnie kell.
De mostohaapám mondta, hogy azt nekem vették és szülinapomra tették el, de anyám direkt azért adta unokatesómnak mert anyák napján nem voltam itthon. Miért csinálta ezt anyám?
39. hozzászólóval értek egyet. Végre valakinek nem ment el még az esze, mint itt a 99 százaléknak.
Lehet, hogy a kérdezőé tini hiszti, igen. Na de az anyja, hát a pofám leszakadna, ha ilyen hp lennék 50 körül. Totál idióta a kedves anyuka, és a kérdező valószínűleg ebben a szellemben nőtt fel.
40-es, ez egy kicsinyes, proli bosszú, egy "elvileg" felnőtt embertől a gyereke felé.
Komolyan, itt mindenki teljesen hülye?
40: akkor szépen elmagyarázza a gyerekének, hogy figyelj, ezt tetted és a tetteidnek következménye van. Az nevelési célzat. De az, hogy a mostohaapától tudta meg a kérdező, hogy mi a helyzet, pont nem a tudatos nevelésre vall.
A gyereknevelés csak akkor működik, ha a gyerek mindig pontosan tudja, hogy miben hibázott, azzal mit okozott másnak és hogy annak milyen kövezkezményei vannak. Érzelmileg érett embereknél annyi is elég, ha kicsi kortól következetesen elmondják a gyereküknek, hogy bennem ez és ez a viselkedésed ezt és ezt okozza. Ha anyuka kicsi kortól így tett volna, akkor nem fajult volna idáig a helyzet. Az meg a másik, hogy pedagógiai alapvetés, hogy kamaszt már nem lehet nevelni. Amit a kamaszkorig elértünk, abból kell gazdálkodni.
Tegyük fel oda adja az ajándékot azzol hogy nem érdemled meg miért így viselkedtél
Mi jön le a gyereknek? Az hogy mindegy mit csinál nem jár rosszul
Jaj hagyjuk már, persze, szegény kérdezőcske…Pontosan tudta, mennyire taposott az anyja lelkébe, nem véletlen bszta oda a leírásból ítélve pofán verni való stílusban, amit mondott.
Megérdemelte, amit kapott és anyuka még visszafogott is volt. Az igazán kegyetlen bosszú az lenne, ha a szülcsinapcsiján vonulna el a párjával, mondván, hogy “van párom is, jogom van eldönteni, kire szánok időt, csá”. Nem ezt tette, hanem ennél sokkal kisebb, pitibb dolgot. Persze aztán ki tudja, lehet, ennek a neveletlen taknyos csitrinek a játék fontosabb, mint az anyja…
Egyébként az soha sem volt a te ajándékod, kislányom, mert nem kaptad meg. Akkor lett volna az, ha odaadja, majd visszaveszi.
Lehet, hogy a kérdező anyja eddig mindent megadott a kölyöknek és ez a baj, hogy elkényeztették, ezért viselkedik így.
Nyilvánvaló, hogy nem szereti az anyját, csak a pénzét, amin ajándékokat akar, de cserébe nem ad neki semmit, még tiszteletet sem.
Régen elképzelhetetlen volt, hogy valaki ilyen tiszteletlenül beszéljen az anyjával és tök mind1, hogy mi volt az előzmény, de a lényeg az, hogy itt nincs meg a szeretet, csak az érdek.
Amúgy meg azt nem értem, hogy ha a kérdező az apját ennyire szereti és jobban, akkor miért nem költözik hozzá?!
Vagy ha ennyire fontos az a játék, akkor miért nem megy el diákmunkázni és veszi meg magának?!
Anyu pénze az kell, az ajándék az jár.
De anyud mit kap tőled cserébe, kedves kérdező?
Hát nem csodálkoznék azon, ha az anyjánál egyszer végleg betelne a pohár, aztán átköltöztetné az apukához.
Csak az a helyzet, hogy egy Anya akkor is szereti a gyerekét, ha az nagy ívben xarik rá.
Ezért nem érdemes gyereket szülni! Kiszipkázza, kifacsarja, megbántja, végül magára hagyja és elfelejti egy pillanat alatt, hogy a szülejétől addig mennyi minden jót kapott. Szomorú!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!